Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

Ο Κόρτο Μαλτέζε επιστρέφει στις Εκδόσεις Μικρός Ήρως!

Ο ΚΟΡΤΟ ΜΑΛΤΕΖΕ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ!
Χτες, 20 Οκτωβρίου, η εκδοτική Μικρός Ήρως έκανε επίσημη ανακοίνωση στη σελίδα τους στο Facebook πως ο αγαπημένος μας ήρωας θα επιστρέψει κάπου, κάποτε. Ας δούμε την ιστορία έκδοσής του:

Ο χαρακτήρας έκανε το ντεμπούτο του στο κόμικς Una ballata del mare salato (Μια Μπαλάντα της Αλμυρής Θάλασσας ), μία από τις πολλές ιστορίες του σεναριογράφου Pratt που δημοσιεύθηκε στην πρώτη έκδοση του περιοδικού Sergeant Kirk, τον Ιούλιο του 1967. Η ιστορία γύρω από λαθρεμπόρους και τους πειρατές στην εποχή του Παγκοσμίου ΠολέμουΤο 1970, ο Pratt μετακόμισε στη Γαλλία και ξεκίνησε μια σειρά σύντομων ιστοριών της Μάλτας για το γαλλικό περιοδικό Pif Gadget (το ίδιο περιοδικό περιλάμβανε και ιστορίες του Δίκαιου), κάτι που θα διαρκέσει τέσσερα χρόνια και θα κυκλοφορήσουν πολλές ιστορίες των 20 σελίδων. Το 1974 επέστρεψε με πλήρεις ιστορίες, στέλνοντας τον Corto το 1918 στη Σιβηρία, με την ιστορία Corte sconta detta arcana (Ο Corto Maltese στη Σιβηρία ), που πρωτοεμφανίστηκε στο ιταλικό περιοδικό comics LINOYS .
Το 1976, το Ballad of the Salt Sea δημοσιεύθηκε σε μορφή βιβλίου και toy απονεμήθηκε το βραβείο για το καλύτερο ξένο ρεαλιστικό κόμικ άλμπουμ στο Διεθνές Φεστιβάλ Κόμιξ του Angoulême.
Ο Pratt συνέχισε να παράγει νέες ιστορίες για τις επόμενες δύο δεκαετίες, πολλές από τις οποίες εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στο επώνυμο περιοδικό comics Corto Maltese , μέχρι το 1988, όταν ολοκληρώθηκε η σειριακή σειρά Mu , που έληξε τον Ιούνιο του 1989.
Στις 7 Οκτωβρίου 2014 ο Ιταλός εκδότης Cong, ο οποίος πλέον κατέχει τα δικαιώματα του Corto Maltese, ανακοίνωσε ότι ένα νέο άλμπουμ θα γίνει πραγματικότητα από τον συγγραφέα Juan Díaz Canales και τον καλλιτέχνη Rubén Pellejero. Το λεύκωμα κυκλοφόρησε στην Ευρώπη στις 30 Σεπτεμβρίου 2015 με τον γαλλικό τίτλο "Sous le soleil de minuit" (Υπό τον ήλιο των Μεσάνυχτων) και παίρνει τόπο το 1915. Σε σχέση με αυτό, αναγγέλθηκε ότι ένα άλλο άλμπουμ θα ακολουθήσει, το οποίο και δημοσιεύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2017. Στην Ελλάδα δημοσιεύθηκαν από την εκδοτική ΜΑΜΟΥΘΚΟΜΙΞ όλες οι ιστορίες του ήρωα σε 13 άλμπουμ. Στην Ελλάδα δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα οι δύο νεώτερες ιστορίες του ήρωα. 

Δεν είμαι ήρωας, μου αρέσει να ταξιδεύω και δεν μου αρέσουν οι κανόνες, αλλά σέβομαι μόνο έναν, για να μην προδώσω τους φίλους μου. 
Δοκίμασα τόσους θησαυρούς χωρίς να βρω ποτέ κάτι τέτοιο, αλλά θα συνεχίσω, μπορείτε να υπολογίζετε σε αυτό, λίγο περισσότερο ...
Κόρτο Μαλτέζε

2 σχόλια:

  1. Ωραίο άρθρο, κατατοπιστικό και μπραβο, αλλά "υπο τον ήλιο των μεσανυχτων";;;!!! "παίρνει τόπο";;;!!! Έλεος! Υπο τον ήλιο του μεσονυκτίου η έστω Κάτω από τον ήλιο του μεσονυκτίου. Και "λαμβάνει χώρα" παιδιά, δεν είναι καθαρεύουσα, δεν υπάρχει "παίρνει τόπο μ" στα ελληνικά καμμιας εποχής! Μόνο "δίνει τόπο": στην οργή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχωρείστε παρακαλώ, τα μικροσφάλματα του συντάκτη, προς χάριν της ουσίας. Ο ενθουσιασμός, βλέπετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή