Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Επιστροφή στα ‘70ς! – Μπλεκ #5 (23/7/1969)


(του Νίκου Δημ. Νικολαΐδη)

Επιστρέφουμε σήμερα ξανά στη «χρυσή δεκαετία» των εικονογραφημένων περιοδικών, με παρουσίαση του τεύχους υπ’ αριθμόν 5 του «Μπλεκ», που κυκλοφόρησε την Τετάρτη 23 Ιουλίου του 1969. Στην εικόνα που παραθέτουμε απολαμβάνουμε ένα υπέροχο έγχρωμο σχέδιο του Βύρωνα Απτόσογλου (από εσωτερικό καρέ) που είχε αναλάβει την εικονογράφηση των εξώφυλλων των αρχικών τευχών.

Η ταυτότητα του περιοδικού:


«ΜΙΚΡΟΣ ΙΠΠΟΤΗΣ»
Εικονογραφημένο Εβδομαδιαίο Περιοδικό
Εκδότης: Στυλιανός Ανεμοδουράς
Οίκος: «Γενικαί Εκδοτικαί Επιχειρήσεις Ο.Ε.»
Σελίδες:36
Τιμή: 2 δραχμές
Διαστάσεις: «τσέπης»
Χρωματισμός: Έγχρωμο εξώφυλλο – οπισθόφυλλο και διχρωμία στο εσωτερικό.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ


Σελίδες 3-22: «Η Τρελλή Επίθεση» (Μπλεκ)
Μια εξαίρετη περιπέτεια σε σενάριο και σχεδιασμό του Pietro Sartoris (1926 - 1989), επίλεκτου μέλους του Ιταλικού καλλιτεχνικού στούντιο των «eSseGeSse».  Ο Μπλεκ, ο Καθηγητής Μυστήριος και Ο Ρόντυ αγωνίζονται να αποσπάσουν από τα χέρια του αδίστακτου κυβερνήτη του Πόρτλαντ ναύαρχου Κόρμπετ, το φίλο τους πατριώτη Μίλφορντ.


Σελίδες 23-32: «Περιπέτεια στο Διάστημα»
Αναδημοσίευση της Γαλλικής σειράς επιστημονικής φαντασίας «Les Aventures de lEspece», που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Hondo» (τεύχη 23-30) το 1958. Ο σχεδιασμός είναι του Μιλανέζου Marcello Vettor Cassinari (γεν. 1930) και η ιστορία εστιάζει στη δράση τριών αστροναυτών, του Aster Clinton, του Walter Lovanio και της όμορφης Syndra, που ταξιδεύουν στα άστρα με το διαστημόπλοιο «Skall-60» το οποίο έχει κατασκευάσει ο Chris Benson. Εδώ προσπαθούν να ελευθερώσουν τον πατέρα της Syndra, Tamir Kar, τον οποίο έχει φυλακίσει ο «κακός» Agar.


Σελ. 33: «Άνθρωπος-Ζώα-Φυτά/Από τη Ζωή του Βατράχου» (κείμενο)

Σελίδες 34 & 35: Γελοιογραφίες


Οπισθόφυλλο: Διαφήμιση του 15/θήμερου περιοδικού «Εικονογραφημένος Μικρός Ήρως»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου