Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 2 Μαΐου 2019

Περιπέτεια # 149 (παρουσίαση)


ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ #149

Τίτλος τεύχους: «Ο Τέταρτος Τάφος»
Κυκλοφορία: Πέμπτη, 17 Απριλίου 1986
Έκδοση: «Περιοδικός Τύπος Α.Ε.»

Υπόθεση: Ο λοχαγός Μαρκ και οι δύο πιστοί του φίλοι Μίστερ Μπλουφ και Θλιμμένος Μπούφος αναζητώντας τα ίχνη τεσσάρων Αμερικανών αξιωματικών που χάθηκαν κατά την εκτέλεση μίας αποστολής, φτάνουν σε ένα χωριό κοντά στην επικράτεια της φυλής των Τσιπέβα. Από τις σχετικές επαφές που έχουν ρωτώντας τους κατοίκους του οικισμού, αλλά και τους ίδιους τους ερυθρόδερμους στον καταυλισμό τους, διαπιστώνουν πως οι βαθμοφόροι του Αμερικανικού επαναστατικού στρατού είναι νεκροί, θαμμένοι σε ισάριθμους τάφους, με το φταίξιμο να πέφτει εντέχνως στους ινδιάνους.



Ωστόσο, καθώς ο ένας από τους τάφους είναι κενός, τα ερωτηματικά που δημιουργούνται οδηγούν γρήγορα στη διαλεύκανση της υπόθεσης. 

Η ευθύνη της δολοφονίας των τριών ενστόλων δεν βαρύνει τους γηγενείς, αλλά μία αυτόκλητη ένοπλη ομάδα αδίστακτων τυχοδιωκτών που, εκμεταλλευόμενοι την εμπόλεμη κατάσταση με τις βρετανικές δυνάμεις, ενεργούν πλιάτσικο σε ολόκληρη την περιοχή ληστεύοντας, βασανίζοντας και εκβιάζοντας αθώους πολίτες. Με τη συνδρομή των «λύκων» του Οντάριο οι οποίοι όπως πάντα καταφθάνουν την κρίσιμη στιγμή, οι τρεις φίλοι τιμωρούν με τον τρόπο που τους αξίζει τους εγκληματίες αλλά και τον προδότη αξιωματικό που συνεργάστηκε μαζί τους, για την εξόντωση των συντρόφων του.


Κριτική: Υπέροχος σχεδιασμός από τα τρία μέλη των «eSseGeSse» (Pietro Sartoris, Darrio Guzzon, Giovanni Sinchetto) που δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, όπως άλλωστε το συνηθίζουν, στην εικονογράφηση της ιστορίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου