Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

Λεωκράτης Ανεμοδουράς: "Θέλω περισσότερα πράγματα για μένα και τους αναγνώστες μου"

Αγαπητέ Λεωκράτη,
Πως πήρες την απόφαση να περιλάβεις τον εμβληματικό χαρακτήρα «Ταρζάν» στις έκτακτες καλοκαιρινές εκδόσεις σου, μέσω της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής»?
Γενικότερα είναι στη λογική μας να εμπλουτίζουμε τις εκδόσεις μας με ποικιλία χαρακτήρων και να μην μένουμε προσκολλημένοι μόνο σε ήρωες που εκδίδαμε παλιά ως οίκος Ανεμοδουρά. Παλαιότερα βέβαια είχαμε εκδώσει ένα άλμπουμ του Ταρζάν (σε σχέδιο Russ Manning και το οποίο είχε επιμεληθεί ο Γιώργος Βλάχος), ωστόσο ο συγκεκριμένος ήρωας καθιερώθηκε στη συνείδηση του αναγνωστικού κοινού από τις εκδόσεις Δραγούνη τη δεκαετία του ‘70 και ‘80. Μας αρέσουν οι κλασικοί ήρωες και συγκεκριμένα οι ιστορίες αυτές του Joe Kubert είναι πραγματικά καταπληκτικές.

Είναι οριστικό ότι από το Σεπτέμβριο θα έχουμε συγχώνευση των τίτλων «Μίστερ ΝΟ» και «Ζαγκόρ» σε ένα περιοδικό ? Και αν ναι, ποια θα είναι η συχνότητα έκδοσης και ποιες οι περιεχόμενες ιστορίες ?
Ναι είναι οριστικό. Ουσιαστικά, θα συνεχίσουμε το Ζαγκόρ σε μηνιαία βάση και με 164 σελ. περιέχοντας μέσα και ιστορίες του Μίστερ Νο και του Τεξ. Η επιλογή των ιστοριών που έχουμε κάνει, θεωρούμε ότι είναι ιδανική και βασίζεται και στις επιθυμίες πολλών αναγνωστών μας. Το 7ο λοιπόν τεύχος του Ζαγκόρ που θα έχει αυτή τη μορφή, θα κυκλοφορήσει στις αρχές Δεκεμβρίου.
Σκέφτεσαι να εντάξεις κάποιους επιπλέον ήρωες στο βασικό σου έντυπο, τον επιτυχημένο «Νέο Μπλεκ» και εάν ναι, ποιοι θα είναι ?
Πάντοτε μελετάμε παλιούς και καινούργιους χαρακτήρες, με σκοπό να τους εντάξουμε στο Νέο Μπλεκ όχι μόνο από ιταλικούς οίκους (Bonelli, EdizioniIf) αλλά και από άλλους οίκους του εξωτερικού. Ακόμα δεν θέλουμε να πούμε πολλά, ωστόσο είναι πιθανό κάποιοι από τους ήρωες που είδατε στις εκδόσεις του Ελεύθερου Τυπου αυτό το καλοκαίρι να ενταχθούν μέσα στο Νέο Μπλεκ.
Όσον αφορά στις εκδόσεις πονημάτων (βιβλίων) υπάρχει κάτι στα άμεσα ή έμμεσα πλάνα σου ?
Θέλουμε κάθε χρόνο να κάνουμε κάποια έκδοση βιβλιοπωλείου και για φέτος κάναμε το νέο βιβλίο του Μικρού Ήρωα «Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ». Κατά πάσα πιθανότητα δεν προβλέπεται κάτι άλλο για φέτος. Θα θέλαμε όταν μας το επιτρέψει το budget μας να εκδώσουμε κάποιες πολύ καλές ιστορίες του οίκου Bonelli σε άλμπουμ.
Είσαι ικανοποιημένος από την έως τώρα πορεία των περιοδικών σου ?
Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν είσαι ικανοποιημένος και θέλεις περισσότερα πράγματα τόσο για σένα όσο και για τους αναγνώστες σου. Μακάρι τα περιοδικά μας να πουλούσαν περισσότερο και να είχαμε την δυνατότητα να επενδύσουμε παραπάνω και σε νέους χαρακτήρες και σε εκδόσεις βιβλιοπωλείου, κάτι που τουλάχιστον προς το παρόν δεν είναι εφικτό. Ωστόσο, αν σκεφτούμε ότι ξεκινήσαμε με το Μικρό Ήρωα το 2013 και έχουμε φτάσει 4 χρόνια μετά,  να έχουμε εκδώσει περίπου 140 τεύχη περιοδικών και 4 βιβλία είναι κάτι σημαντικό.
Σ’ ευχαριστούμε πολύ και ευχόμαστε ολόψυχα για  καλή συνέχεια!
Εμείς ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον και τη βοήθεια σου!

4 σχόλια:

  1. Ο Λεωκρατης πραγματικα αγαπαει αυτες τις εκδοσεις! Μακαρι να ειχαμε 3 και 4 εκδοσεις τον μηνα, αλλα η Ελλαδα δεν αποδεχεται τα κομικς, ουτε καθε τι εντυπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ίωνα, σας ευχαριστούμε πολύ για το σχόλιό σας. Μείνετε σε επαφή με το ιστολόγιο και καλή συνέχεια!

      Διαγραφή
  2. Ο τελευταίος ρομαντικός των εκδόσεων κόμικ στην Ελλάδα...Σε ευχαριστούμε που κάθε μήνα μας ταξιδεύεις πίσω στην παιδική και εφηβική μας ηλικία και θα σε στηρίζουμε όσο υπάρχουν οι εκδόσεις σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Σπύρο σας ευχαριστούμε πολύ για το σχόλιο αλλά και τη στήριξή σας. Μείνετε σε επαφή με το ιστολόγιο και καλή συνέχεια!

      Διαγραφή