Πρέπει να πω από την αρχή ότι με τα με τα καουμπόικα δεν είχα την καλύτερη σχέση εκείνα τα χρόνια τα παιδικά αλλά και της εφηβείας. Δεν ξέρω αν ήταν τεμπελιά αλλά προτιμούσα τα εικονογραφημένα όπου μπορούσα να δω τη δράση και να μην φαντάζομαι πως μπορεί να είναι οι αγαπημένοι μου ήρωες.
Από την άλλη τα καουμπόικα είχαν το δικό τους κοινό και μάλιστα μεγάλο, αποτέλεσαν άκρως επιτυχημένες εκδόσεις στον χώρο των ελληνικών κόμικς και δε νομίζω ότι κάποιος της δικής μου τουλάχιστον γενιάς δεν ήξερε τον Δημήτρη Αδαμόπουλο ή Τζιμ Ανταμς και τους συντρόφους του. Την θρυλική τετράδα του Τέξας.
Ψάχνοντας λίγο παραπάνω έπεσα πρόσφατα πάνω στο Υπερτεύχος του Μικρού Καου Μπόυ / Ντιάνα και μην έχοντας δει από κοντά κανένα τέτοιο τεύχος αποφάσισα να το αγοράσω. Όπως βλέπεται το εξώφυλλο είναι καταπληκτικό! Σκέτη ψυχεδέλεια!
Στην ενότητα "Είδωλα των Νέων" παρουσιάζεται σε 2 σελίδες ο Γκάρυ Κούπερ σε σκηνές από ταινίες του και στο πολύ όμορφο επίσης οπισθόφυλλο σε χαρακτηριστική πόζα.
Αν όλα τα παραπάνω σας κίνησαν την περιέργεια, τότε μπορείτε να απολαύσετε ολόκληρο το τεύχος εδώ :
http://www.zshare.net/download/85412934ce5ebb05/
Νίκο σ' ευχαριστούμε πολύ για την όμορφη παρουσίαση! Συνέχισε έτσι φίλε!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι ομορφη παρουσιαση αλλα και ομορφη προσφορα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραίο θεμα Νικόλα,ο Μ.Κάου-Μπου ηταν απο τα πρώτα
ΑπάντησηΔιαγραφήκομικς που διάβασα και πραγματικα με συνάρπαζε
βέβαια μετα με "κέρδισε" ο Μπλεκ αλλά βλεποντας
αυτα τα σπάνια σε ομορφιά εξωφυλλα,στεναχωριέμαι
που δεν φύλαξα πολλα τετοια τεύχη,εν πασει περι-
πτώσει ο Παναγιώτης Πλαφουτζής κατι "χρωστάει"
και περιμένω να δω πότε θα αποφασίσει να το.....
...ξεπληρώσει.
Νίκο μου και εγώ δεν είχα το κουράγιο να τον διαβάσω μικρός. Τον ανακάλυψα όμως στα 11 μου και ομολογώ ότι με κέρδισε με το σενάριο του. Ιδιαίτερα οι περιπέτεις με τον Ατατουρκ ήσαν εξαιρετικές.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣαφώς και ήταν εξαιρετικές και συνέβαλαν στο μύθο του. Να πούμε ότι ήταν 100% ελληνικό περιοδικό με ιστορίες γραμμένες από τους κορυφαίους Π. Στρατίκη και Γ.Μαρμαρίδη αλλά και αρκετούς ακόμη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα θυμήσουμε ότι ο Μικρός Σερίφης ήταν το αντίπαλο δέος του Μικρού Ήρωα. Ο Τζιμ Άνταμς και η παρέα του πρωτοεκδόθηκαν το 1962 και άντεξαν μέχρι το Δεκέμβρη του 1991 συμπληρώνοντας 1468 !! τεύχη και 30 χρόνια συνεχούς έκδοσης.
Μεγάλο ρεκόρ, το δεύτερο μετά το Μίκυ Μάους (συνεχίζει από το 1966 μέχρι σήμερα). Ξεπέρασε και το Μικρό Ήρωα (1953-1968), αλλά και το ΜΠΛΕΚ (1969-1994)
ΑπάντησηΔιαγραφήAψογος Νικο!για ακόμα μια φορά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ αλήθεια είναι ότι κι εγώ τα περιοδικά αυτά τα ανακάλυψα σαν "αναγνώστης", σε αρκετά μικρή ηλικία (8 ετών). Θυμάμαι ήταν καλοκαίρι στο χωριό και ένα μεσημέρι που μου είχαν τελειώσει τα εικονογραφημένα (τα είχα διαβάσει όλα από 2-3 φορές), αποφάσισα για να περάσει η ώρα να διαβάσω έναν Μικρό Σερίφη. Με κάθε επιπλέον σελίδα που διάβαζα, έμενα και περισσότερο έκπληκτος! Δεν περίμενα ότι θα μου άρεσε τόσο! Τελικά έγινα φανατικός αναγνώστης τους, χωρίς καλά-καλά να το καταλάβω!
ΑπάντησηΔιαγραφήHunter, ελπίζω να συμπληρώσεις την συλλογή σου κάποια μέρα!
Kalimeris7, δεν ξεχνώ αυτό που είπαμε. Αν θυμάσαι όμως σου είχα πει ότι το τεύχος που είχα στα χέρια μου δεν ήταν δικό μου και αναγκάστηκα να το επιστρέψω εσπευσμένα... Πάντως, κάποια στιγμή θα το έχω στα χέρια μου ξανά και θα το σκανάρω για όλους...
Η τέχνη του σχεδίου στο εξώφυλλο αυτού του τεύχους (αλλα και σε πολλά άλλα της σειράς) είναι κορυφαία.. ισάξια με τη τέχνη και τεχνική των καλύτερων και κορυφαίων ξένων καλλιτεχνών κόμικς.. πραγματικό έργο Τέχνης..!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑκριβώς όπως τα λες. Γιαυτό και ήθελα να το αποκτήσω. Υπαρχουν γενικά πολλά εξώφυλλα έργα τέχνης. Καλό θα ήταν να εντοπίζαμε μερικά για μια ωραία παρουσίαση.
ΑπάντησηΔιαγραφή