Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

ΖΑΓΚΟΡ εναντίον «Μικρών Ανθρώπων»

Το 5ο τεύχος του 2μηνιαίου περιοδικού «Ζαγκόρ» των εκδόσεων «Μικρός  Ήρως» (που κυκλοφόρησε την 1η Αυγούστου 2017) επιφυλάσσει στους αναγνώστες του σημαντικά νέα. Πρώτα απ’ όλα, επιβεβαιώνεται η απόφαση του εκδότη Λεωκράτη Ανεμοδουρά να αναστείλει την έκδοση του τίτλου «Μίστερ ΝΟ και οι ... άλλοι» έπειτα από δυο χρόνια παρουσίας στα περίπτερα της χώρας. Οι λόγοι είναι καθαρά οικονομικοί, γιαυτό άλλωστε ο υπεύθυνος της έκδοσης δεσμεύεται πως θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε οι περιεχόμενοι χαρακτήρες του εντύπου να μη χαθούν για το αναγνωστικό κοινό, αλλά σταδιακά να ενσωματωθούν στην ύλη των άλλων δυο περιοδικών του («Νέος Μπλεκ» & «Ζαγκόρ», με το δεύτερο να μετατρέπεται σύντομα σε μηνιαία έκδοση). 

ΜΑΡΚ Νο 1 από τον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής»

«Ο Πόλεμος της Ανεξαρτησίας» (όπως αποδόθηκε στα ελληνικά) είναι το πρώτο, ιστορικό επεισόδιο της εικονογραφημένης σειράς «Λοχαγός ΜΑΡΚ» -«Il Comandante Mark»- που φιλοτεχνήθηκε στα μέσα του 1966 από το Ιταλικό καλλιτεχνικό συνεργατικό στούντιο «esseGesse». 

Δημοσιεύθηκε στη χώρα μας συνολικά τέσσερις φορές. Πρώτα στο εναρκτήριο τεύχος του εβδομαδιαίου περιοδικού «Όμπραξ» (1971), μετά στην επανέκδοση του 1983 (περιοδικό «Περιπέτεια») και ακολούθως στο επίτομο έργο «Ήρωες του Στέλιου Ανεμοδουρά – Ανθολογία» (2016). Την Κυριακή 30 Ιουλίου 2017 προσφέρθηκε από τις εκδόσεις «Μικρός Ήρως» -ως έκτακτη έκδοση- μέσω  της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος».