Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή 5 Αυγούστου 2018

Επιστρέφει ο Λούκυ Λουκ με το Βήμα της Κυριακής!

Ο Λούκυ Λουκ επιστρέφει! Από σήμερα, 5 Αυγούστου και για τις επόμενες Κυριακές, το Βήμα θα μας παρέχει έναν συλλεκτικό τόμο του αγαπημένου μας ήρωα. Ο κάθε τόμος θα είναι των 144 σελίδων, και θα περιέχει 3 συλλεκτικές ιστορίες. Ο πρώτος τόμος “Οι Παράνομοι της Αγριας Δύσης” περιλαμβάνει τις κλασσικές ιστορίες “Μπίλυ, ο Τρομερός”, “Καλάμιτυ Τζέην” και “Τζέσσε Τζαίημς”. Στο Isbn της εκδοτικής έχουν καταχωρηθεί μέχρι στιγμής 6 τίτλοι: “Επικίνδυνες Αποστολές”; “Κάπου στη Δύση”, ”Τζόε, Τζακ, Γουίλιαμ και Άβερελ” “Χρυσός και Σίδερο”, “Η Ζωή Συνεχίζεται”. Οπότε θα πάρουμε συνολικά τουλάχιστον 12 ιστορίες του ήρωα, κάτι πολύ ενθουσιαστικό. Όλα τα άλμπουμ θα έχουν πολυτελές χαρτί, σχήμα 19×24, 144 σελίδες. Ας δούμε όμως αναλυτικότερα τα περιεχόμενα του 1ου τόμου:





1) ΜΠΙΛΥ Ο ΤΡΟΜΕΡΟΣ
Δημιουργοί: René Goscinny (σενάριο), Morris (σχέδια)
Πρώτη δημοσίευση: Lucky Luke No20: Billy the Kid (1/1962)
Περίληψη: Τα παιδιά είναι και θα είναι πάντα παιδιά. Στην Αγρια Δύση όμως τα κακομαθημένα παιδιά είχαν πολλές ευκαιρίες να καλλιεργήσουν την κλίση τους, συνήθως παρέα με ένα εξάσφαιρο Κολτ. Ο Μπίλλυ ο Τρομερός σαν παιδί, απαιτούσε τα πάντα και όλα. Κόκκινες καραμέλες, σοκολάτες, γλυκά και γινόταν έξαλλος από κακία όταν κάποιος δεν έκανε τα κέφια του. Οι κάτοικοι του Φορτ Γουίκλινγκ, τον είχαν σαν παιδί τους, μέχρι τη στιγμή που εμφανίστηκε ο περισσότερο κακός ντεσπεράντο Λούκυ Λουκ. Τελικά, αληθεύει ότι για να ξεπεράσεις τους φόβους σου πρέπει να τους αντιμετωπίσεις κατάματα; Διαβάζοντας την ιστορία αυτή θα βρούμε την απάντηση. Αρκεί να μην είμαστε «παλιοχαρακτήρες». Είναι ζήτημα αρχών, όπως ακριβώς το να θυσιάζει κάποιος κάτι προσωπικό για την πρόοδο και το κοινό καλό. 


2) ΚΑΛΑΜΙΤΥ ΤΖΕΗΝ
Δημιουργοί: René Goscinny (σενάριο), Morris (σχέδια)
Πρώτη δημοσίευση: Lucky Luke No30: Calamity Jane (1/1967)
Περίληψη: «..αν χρειάζεται θάρρος για να είσαι κυρία, τότε είσαι η πιο μεγάλη κυρία». Ο Λούκυ Λουκ συναντά έναν πραγματικό μύθο του Ουέστ, την Καλάμιτυ Τζέην. Τότε, στην Άγρια Δύση δεν υπήρχαν έμποροι ναρκωτικών αλλά υπήρχαν όμως αρκετοί ασυνείδητοι που για χάρη του εύκολου πλουτισμού πουλούσαν όπλα και »νερό που καίει» σε Ινδιάνους που είχαν κακούς σκοπούς. Ο φτωχός και μόνος καουμπόι τα καταφέρνει και πάλι, σε μια ιστορία που διαθέτει εκτός από «Δηλητηρίαση και Πιστολίδι διαδοχικά μέσα και έξω απ' το σαλούν» και έναν συνετό σερίφη, όπως ακριβώς (ή κατά προσέγγιση) είναι οι σερίφηδες της πατρίδας μας. Guest - Star: John Carradine σαν ιδιοκτήτης σαλούν, Boris Carloff το τσιράκι του David Niven στον ρόλο του δύστυχου δασκάλου των καλών τρόπων.



3) ΤΖΕΣΣΕ ΤΖΑΙΗΜΣ
Δημιουργοί: René Goscinny (σενάριο), Morris (σχέδια)
Πρώτη δημοσίευση: Lucky Luke No35: Jesse James (07/1969)
Περίληψη: Ο Ρομπέν των Δασών που έκλεβε τους πλούσιους για να τα δίνει στους φτωχούς έζησε στην Αγγλία και ευτυχώς όχι στην πόλη Νάθιν Γκάλτς, στην Άγρια Δύση, διότι οι κάτοικοι της πόλης αυτής θα τον αντιμετώπιζαν με «ριζοσπαστικούς» τρόπους: θα κρέμαγαν τους φτωχούς της πόλης. Ο μοναχικός καουμπόι με τα ατσάλινα νεύρα, που υπερασπίζεται τους αδύνατους και αγνοεί τον φόβο και τους ντεσπαράντος, έχει αρκετούς λόγους να διαφωνήσει μ’ αυτούς. Και καταφέρνει να κάνει τους δειλούς κατοίκους της πόλης να αναθεωρήσουν τα «πιστεύω τους» και να επανορθώσουν. Δεν αξίζει έλεος σ’ αυτούς που ισχυρίζονται και προσπαθούν να αποδείξουν ότι για να γίνει κάποιος θύμα πρέπει πρώτα να γίνει φίλος. Παρ’ όλα αυτά, ο Λούκυ Λουκ δεν είναι μοναχικός γι’ αυτόν τον λόγο. Θυμάμαι πολύ καλά, ότι την τελευταία φορά που τον συνάντησα μου είπε, προσωπικά ο ίδιος, ότι είναι μοναχικός επειδή αυτό του αρέσει και έτσι έχει επιλέξει.


ΙΩΝΑΣ ΑΓΓΕΛΗΣ

2 σχόλια:

  1. Απίθανο νέο για μια απίθανη συλλογή με έναν απίθανο χαρακτήρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εξαιρετική προσφορά και πολύ καλή (όπως πάντα) η παρουσίαση του Ίωνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή