Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σάββατο, 21 Απριλίου 2018

Γκάλοπ του blog "Μπλεκ" - Αποτελέσματα και Αποφάσεις

Ολοκληρώθηκε! Όλες οι ψήφοι σας καταχωρήθηκαν με επιτυχία! Μετά από διάφορες συζητήσεις, καταλήξαμε σε μερικές αποφάσεις που αλλάζουν το blog. Αρχικά να σας ευχαριστούμε θερμά για τη συμμετοχή σας, και τώρα ας περάσουμε στο βασικό θέμα του άρθρου:

Αρχικά, στο ερώτημα "πόσο συχνά διαβάζετε τα άρθρα του blog", προσέξαμε μία μεγάλη συμμετοχή, και βρήκαμε πως οι περισσότεροι από εσάς είστε τακτικοί αναγνώστες, πράγμα που μας χαροποιεί ιδιαίτερα! Έπειτα στο ερώτημα "πόσο συχνά θέλετε να κάνουμε αναρτήσεις", η αλήθεια είναι πως όλες οι προτάσεις επιλέχθηκαν. Αλλά οι 3 πιο δημοφιλής επιλογές ήταν το "κάθε 3 ήμερες" (20%), "όποτε σας βολεύει" (22%) και με νικητή το "καθημερινά" (41%). Τελικά, αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε την νικήτρια επιλογή, και για αυτό λοιπόν, καθημερινά θα υπάρχει νέο υλικό. Να σας πούμε πως, μπορεί μία ημέρα να έχουμε μόνο ένα άρθρο, αλλά την επόμενη να έχουμε 3-4, καθώς είναι δύσκολο να πούμε όχι στην έμπνευση της στιγμής!

Στην ερώτηση "Ποια σειρά αναρτήσεων προτιμάτε περισσότερο" πήγε ως εξής: "Παρουσιάσεις Νέων Εκδόσεων" (67%), "Παρουσιάσεις Παλαιών Εκδόσεων" (63%), "Κριτικές Κόμικς" (61%), "Ανακοινώσεις Νέων Εκδόσεων" (43%), "Εικονογραφημένες Σειρές" (27%), "Αφιερώματα Δημιουργών" (22%), "Παρουσιάσεις Ξένων Εκδόσεων" (17%), "Bend it like... Roy!" και "Δημιουργίες μελών του blog" (7%). Μετά από αυτά τα αποτελέσματα, αποφασίσαμε, να κινηθούμε με την διακοπή της σειράς αναρτήσεων "Εικονογραφημένες Σειρές", και αντιθέτως θα εμπλουτίσουμε το blog με περισσότερα αφιερώματα σε δημιουργούς. Ξαφνιαστήκαμε επίσης από την δημοτικότητα των ανακοινώσεων, οπότε να περιμένετε περισσότερο ειδησεογραφικό περιεχόμενο. Σχετικά με τις κριτικές, το Bend it like... Roy! και τις παρουσιάσεις θα ξαναμιλήσουμε παρακάτω.

Έπειτα, σχετικά με το ερώτημα "ποια σειρά αναρτήσεων θα θέλατε να προσθέσουμε στο μέλλον", όλες οι προτάσεις ήταν δημοφιλείς, αλλά με νικητή όπως αναμενόταν το "Σκαναρισμένα Τεύχη" (με ποσοστό 77%) Να σας ενημερώσουμε πως μπορεί να μην καταφέρουμε να το πραγματοποιήσουμε τελικά, αλλά παρόλα αυτά στις παρουσιάσεις παλαιών εκδόσεων, σας προσφέρουμε ήδη μερικό σκαναρισμένο υλικό των τευχών. Παρόλα αυτά αν τα καταφέρουμε θα ενημερωθείτε. "Η γνώμη των αναγνωστών" τελικά αν και ήταν η 3η κατά σειρά δημοτικότητας (με ποσοστό 47%) αποφασίστηκε να μην πραγματοποιηθεί επίσης, διότι βρήκαμε υπερβολικό να κάνουμε και άλλη κριτική, παρόλα αυτά όμως μπορείτε να σχολιάζεται στο άρθρο. Η μόνη σειρά αναρτήσεων που θα προστεθεί είναι οι "Κριτικές Ταινιών Κόμικς" (βγήκε με ποσοστό 25%), την οποία θα αναλάβει ο Ίωνας Αγγελής.

Λοιπόν, τώρα σχετικά με την ιστορία κόμικ-αφήγημα "Bend it like... Roy!" (του Νίκου Νικολαΐδη) το κοινό χωρίστηκε στη συνέχεια της ανάρτησης. Στην απάντηση "Ναι" πήρε ποσοστό 47%, το "Όχι" πήρε ποσοστό 31% και "Ναι, απλά ολοκληρώστε την τρέχουσα ιστορία" πήρε ποσοστό 22%. Αποφασίσαμε να τελειώσουμε την τρέχουσα ιστορία (η οποία θα αποτελείται από 13 μέρη, και μέχρι στιγμής έχουν βγει τα πρώτα 7 μέρη) και έπειτα ανάλογα με τις προβολές θα πάρουμε την απόφαση αν θα κάνουμε και "Bend it like... Roy! 2". Οι παρουσιάσεις ξένων κόμικς του Σπύρου Ανδριανού, τελικά αποφασίστηκε να μείνουν ενδοευρωπαϊκά στο μεγαλύτερο μέρος τους (καθώς οι ψήφοι ήταν 50% να μείνουν ενδοευρωπαϊκά και το άλλο 50% να θέλει και εκτός Ευρώπης). Στις κριτικές των νέων εκδόσεων, θα επεκταθούμε και σε κόμικ εκτός των εκδόσεων Μικρός Ήρως (με συντριπτικό ποσοστό 82%) από άλλες εκδοτικές (Μαμούθ Comix, Jemma Press, Καθημερινή, Anubis). Αυτές τις κριτικές θα τις αναλάβουν διάφορα άτομα.

Τέλος, στο ερώτημα "ποια δυνατότητα θα θέλατε να προσθέσουμε στο blog" οι απαντήσεις πήγαν έτσι: "Newsletter" (51%), "Slidebar - Νέες εκδόσεις" (49%), "Δελτίο αναρτήσεων εβδομάδας" (47%) και "Αυτόνομες σελίδες του blog" (16%). Αποφασίσαμε να δώσουμε το πράσινο φως στο "Newsletter" και στο "Εβδομαδιαίο Δελτίο Αναρτήσεων". Το πρώτο θα το προγραμματίσουμε αρκετά σύντομα (σε κάποια φάση θα ζητήσουμε το email όσων δεν είναι αναγνώστες του blog) και με αυτό θα σας στέλνουμε στο email σας, link σε κάθε νέο άρθρο. Το δεύτερο, από την άλλη θα το κάνουμε ως διαφημιστικό στη σελίδα μας στο facebook, αλλά να σας πούμε πως δεν μπορούμε να ξέρουμε με σιγουριά ποια άρθρα θα μπουν, καθώς γίνονται και ξαφνικές προσθήκες αλλά και μικρο-αναβολές, που είναι φυσικές.

Οι συνεργάτες του blog: Νίκος Νικολαΐδης, Ίωνας Αγγελής, Σπύρος Ανδριανός, Νίκος Πίκουλας, Μάνος Κασσωτάκης, Στράτος Καββαδάς, Πάνος Θωμόπουλος, Ανδρέας Τσιρώνης, Νίκος Μωραΐτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου