Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2010

35 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ

Τον Δεκέμβριο του 1975, οι εκδόσεις Ανεμοδουρά αποφάσισαν να εγκαταλείψουν το μικρό σχήμα των αγαπημένων περιοδικών μας. Ο ΜΠΛΕΚ σε μεγάλο σχήμα πια απο τον Ιανουάριο του 1976, "απορρόφησε" τον Λογαχό Μαρκ και ο ΖΑΓΚΟΡ φιλοξενείται στο επίσης μεγάλου σχήματος ΤΖΑΓΚΟΥΑΡ, με λιγοστές δυστυχώς σελίδες.
Ήταν δυστυχώς μια απόφαση που προσωπικά με πίκρανε πάρα πολύ. Δεν ξέρω για εσας αλλά τα τευχάκια με το μικρό σχήμα νομίζω πως ταίριαζαν περισσότερο με τους χαρακτήρες των ηρώων. Ίσως γιατί η τριάδα ΜΠΛΕΚ-ΖΑΓΚΟΡ-ΟΜΠΡΑΞ ηχούσε πολύ όμορφα στα παιδικά αυτιά? Ή μήπως σαν μικρούλης που ήμουν πήγαιναν ασορτί με την ηλικία μου.
 Την αφορμή για αυτό το άρθρο την έδωσε η παρακάτω σκαναρισμένη σελίδα που ανέβασε ο mycomics.gr, δημοσιευμένη στο τελευταίο ΟΜΠΡΑΞ. Η αναγγελία αυτή μου θύμισε τα δυσάρεστα συναισθήματα που ένιωσα όταν αντίκρυσα τα μεγάλου σχήματος ΜΠΛΕΚ και ΤΖΑΓΚΟΥΑΡ. Δεν θα ξεχάσω με πόση παιδική αφέλεια έλεγα στον περιπτερα ότι πρέπει να κάνει λάθος και να ψάξει πιο προσεκτικά μήπως βρίσκονται σε κάποιο συρτάρι του στη παλιά μορφή τους.
 Ευχαριστώ Κωστή για τα εξώφυλλα των τελευταίων θρυλικών περιοδικών.


5 σχόλια:

 1. ΑΧ!πόσα χρονια με γύρισες πισω,καλά χριστιανέ μου
  μία εσυ μία τα ...γενέθλια μου [ευχαριστώ για τις
  ευχές σας]προσπαθείτε ολοι σας να μου.....θυμίσετε
  την ηλικία μου? καλά βαλτοι είστε?
  Πάντως και πάλι μπραβο!!! Πολύ ωραια και αυτή η ανάρτηση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Kalimeris7, να σε χαιρόμαστε και από εδώ αγόρι μου! Χρόνια πολλά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ευχαριστώ πολυ adamsjim νάσαι καλα και σύντομα
  να λύσης το προβλημα με την δουλειά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ηταν και για μένα το τέλος μιας χρυσής εποχής. Παρόλο που συνέχιζα να διαβάζω το περιοδικό του Μπλεκ στη νέα του μορφή, άρχιζα σιγά σιγά να χάνω το ενδιαφέρον μου και το Αγόρι μπήκε ταυτόχρονα δυναμικά με καλύτερες ιστορίες.

  Οσο για το Ζαγκορ και το Ομπραξ ήταν μεγάλες απώλειες, ειδικά το Ζαγκόρ (το Τζάγκουαρ δεν κράτησε πολυ) που δεν κυκλοφόρησε ποτέ ξανά. Τουλάχιστον μέσο της Περιπέτειας συνεχίσαμε να διαβάζουμε τον αγαπημένο Λοχαγό Μαρκ και τους φίλους του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Εγώ δεν μπορώ να πω ότι λυπήθηκα τότε τόσο πολύ όσο ο Πάνος, ωστόσο ιδέα δεν είχα πως κυκλοφόρησε το "Τζάγκουαρ" με ιστορίες του Ζαγκόρ. Συνέχιζα να αγοράζω το ΜΠΛΕΚ και μάλιστα με 7 δραχμές αντί των 5 που έδινα πριν και έχω όλα τα τεύχη έκτοτε, μέχρις και την αρχή της Νέας Περιόδου. Όπως γράφει και ο Hunter οι περισσότερες ιστορίες από εκείνη τη "συγχώνευση" (Τομ, Ρίνγκο κ.λ.π.) συνεχίσθηκαν μαζί με καινούργιες (ΡΟΚ ο αόρατος κ.λ.π.) και έτσι, κατά κάποιο τρόπο, με "αποζημίωσαν" για την απώλεια των δυο αγαπημένων τίτλων. Εξάλλου και η "ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ" αργότερα μπάλωσε πολλά κενά, όπως και ο "ΜΙΚΡΟΣ ΙΠΠΟΤΗΣ". Συγχαρητήρια και πάλι Πάνο μου για το άρθρο. Συνέχισε έτσι φίλε, με νοσταλγία και συναίσθημα, μας "αγγίζεις" όλους!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή