Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Mister No: Revolution - Νέες Πληροφορίες Για Την Νέα Έκδοση Του Ήρωα Στην Ιταλία!

Όπως είχαμε πει σε προηγούμενο άρθρο τον Νοέμβριο του 2006, το Ιταλικό κοινό αναγνωστών κόμικς συγκλονίστηκε από την «τελική πράξη» του Mister No, με το 369ο τεύχος της τακτικής σειράς να σηματοδοτεί την ολοκλήρωση των “εξωτικών” περιπετειών του, με τον «Κύριο Όχι» να αφήνει το Μανάους για μία νέα ζωή... Το τελευταίο τεύχος δημοσιεύθηκε την 1η Νοεμβρίου 2006, με τον χαρακτήρα να συνεχίζει βέβαια να εκδίδεται με ειδικές εκδόσεις μέχρι και το 2012. Ακολούθησαν έπειτα επανεκδόσεις μερικών, φημισμένων, ιστοριών του στο περίπτερο (Almanacco Dell’ Avventura 2013, Avventura Magazine 2015), αλλά και στο βιβλιοπωλείο (La Tempio Dell’ Mayia, Tre Storie Di Tiziano Sclavi, La Giovinezza, C’ era Una Volta A New York). Όταν το 2017 η μητρική εκδοτική Sergio Bonelli Editore άλλαξε εκδότη, μία από τις αλλαγές ήταν η απόφαση για την έκδοση νέων, αδημοσίευτων, ιστοριών του ήρωα στην Ιταλία! Η επίσημη ανακοίνωση έγινε στις αρχές Νοεμβρίου, στο ετήσιο φεστιβάλ στο Lukas, όπου ανακοινώθηκαν οι πρώτες λεπτομέρειες πάνω στην νέα έκδοση του ήρωα. Νέες πληροφορίες ανακοινώθηκαν την Κυριακή 22 Ιουλίου, στο site της εκδοτικής. Στο παρόν άρθρο θα παρουσιαστούν όλες οι πληροφορίες, που συγκεντρώθηκαν από το φεστιβάλ στο Luka, τις διάφορες πληροφορίες από το site της εκδοτικής αλλά και την σελίδα του ήρωα στο facebook. 





Ο τίτλος της νέας έκδοσης είναι Mister No: Revolution, και ανήκει στη θεματική «What If», που μεταφράζεται σε «Τι Εάν», και σημαίνει τι θα γινόταν εάν κάτι άλλο είχε συμβεί. Είναι μία γνωστή θεματολογία, που είναι σπάνια στα fumetti (Ιταλικός όρος κόμικς). What If είναι το θέμα εκατοντάδων Αμερικάνικων κυρίως κόμικς, όπου για παράδειγμα η DC έχει την ονομασία για αυτές τις ιστορίες «Elseworlds», όπου σε αυτή τη σειρά υπάρχουν δεκάδες εκδοχές των origins ηρώων ή φημισμένων ιστοριών, ή μία ιστορία που λαμβάνει τόπο σε έναν παράλληλο κόσμο κλπ κλπ... 


Γιατί όμως αυτό αφορά το Mister No: Revolution; Στην νέα έκδοση ο Mister Nο αντί να έχει λάβει μέρος στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, λαμβάνει μέρος στον πόλεμο του Βιετνάμ! Οπότε ο Mister No είναι 25 ετών νεότερος, καθώς αντί να έχει γεννηθεί το 1922 (Mister No Maxi #2) τώρα γεννιέται το 1947. Με αυτή την αλλαγή δίνονται νέες σεναριακές ευκαιρίες για ιστορίες σε νέα χρονολογία, με νέα γεγονότα να λαμβάνουν τόπο. 


Η πλοκή των νέων περιπετειών συγκεντρώνεται κυρίως γύρω από τον πόλεμο στο Βιετνάμ στα τέλη του ’60, με μερικές ιστορίες να συμβαίνουν στους δρόμους του Σαν Φραντσίσκο. Δική μου υπόθεση πως θα έχουμε και πολλά flashbacks (αναδρομές στο παρελθόν του ήρωα) κάτα την εξέλιξη της ιστορίας.


Τα άτομα που θα παραλάβουν την σκυτάλη πίσω από την δημιουργία των νέων ιστοριών είναι στο σενάριο ο Michele Masiero, στα σχέδια οι Matteo Cremona και Alessio Avallone και, τέλος, υπεύθυνοι για τον χρωματισμό οι Giovanna Niro, Alessia Pastorello, Luca Saponti και Stefania Aquaro. 


Το «Revolution» θα αποτελείται από 3 θέματα, που αντιστοιχούν σε 6 τεύχη. Θα εκδοθούν 3 νούμερα στο βιβλιοπωλείο, με το 1ο να εκδίδεται την 1η Νοεμβρίου. Εικάζουμε πως το κάθε βιβλίο θα εκδίδεται ανά 2 μήνες, δηλαδή το 2ο θα εκδοθεί τον Ιανουάριο, το 3ο τον Μάρτιο. Στο βιβλιοπωλείο η μορφή θα είναι, το κάθε βιβλίο στις 128/144 σελίδες (με βάση τις σελίδες αφιερωμάτων που θα μπουν), έγχρωμο, σκληρόδετο, σε σχήμα 22×30. Η έκδοση της σειράς στο περίπτερο θα είναι 6 τεύχη, με το πρώτο να εκδίδεται την 1η Δεκεμβρίου, μηνιαίως, μέχρι και τον Μάιο του 2019. Η μορφή περιπτέρου θα είναι 64 σελίδες, έχρωμο, σχήμα 17×23. Υπό τον τομέα του τίτλου "Audace" θα εκδοθεί η σειρά.


Οπότε οι συνολικές σελίδες της νέας σειράς (ή μάλλον καλύτερα mini-σειράς) θα είναι 384 σελίδες. Είμαστε πολύ αισιόδοξοι για την νέα έκδοση και μπορούμε μόνο να πούμε συγχαρητήρια στον οίκο Bonelli για την φανταστική τους κίνηση. Το πρώτο βιβλίο θα είναι διαθέσιμο στο φεστιβάλ στο Luka τον Οκτώβριο φέτος...


ΙΩΝΑΣ ΑΓΓΕΛΗΣ

1 σχόλιο:

  1. Πολυ ευφυης η κινηση των δημιουργων. Εξαιρετικο αρθρο Ιωνα. Ευχαριστουμε πολυ για την εκτενη ενημερωση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή