Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Διασκευής ("Roy of the Rovers") συνέχεια...


Roy of the Rovers - Η φυσιογνωμία της σειράς
(του Νίκου Δημ. Νικολαΐδη)

Είναι γεγονός ότι η ιστορία του κόμικ «Roy of the Rovers» κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον τουλάχιστον δυο γενιών αναγνωστών στη Βρετανία, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Αν εξαιρέσουμε τα πρώτα χρόνια όπου οι περιπέτειες περιορίζονταν στο αθλητικό πεδίο, σταδιακά, ο σεναριογράφος επέκτεινε εξαιρετικά τη θεματογραφία, με αποτέλεσμα, ιδιαίτερα κατά τη δεκαετία του 1980, το σενάριο να αποκτήσει εκπληκτική αληθοφάνεια. Γνωστοί και αληθινοί χαρακτήρες παρέλασαν μέσα από τις σελίδες του περιοδικού, ενώ έγινε προσπάθεια να συνδεθεί με τη σειρά η τότε τρέχουσα πραγματικότητα.


Ο Ρόυ απέκτησε τεράστια δημοφιλία, οι φανατικοί θαυμαστές του πολλαπλασιάζονταν με εκπληκτικό ρυθμό, ενώ οι πατεράδες κληρονομούσαν την αγάπη για τη σειρά που διάβαζαν από μικροί, στους γιους αλλά και στις κόρες τους. Σήμερα, είκοσι πέντε ολόκληρα χρόνια από τη διακοπή της εβδομαδιαίας έκδοσης (1993) μπορεί κάποιος να παρατηρήσει ακόμη δεκάδες οικογενειάρχες που περιδιαβαίνουν τα βιβλιοπωλεία της «Leicester Square» του Λονδίνου μαζί με τα παιδιά τους, αναζητώντας κάποια αντίτυπα του αγαπημένου τους περιοδικού. Κάτι, που οπωσδήποτε δεν είναι τυχαίο.
Ο Ρόυ Ρέης μας δίδαξε όλους ήθος, ευγένεια, ειλικρίνεια, γενναιότητα, αλληλεγγύη, σεβασμό στον αντίπαλο. Είπε όχι στη βία, στη βωμολοχία, στο ντόπινγκ, στα ναρκωτικά και μας έδειξε το δρόμο για υγιή αθλητικά μονοπάτια, που στο χέρι μας είναι να βαδίσουμε εμείς και οι απόγονοί μας.

Εμείς, πάντα πιστοί στην παράδοση που έχουμε δημιουργήσει για την προβολή της αγαπημένης μας ιστορίας, θα συνεχίσουμε την ερχόμενη εβδομάδα να δημοσιεύουμε τη διασκευή της, υπό μορφή κειμένου. Με νέο τίτλο «Welcome to the club, Roy» θα σας παρουσιάσουμε το ξεκίνημα της περιόδου 1975-76, μιας ιδιαίτερα σημαντικής σεζόν στην ιστορία της σειράς για πολλούς και διάφορους λόγους. Συγκεκριμένα εξηγούμε ότι ήταν η τελευταία πλήρης  που εμφανίστηκε στο περιοδικό «Tiger» κατά τη διάρκεια της οποίας ο Roy νυμφεύτηκε, επιτέλους, την μνηστή του Penny Laine, ενώ είχαμε αλλαγή και στον καλλιτέχνη, αφού η αείμνηστη Yvonne Hutton (που φιλοτεχνούσε τις περιπέτειες από την περίοδο 1967-68) παρέδωσε τα σχεδιαστικά «ηνία» στον David Sque.

Καλή σας ανάγνωση.

2 σχόλια: