Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

Η Νέα Εποχή του Μπλεκ ξεκινάει στο Νέος Μπλεκ #50

Εξώφυλλο Joe Kubert
Η νέα εποχή του Μπλεκ έρχεται! Το πρώτο τεύχος Μπλεκ του 2018 έρχεται με αλλαγές, με νέους ήρωες να μας κρατάνε συντροφιά για το υπόλοιπο του 2018 ,όπως τον Ταρζάν, το Παιδί Πάνθηρα, τον Ντύλαν Ντογκ και τον Ρίνγκο (ο οποίος θα εμφανιστεί  σε αργότερο τεύχος). Ένα ιδιαίτερα γεμάτο τεύχος αυτή τη φορά, με συνολικά 6 ιστορίες να περιέχονται. Μέσα σε 128 σελίδες, το τεύχος δίνει τα στοιχεία που κάνουν το τεύχος ιδιαίτερα ενδιαφέρον, με δράση (Μπλεκ), μυστήριο (Ντύλαν Ντογκ & Μάρτιν Μίστερι), έπος (Ταρζάν) και χιούμορ (Το Παιδί Πάνθηρας). Το τεύχος επίσηςσηματοδοτεί το κλείσιμο 50 τευχών Μπλεκ, όπου για άλλη μία φορά μας δείχνει πως σε μία χώρα της κρίσης ένα κόμικς μπορεί παρ’όλα αυτά να πετύχει. Επιπροσθέτως, στο τεύχος θα διαβάσουμε δύο ιστορίες Μπλεκ από δύο από τους τρεις δημιουργούς που θα διαβάσουμε ιστορίες τους φέτος (τον Bane Kerac και Ciro Tota). Θα διαβάσουμε μία αυτοτελής περιπέτεια του Tarzan, από τον Joe Kubert, μία νέα color ιστορία 32 σελίδων Ντύλαν Ντογκ, μία 4-σέλιδη περιπέτεια του Παιδιού Πάνθηρα και το β’ μέρος της ιστορίας Μάρτιν Μίστερι “Το Σπαθί Στον Βράχο” από το Μπλεκ #49. Ας περάσουμε όμως τώρα στους συντελεστές και τα περιεχόμενα του τεύχους.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σενάριο: Svetozar Obradovic (Η Χαμένη Κοιλάδα), Ciro Tota (Το Κόκκινο Λουλούδι), Joe Kubert & Edgar Rice Burroughs (Ο Μικρός Πίθηκος), V. Vinci (Η Βίλα Των Εραστών), T. Tully (Το Παιδί Πάνθηρας Επεισόδιο 26), Alfredo Castelli (Το Σπαθί Στον Βράχο).
Σχέδια: Bane Kerac & Pavel Koza (Η Χαμένη Κοιλάδα), Ciro Tota (Το Κόκκινο Λουλούδι), Joe Kubert (Ο Μικρός Πίθηκος), V. Vinci (Η Βίλα Των Εραστών), M. Western & E. Bradbury (Το Παιδί Πάνθηρας Επεισόδιο 26), G. Alessandrini (Το Σπαθί Στον Βράχο).
Χρώματα: Άντυ Καντηλιώτη, Joe Kubert, Ketty Formaggio, Γιάννης Μπεβεράτος
Υπεύθυνος Έκδοσης: Λεωκράτης Ανεμοδουράς
Μετάφραση Πρωτότυπου Κειμένου: Κωνσταντίνα Φατούρου, Λεωκράτης Ανεμοδουράς
Επιμέλεια Κειμένου: Φωτεινή Πούλη
Graphic Design – Layout: Μαρίνα Πάνου, Ρόζα Φατσέα
Lettering: Γιάννης Μπεβεράτος
Συγγραφή/Επιμέλεια Αφιερωμάτων: Λευτέρης Ταρλαντέζος
Εξώφυλλο: Joe Kubert

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
Μπλεκ: «Η Χαμένη Κοιλάδα» (60 σελίδες, Il Grande Blek #153, σενάριο Svetozar Obradovic, σχέδια Bane Kerac & Pavel Koza)
Ο Μπλεκ, παρέα με τον Καθηγητή Μυστήριο και τον Ρόντυ, γίνεται μάρτυρας του βασανισμού ενός Ινδιάνου της φυλής των Αζτέκων. Και είναι αυτός που όταν ελευθερωθεί, θα τους οδηγήσει στην Αρχαία Πόλη των Αζτέκων!
Μπλεκ: «Το Κόκκινο Λουλούδι Μέρος Α» (8 σελίδες, Il Grande Blek #116, σχέδια & σενάριο Ciro Tota)
Ο Μπλεκ μαζί με τον Ρόντυ και τον Καθηγητή σώζουν το γενναίο πατριώτη Τζίμυ Μπρούστερ από μια ομάδα πολεμιστών Μίκμακ. Ο τελευταίος θα τους διηγηθεί πως έφτασε στο σημείο αυτό…
Tarzan: «Ο Μικρός Πίθηκος» (18 σελίδες, Tarzan #213, σενάριο Joe Kubert & Edgar Rice Burroughs, σχέδια Joe Kubert)
Ο Ταρζάν παλεύει για τη διάσωση ενός μικρού πηθίκου από τα δόντια δυο πεινασμένων πανθήρων!
Ντύλαν Ντογκ: «Η Βίλα Των Εραστών» (32 σελίδες, Dylan Dog Color Fest #6, σχέδια & σενάριο V. Vinci)
Αυτή τη φορά “ο επιθεωρητής του ονείρου” αναλαμβάνει να ερευνήσει ένα μυστηριώδες ιστορικό αρχοντικό!
«Το Παιδί Πάνθηρας - Επεισόδιο 26» (4 σελίδες, The Leopard From Lime Street, σενάριο T. Tulli, σχέδια M. Western & E. Bradbury)
Ο Μπίλυ Φάρμερ οργανώνει ένα σχέδιο για να …αυτοφωτογραφηθεί ως Παιδί-Πάνθηρας και να κερδίσει τα χρήματα που προσφέρει ο εκδότης του.
Μάρτιν Μίστερι: «Το Σπαθί Στο Βράχο Μέρος Β» (4 σελίδες, Martin Mystere Extra #6, σενάριο Alfredo Castelli, σχέδια G. Alessandrini)
Μετά την μεγάλη αποκάλυψη του μυστηρίου, ο Μίστερι είναι σε κίνδυνο και σώζεται από έναν …απρόσμενο ήρωα!
“Κόμικς Νέα” του Λευτέρη Ταρλαντέζου (2 σελίδες)
Στο νέο τεύχος θα φιλοξενηθούν αφιερώματα στην νέα έκδοση “Μπλε Κομήτης” και στην επιστροφή του Tarzan!

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!