Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη, 28 Απριλίου 2011

Τα Θυμάστε?


Τα θυμάστε? Εκεί στα μέσα τις δεκαετίας του 70 θυμάμαι ότι τα χαρίζαμε στις γιορτές των φίλων μας και τα φτιάχναμε φανατικά. Τα μοντέλα ήταν από τον πρώτο και κυρίως τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Τα αγγλικά (Spitfire, Hurricane, Lancaster), τα Γερμανικά (Messerschmitt, Stukas, Focke Wulf), τα Γιαπωνέζικα (Nakajima, Kawasaki), τα Αμερικάνικα (Mustang,Tornado, Thunderbolt).

Βομβαρδιστικά και καταδιωκτικά. Ηταν ένα από τα συναρπαστικά παιγνίδια της εποχής εκείνης, τα οποία γνωρίσαμε και στο χαρτί μέσα από τα διάφορα πολεμικά κόμικ όπως η Δράσις, το Κράνος, Το Τανκς, η Εφοδος κλπ.Επιχείρησα να ξαναφτιάξω ένα Hurricane το περασμένο καλοκαίρι. Μάλιστα είχε μέσα και τις μπογιές για να φτιαχτεί πραγματικά όπως το πρωτότυπο. Ετσι αποφάσισα για το Πασχα να χαρίσω στον εαυτό μου αυτα τα 5 μοντέλα που βλέπετε. Ηρθαν από Αγγλία. Μάλιστα δεν κοστίζουν πάνω από 5-6 ευρώ το καθένα. Εκτός της Revell υπάρχουν βέβαια πάρα πολλές μάρκες και όλα τα σύγχρονα αεροπλάνα καθώς και πλοία.

3 σχόλια:

  1. Nίκο τι μου θυμισες τώρα!!! Ετσι όπως τα λες είναι. Θυμίζουν εξώφυλλα απο τα πολεμικά περιοδικά. Τα χάζευα με τις ώρες στα μαγαζιά που τα πουλούσαν. Ποτε όμως δεν κατάφερα να συναρμολογήσω ούτε ένα γιατι πάντα έχανα πολλά από τα εξαρτήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από τα πλέον όμορφα αλλά και δημιουργικά χόμπυ που υπάρχουν, μπράβο Νικόλα, ο μοντελισμός καλά κρατεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι μου θύμισες τώρα Hunter! Ο μοντελισμός ήταν ένα από τα αγαπημένα μου χόμπυ. Πάντα θα έφτιαχνα κάτι. Ένα αεροπλάνο (τις περισσότερες φορές), κάποιο άρμα μάχης ή κάποιο πολεμικό πλοίο ή ακόμα και miniatures. Ο αερογράφος ήταν το δεξί μου χέρι. Τα περισσότερα μοντέλα μου τα είχα φτιάξει όταν ήμουν στους αεροπροσκόπους. Δυστυχώς δεν έχω σήμερα την υπομονή που είχα στο παρελθόν. Τώρα πια και κυρίως μέσω του διαδικτύου, συνεχίζω να θαυμάζω τα αποτελέσματα των μοντελιστών!Ποιος ξέρει! Ίσως στο μέλλον να ασχοληθώ και πάλι! Μπράβο σου Hunter για το ωραίο αυτό θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή