Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Για να δούμε ...


Στέλιος Ανεμοδουράς
Αγαπητά μέλη του group καλό μεσημέρι και καλή χρονιά.

Πριν λίγη ώρα είχα μια πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα με τον κ. Λεωκράτη Ανεμοδουρά συνεχιστή της έκδοσης των τόμων του "Μικρού Ήρωα" που ίδρυσε ο αείμνηστος παππούς του (φωτό) και που κυκλοφορούν κάθε μήνα. Μετά τη μεγάλη επιτυχία που γνωρίζει η επανέκδοση αυτή, είναι πιθανή η ενσωμάτωσή της σε ένα μεγαλύτερο, πολυσυλλεκτικό εικονογραφημένο περιοδικό.

Προτεινόμενες ιστορίες για να περιληφθούν σε αυτό είναι κάποιες που έχουν αγαπηθεί διαχρονικά, αλλά και μερικές που ενώ ήταν πολύ δημοφιλείς, δεν έχουν επανακυκλοφορήσει ποτέ μέχρι σήμερα.

Αν είμαστε τυχεροί και ξεπεραστούν κάποιες δυσκολίες (θέματα δικαιωμάτων κλπ), ίσως να δούμε κάποια στιγμή στα περίπτερα το νέο έντυπο, κάτι που αναμένεται να σκορπίσει ενθουσιασμό στις εκατοντάδες χιλιάδες λάτρεις της 'χρυσής εποχής' των εικονογραφημένων εκδόσεων.

38 σχόλια:

  1. Νίκο μακάρι να συμβεί αυτό. Μιας και έχεις επαφές με τον κ. Ανεμοδουρά, καλό θα ήταν να σκεφτεί και τις άλλες εκδόσεις που είχαν κυκλοφορήσει με επιτυχία την δεκαετία του 70 από τον παππού του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το περιοδικό, εάν τελικά βγει, θα είναι πολυθεματικό ! Έχω συζητήσει σχετικά Πάνο μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τέλεια! Θα τα πούμε απο κοντά όπως έχουμε πει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για να δούμε πράγματι, πάντως όπως και να έχει είναι πολύ καλά νέα!! Για να πω την αλήθεια, δεν μου άρεσουν και πολύ τα πολυθεματικά περιοδικά αλλά καταλαβαίνω γιατί αυτό είναι επικρατέστερο να υλοποιηθεί. Σίγουρα το ρίσκο είναι πολύ μικρότερο σε σχέση με τις αυτόνομες εκδόσεις, αλλά και οι πωλήσεις λογικά θα είναι μεγαλύτερες επειδή θα υπάρχει πληθώρα ηρωών, οπότε θα είναι πιο εύκολο να ταυτιστεί κάποιος με έναν συγκεκριμένο ήρωα. Προσωπικά, το περιοδικό θα ήθελα να είναι όλο έγχρωμο ή όλο ασπρόμαυρο και όχι το πορτακαλοκόκκινο που επικρατούσε σε περασμένες δεκαετίες των εκδόσεων Ανεμοδουρά και σίγουρα να έχει καλύτερη ποιότητα χαρτιού στο εσωτερικό σε σχέση με τα τομάκια του Μικρού Ήρωα! Κλείνοντας, θα ήθελα να δω ιστορίες του Μπλεκ, του Ζαγκόρ, του Λοχαγού Μαρκ, του Τεξ και του Μίστερ Νο να δημοσιεύονται ξανά αν μπορέσουν τελικά να εξασφαλίσουν τα δικαιώματα τους. Όπως καταλαβαίνετε, ελπίζω ολόψυχα να καρποφορήσει αυτή η προσπάθεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απαντήσεις
    1. 2/5 πέτυχα στους ήρωες που μπορεί να περιέχει το καινούριο περιοδικό ή γενικά; Να κάνω πάντως μία πρόβλεψη; Πέτυχα τον Μπλεκ και τον Ζαγκόρ;

      Διαγραφή
  6. Ναι, αυτούς τους δυο, αν και ακόμη τα πράγματα είναι ιδιαιτέρως ρευστά... Ίδωμεν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σας παρακαλώ κάντε κάτι!!!Τα ελληνικά περίπτερα έχουν 0% κόμικς και ιδιαίτερα μετά το κλείσιμο των περιοδικών Ντίσνει που αποτελούσαν την πλειονότητα των κόμικς στην χώρα μας.Θα ήθελα πολύ ένα περιοδικό με τον ΜΠΛΕΚ,τον αγαπημένο μου ήρωα με ιστορίες των EsseGesse.Θα ήθελα πολύ να πήγαινα κάθε μήνα στο περίπτερο για ένα περιοδικό κόμικς.Κάντε τα αδύνατα δυνατά,συζητήστε το,ξανασυζητήστε το,κάντε την ανάλογη διαφήμιση είτε μέσω τηλεόρασης είτε μέσω ίντερνετ,δώστε ζωντάνια και πνοή στα ελληνικά περίπτερα και κυρίως σε μεγάλους και μικρούς(όπως εμένα) αναγνώστες της χώρας...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χαίρομαι που βλέπω ότι διαθέτεις μεγάλη ζέση, η οποία αναδύεται απλόχερα από τα σχόλιά σου, ιδιαίτερα αυτό το τελευταίο. Να είσαι βέβαιος ότι κάνω το καλύτερο δυνατό προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά ο οικονομικός παράγοντας είναι αυτός που θα βαρύνει για την τελική υλοποίηση. Μακάρι να τα καταφέρουμε, το θέλω όσο τίποτε άλλο αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή, μείνε σε επαφή !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αντε βρε Νικόλα σπρώξε τη ...βάρκα να ξαναδούμε το φίλο μας τον Ξανθό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Θα μπορούσατε να το ενσωματώσετε με κάποια εφημερίδα πχ.το ΒΗΜΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οι σκέψεις προς τα εκεί συγκλίνουν φίλοι. Λίγο υπομονή και πιστεύω ότι σύντομα θα είμαι σε θέση να σας ανακοινώσω κάποια οριστική απόφαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Προχωράμε καλά, φίλοι μου. Λίγη υπομονή ακόμη ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μάλλον για μηνιαία έκδοση πάμε, γύρω στις 200 σελίδες και στη διάσταση του "ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟΥ ΜΠΛΕΚ". Θα περιέχονται, το πιθανότερο, αδημοσίευτες [στον "ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ"] ιστορίες του "ΜΠΛΕΚ" και ανατυπώσεις των χαρακτήρων "ΤΟΜ" ("Un Ragazzo Nel Far West"), "Ζαγκόρ" και "Ρόυ Ρέης". Αυτά, με κάθε επιφύλαξη προς το παρόν. Η τιμή θα είναι λογική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρά πολύ καλά νέα!!! Σε τι μορφή υπολογίζεται να είναι; Σε έγχρωμη ή σε απρόμαυρη; Τέλος, οι τόμοι του Μικρού Ήρωα θα συνεχίσουν να εκδίδονται κανονικά, έτσι;

      Διαγραφή
  14. καποιοι τομοι που μας λειπουν του ΜΙΚΡΟΥ ΗΡΩΑ απο την εκδοση με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ,θα μπορουσαν να βρεθουν>>μακαρι να βγει ξανα ο ΜΠΛΕΚ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. liddell μπορείς να βρεις και να παραγγείλεις τους τόμους του Μικρού Ήρωα που εχασες στο e-shop της Λέσχης Φίλων Κόμικς και πιο συγκεκριμένα στο παρακάτω link:

      http://www.lefik.gr/?wpsc_product_category=used-pulp

      Βέβαια, αν είσαι από Αθήνα ή Θεσσαλονίκη μπορείς να τα βρεις και σε παλαιοβιβλιοπωλεία.

      Διαγραφή
  15. Η έκδοση θα είναι ασπρόμαυρη και οι Τόμοι του "Μικρού Ήρωα", κατά πάσα πιθανότητα, θα συνεχίζονται αυτόνομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Περιμένουμε με ανυπομονησία αυτήν την έκδοση!!!Είμαι ένας 15χρονος φανατικός κυρίως του Μπλεκ καθώς και του Ζάγκορ και των υπόλοιπων ηρωών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο ρε Παναγιώτη!! Επιτέλους και κάποιος από την γενιά μας που διαβάζει κόμικ! Δυστυχώς πιστεύω ότι γύρω στο 80% των νέων σήμερα όχι μόνο κόμικ δεν διαβάζει, αλλά ούτε καν βιβλία! Και εγώ δεν είμαι πολύ μεγαλύτερος σου. 21 ετών είμαι.

      Διαγραφή
  17. Ακόμα και ασπρόμαυρο να είναι το περιοδικό, πιστεύω ότι θα πάει καλά. Αν και εφόσον μιλάμε για ένθετο σε εφημερίδα, μπορεί να συζητηθεί και για έγχρωμο. Η διαφορά του κόστους για αυτά τα μεγάλα συγκροτήματα είναι πολύ μικρή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αγαπητέ φίλε gomfaios ο κ. Λεωκράτης Ανεμοδουράς θα ήθελε τα "φώτα" σου σε κάτι σχετικά με το ιστορικό έκδοσης του περιοδικού "ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ". Αν μπορείς, επικοινώνησε μαζί του στο lanemodouras@astritis.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Γεια σας,
    είμαι καινούργιος στην παρέα. Πολύ ωραίο το blog σας! Παρόλο που είμαι μικρός στην ηλικία , είμαι λάτρης των παλιών περιοδικών και ιδιαίτερα του Μικρού Ήρωα! Μήπως γνωρίζει κανένας από εσάς πού μπορώ να βρω σε έντυπη μορφή τις δύο τελευταίες ιστορίες που δημοσιεύτηκαν το 1995 στο περιοδικό ''Αντί" ; Η πρώτη είναι η υπ' αριθμόν 799 "Θανάσιμη υποψία" και η άλλη είναι η 800 " 'Ενα φάντασμα από το παρελθόν" Η βοήθειά σας θα μου φανεί πολύτιμη !

    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Γιάννη καλωσόρισες και ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σου λόγια. Εγώ τις έχω αυτές τις δυο ιστορίες που ζητάς. Θα σε ενδιέφερε να στις φωτοτυπήσω μήπως ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την υποδοχή που μου κάνετε ! Έχω διαβάσει το βιβλίο που έχετε συγγράψει εσείς και ο κ. Γιώργος Παπαδάκης "Ο Μπλεκ και οι .... άλλοι", το οποίο μου έχει χαρίσει ο κ. Γιώργος Ανεμοδουράς ,και σας συγχαίρω , διότι είναι το αναλυτικότερο δοκίμιο για την ιστορία των κόμιξ στην Ελλάδα και μέσα από αυτό έμαθα πολλά καινούργια πράγματα. Τέλος πιστεύω ότι είναι προτιμότερο , επειδή δεν μένω στην Αθήνα με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτή η "πρόσωπο με πρόσωπο " συνάντηση , αν μπορείτε να σαρώσετε τα τεύχη και να μου τα στείλετε σε αυτήν την διεύθυνση john.papad68@gmail.com ή αλλιώς ταχυδρομικώς {με δική μου χρέωση} στο Αίγιο, οδός Κ. Θεοδώρου 8 Τ.Κ. 25100 Χρήστος Παπαδόπουλος . Ευχαριστώ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια. Θα σας στείλω τα δυο τεύχη το συντομότερο δυνατό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αυτή τη στιγμή αρκετοί από εμάς εργαζόμαστε πυρετωδώς, προκειμένου να συνδράμουμε στο δύσκολο εγχείρημά του τον κ. Λεωκράτη Ανεμοδουρά. Ας είμαστε όλοι φειδωλοί όμως, τόσο στις προσδοκίες μας, όσο και στις απόψεις που εκφράζουμε για το πως φανταζόμαστε ο καθένας το νέο έντυπο. Οι δυσκολίες είναι πολλές και δεν θα πρέπει να φορτίζουμε περαιτέρω την κατάσταση. Υπομονή, αγαπητοί φίλοι και είμαι βέβαιος ότι το τελικό αποτέλεσμα θα είναι το καλύτερο δυνατό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Φίλε Γιάννη Παπαδόπουλε, σου έχω στείλει μήνυμα στο mail σου. Απάντησέ μου σε παρακαλώ άμεσα, ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αγαπητε Νικο μακαρι να κυκλοφορησει ο ΜΠΛΕΚ με ιστοριεs απο ''ΖΑΓΚΟΡ'',''ΤΟΜ'',''ΡΟΥ ΡΕΗΣ''Αν γινει αυτο θα ειναι μεγαλη επιτυχια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Μέχρις στιγμής σε αυτή την συγκεκριμένη τετράδα χαρακτήρων έχουμε καταλήξει και με αυτούς θα ξεκινήσει (εκτός απροόπτου πάντοτε) το νέο περιοδικό, μείνετε σε επαφή αγαπητοί φίλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Πότε πρόκειται να ξεκινήσει την κυκλοφορία του στα περίπτερα της χώρας(εκτός απροόπτου);

    Τέλος,σας ευχαριστούμε για την αξιόλογη προσπάθεια σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Αναμένεται σύντομα, λίγη ακόμη υπομονή φίλοι. Ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Καλησπέρα σας! Πολύ ωραίο το blog σας! Είμαι πολύ φαν των κόμιξ! Ο πατέρας μου αγαπάει πολύ τον μικρό ήρωα και αναζητάει παντού να βρει τα τεύχη 799 και 800 αλλά δεν έχει καταφέρει πουθενά να τα βρει. Είδα ότι στείλατε στο email ενός φίλου αυτά τα δύο τεύχη σαρρωμένα. Μήπως θα μπορούσατε να τα στείλετε και στο δικό μου emai; Θα σας ήμασταν υπόχρεοι!!! Το email μου είναι artziball82@yahoo.gr Ωραία θα ήταν να κυκλοφορούσαν πάλι παλιά τεύχη! Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή