Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018

Επιστροφή στα '90ς - Περιπέτεια # 423 (82)

(Του Νίκου Δημ. Νικολαΐδη)


Παρουσιάζουμε σήμερα το τεύχος υπ’ αριθμόν 423 (82) του δημοφιλούς περιοδικού «Περιπέτεια», που κυκλοφόρησε την Πέμπτη 18 Ιουλίου του 1991. Τιτλοφορείται «Ο Θησαυρός του Κορτέζ» και αριθμεί 68 σελίδες. Πρόκειται για την πρώτη ανατύπωση της σειράς, η οποία ξεκίνησε από το τεύχος 342. Ο πρωταγωνιστικός χαρακτήρας είναι ο «Όμπραξ» (Alan Mistero, γαλλικά Ombrax) και το σχέδιο φέρει την υπογραφή του «τρίο» των περίφημων «eSseGeSse» (Sartoris, Guzzon, Sinchetto) οι οποίοι, σύμφωνα με την προσφιλή τους τακτική, εναλλάσονται στην εικονογράφηση των σελίδων.




Σύμφωνα με την υπόθεση, ο γκαφατζής εφευρέτης Αυρήλιος, παλιός φίλος του Όμπραξ, φέρεται να έχει ανακαλύψει ένα σπάνιο ντοκουμέντο και συγκεκριμένα το προσωπικό ημερολόγιο του κατακτητή του Μεξικού, Ισπανού «κονκισταδόρα» Ερνάν Κορτέζ (αναφέρεται σαν Φερνάντο Κορτέζ) πάνω στο οποίο είναι σημειωμένος ένας χάρτης που οδηγεί στην τοποθεσία του κρυμμένου, τεράστιου θησαυρού των Αζτέκων!


Ο Όμπραξ και οι δύο πιστοί του φίλοι «Φαγάνας» (αναγράφεται ενίοτε και ως «Πεινάλας») και «Βαρώνος» (τα πρωτότυπα ονόματα είναι «Polpetta» και «Conte») μπλέκονται σε μία σκληρή αναμέτρηση με τη συμμορία του μυστηριώδη άντρα που όλοι αποκαλούν «μαύρη μάσκα» λόγω της αμφίεσής του. Τελικά, χάρις στις επιτυχείς μεταμφιέσεις του ήρωα του Ουέστ, αλλά και τη συνδρομή των συντρόφων του, αποκαλύπτεται ότι ο επικεφαλής των κακοποιών ήταν ένας επίορκος αξιωματικός του Αμερικανικού στρατού ο οποίος χρησιμοποιούσε ένα ευφυές τέχνασμα για να ξεγελά όσους τύχαινε να μπουν εμπόδιο στις επιδιώξεις του. Ο Όμπραξ τον εξουδετερώνει και τον παραδίδει στη δικαιοσύνη.

Η πλοκή είναι ενδιαφέρουσα και απηχεί τη γνωστή «συνταγή» των Ιταλών δημιουργών, με κωμικά στοιχεία στο ξεκίνημα, σταδιακό δυνάμωμα της δράσης και ευτυχές τέλος. Το καλό θριαμβεύει, έτσι ώστε οι μικροί αναγνώστες να πάρουν το αναμενόμενο μήνυμα.

  • Η βαθμολογία που προτείνουμε είναι: Σενάριο 7, εικονογράφηση 9.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου