Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σάββατο 21 Απριλίου 2018

Roy of the Rovers #6 - Ο Δρόμος προς την Δόξα

Γράφει ο Ίωνας Αγγελής

Το 6ο τεύχος της αγαπημένης σειράς "Roy of the Rovers" κυκλοφόρησε, σήμερα 21 Απριλίου, με Τα ΝΕΑ Σαββατοκύριακο, με τίτλο "Ο Δρόμος προς την Δόξα" (σε σενάριο Tom Tully και σχέδια David Sque). 

Από το προηγούμενο άλμπουμ (#5, του οποίου παρουσίαση θα βρείτε εδώ) τα '70ς έδειχναν όχι μόνο άξια συνέχεια των '80ς, αλλά ίσως και λίγο καλύτερα. Στο #5 είδαμε μία διαφορετική υπόθεση, με λιγότερο δράμα, αλλά πιο πολλά ποδοσφαιρικά προβλήματα. Το #6 λοιπόν αποτελεί μία μίξη των στοιχείων αυτών, και το επιτυγχάνει άριστα. Δεν είναι το πιο δυνατό άλμπουμ της σειράς, αλλά είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα καλύτερα!


Αυτό που μου άρεσε περισσότερο είναι πως πήρε μερικές ξαφνικές ανατροπές το σενάριο, αλλάζοντας το ρου της ιστορίας. Γενικά, ο σεναριογράφος που παίρνει ρίσκα είναι ο σωστός. Επίσης μου άρεσε το χιούμορ που χρησιμοποιήθηκε. Σχετικά με τη μετάφραση, τελικά τα λάθη που επισημάνθηκαν συνέχισαν να ισχύουν και στο νέο τεύχος (το άρθρο του Μάνου Κασσωτάκη εδώ).

Το χρώμα παραμένει στα ίδια επίπεδα με τα προηγούμενα, χωρίς να είναι και ενθουσιαστικό. Το νέο δισέλιδο αφιέρωμα του Λευτέρη Ταρλαντέζου συνεχίζει να μιλάει για τους δημιουργούς. Το εξώφυλλο να προσθέσω ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής της έκδοσης. 

Το κόμικ άλμπουμ "Ο Δρόμος Προς Την Δόξα", στις 48 σελίδες του, αποτελείται από 23 επεισόδια, τα οποία εκδόθηκαν στο βρετανικό περιοδικό Roy of the Rovers, τις ημερομηνίες από τις 5 Μαρτίου μέχρι 15 Οκτωβρίου 1977. Ουσιαστικά, στο νέο άλμπουμ εξελίσσεται το δεύτερο μισό της σεζόν 1976-1977 και η αρχή της σεζόν 1977-1978. Η ιστορία ήταν μέρος του συγκεντρωτικού άλμπουμ Best of Roy of the Rovers: The 1970s που εκδόθηκε από την Titan Comics τον Ιούνιο του 2009. Στο επόμενο αναμένουμε τη συνέχεια της σεζόν 1977-78.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σελίδες: 52 (48+4 εξωφύλλου)
Σχήμα: 21×28
Χρώμα: Έγχρωμο
Σενάριο: Tom Tully
Σχέδια: David Sque
Υπεύθυνος Έκδοσης: Λεωκράτης Ανεμοδουράς
Μετάφραση: Κωνσταντίνα Φατούρου
Επιμέλεια: Λευτέρης Ταρλαντέζος
Graphic Design – Lettering: Μαρίνα Πάνου
Συγγραφέας Αφιερωμάτων: Λευτέρης Ταρλαντέζος
Περιεχόμενη Ιστορία: Ο δρόμος προς  τη δόξα” (48 σελίδες)
Πρωτότυπη Έκδοση: Roy of the Rovers [1976-1977], Best of Roy of the Rovers: The 1970s [6/2009] – Egmont UK / Titan Comics
Πνευματικά ΔικαιώματαRebellion Publishing Ltd
Εκδόσεις Μικρός Ήρως Ε.Ε., 2018

Η παρουσίαση της σειράς εδώ
Το επίσημο ελληνικό fanclub του ήρωα εδώ

ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!

1 σχόλιο:

  1. Πολύ καλό και αυτό το τεύχος με δεδομένη την αδυναμία στη μετάφραση ενώ κουραστικα ειναι πλεον τα άρθρα του Λ.Τ. στα οποία διαβαζουμε λεπτομέρειες που υπαρχουν στο διαδίκτυο διάφορων καλλιτεχνών Θσ προτιμούσα να έγραφε αναλυοντας τη φυσιογνωμία του κόμικ, την εξέλιξη του, την επιρροή κ.α. σχετικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή