Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Mικρός Καου-Μποϋ 365

Μάρτιος 1973. Ένα πολύ πετυχημένο περιοδικό κλείνει 10 χρόνια παρουσίας, έχοντας καθιερωθεί στη συνείδηση των μικρών παιδιών. Κυκλοφορεί το τεύχος 365 με τίτλο "Η Βροχή Έσβησε το Μήνυμα" με την πένα του Γ.Μαρμαρίδη.

Ο Πότης Στρατίκης έχει αποχωρήσει από το εκδοτικό σχήμα (1971) και συνεχίζει με τον αδελφό του την έκδοση του Μικρού Σερίφη. Οι Θ.Ανδρεόπουλος και Κ. Ραμπατζής συνεχίζουν την έκδοση του Μικρού Καου-Μποϋ με τον σπουδαίο Γ.Μαρμαρίδη στην συγγραφή. Σε μερικές ιστορίες εμφανίζονται οι Τ. Φαναράς, Χ. Κυριακού, Κ. Τσαούσης και Μ. Αγριμανάκης.


Το τεύχος αυτό περιέχει άλλη μια όμορφη ιστορία των 4 παιδιών του νόμου στην Άγρια Δύση. Ένα παιδί 6 ετών μεγαλώνει με έναν περιβόητο ληστή με σκοπό να γίνει και ο ίδιος ληστής και αργότερα αρχηγός της συμμορίας. Λίγο μετά τα 20 χρόνια του ληστεύουν την άμαξα στην οποία επιβαίνει ο πατέρας του που νόμιζε για νεκρό. Την ίδια εποχή οι 4 μικροί μας φίλοι βρίσκονται στο ίδιο μέρος για να βοηθήσουν τον Σερίφη να αντιμετωπίσει την συμμορία..

Αν θέλετε να διαβάσετε τη συνέχεια κατεβάστε την από εδώ :

http://www.zshare.net/download/91014085ae28975f/


10 σχόλια:

  1. Άπό τους εκτός του Γ. Μαρμαρίδη συγγραφείς, γνωρίζω μόνο τον Χ. Κυριακό, που είχε υπάρξει και σεναριογράφος του εμπορικού κινηματογράφου, καθώς και στιχουργός. Για τους υπόλοιπους δεν γνωρίζω τίποτα και δεν θυμάμαι να είχω διαβάσει κείμενά τους στον Μικρό Καουμπόυ,ούτε επίσης ξέρω από πόσες περίπου περιπέτειες έγραψε ο καθένας. Ξέρει κάποιος να μου δώσει πληροφορίες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Hunter, η συγκεκριμένη είναι από τις ωραιότερες περιπέτειες της συγκεκριμένης περιόδου. Όσο για τους υπόλοιπους συγγραφείς, Γιώργο, δεν έχω να σου δώσω ακριβή αριθμό καθώς δεν έχω τελειώσει με την καταμέτρηση όλων των ιστοριών. Υπάρχει μια σημαντική δυσκολία: από ένα χρονικό σημείο και μετά δεν δημοσιευόντουσαν τα ονόματα των συγγραφέων, οπότε ο μόνος τρόπος να μάθεις ποιος έχει γράψει και τι είναι να διαβάσεις όλες τις ιστορίες. Κι αυτό προϋποθέτει ότι ήδη έχεις διαβάσει τόσες ώστε να μπορείς να τους ξεχωρίζεις από το ύφος τους. Σ' αυτή τη διαδικασία είμαι τώρα, όμως όλο αυτό απαιτεί πολύ χρόνο... ο οποίος ξέρεις ότι μου λείπει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νικο εκείνη την εποχή γνώρισα το περίφημο περιοδικό. Ο Τζιμ Άνταμς και η παρέα του από τοτε απόκτησαν στο δικό μου παιδικό φανταστικό κόσμο μια θέση , σαν αυτή του ΜΠΛΕΚ. Ενδεχομένως να το είχα αγοράσει το συγκεκριμένο περιοδιό τότε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιώργο,

    Από το τεύχος 1 ως και το 295 ο Κώστας Φωτεινός (Πότης Στρατίκης)

    Από το 296 ως το 609 ο Γιώργος Μαρμαρίδης.

    Τα τεύχη 489, 491, 496, 497, 499, 510, 512, 514 ο Τάκης Φανάρας.

    Τα τεύχη 509, 523, 524, 532, 541, 543, 549 ο Χρήστος Κυριακού.

    Τα τεύχη 544, 553, 556 ο Μανώλης Αγριμανάκης.

    Το τεύχος 565 ο Νικηφόρος (σκέτο)

    Τα τεύχη 517 και 527 ο Κώστας Φωτεινός

    Χωρίς Υπογραφή τα τεύχη 531, 542, 557, 563, 570 ως 573, 582 ω2 594, 597 ως 601.

    Από το 610 και μετά κανένα δεν έφερε υπογραφή δημιουργού, τα περισσότερα ήταν βέβαια επαναλήψεις μια και δυο φορές μάλιστα.

    Περισσότερα όταν καταλήξει ο adamsjim. Ελπίζω πολύ σύντομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλά το εχω πει! ο κυνηγός εχει γινει εξπέρ!!!
    Μπράβο Νίκο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Hunter, με εκπλήσσεις ευχάριστα! Έχεις κάνει μεγάλη πρόοδο! Και για τους υπόλοιπους φίλους της παρέας, θα αναφέρω εδώ ότι ο αγαπητός μας φίλος Hunter, έχει γράψει και μια μικρή ιστορία με την Θρυλική Τετράδα, η οποία μάλιστα θα δημοσιευθεί στο Χριστουγεννιάτικο τεύχος του Magazine του Club του Μικρού Σερίφη (καθότι χειμωνιάτικο σενάριο...)! Αν συνεχίσεις έτσι Hunter θα ξεπεράσεις και μένα σε γνώσεις σχετικά με τα τέσσερα παιδιά του νόμου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φίλε adamsjim, να σε ξεπεράσω αποκλείεται. Απλά απέκτησα σχεδόν όλα τα τεύχη πάνω από το 700 και το έχω ρήξει στη μελέτη. Μάλιστα ξεκίνησα να γράφω και μια δεύτερη ιστορία την οποία θα σου στείλω μόλις τελειώσει. Καλό συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χαίρομαι ιδιαιτέρως, φίλε μου. Δεν ξέρω αν αληθεύει, ένα πουλάκι μου είπε πως θα κατέβεις κατά κάτω... Να σε αναμένουμε;...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Λέμε με το Γ. Βλάχο να βρεθούμε την Παρασκευη 17 Ιουνίου το απόγευμα προς βράδυ. Οι Παναγιώτηδες τι λένε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή