Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023

Ο... εγγονός του Μπλεκ !

(Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης)

Όλοι μας γνωρίζουμε τον πανύψηλο «ξανθό γίγα» Μπλεκ, μία έμπνευση του καλλιτεχνικού στούντιο των τριών Ιταλών φίλων και συνεργατών (Σαρτόρις, Γκουζόν και Σιντσέτο) τον οποίο δημιούργησαν το 1954. Αυτό που ίσως δεν ξέρουν κάποιοι, είναι πως υπάρχει ένας άλλος χαρακτήρας κόμικ που είναι πιστό αντίγραφο του αρχηγού των κυνηγών (!) και η δράση του τοποθετείται περίπου έναν αιώνα αργότερα, στην Αμερικανική Άγρια Δύση της δεκαετίας του 1860. Αναφερόμαστε στον Kekko Bravo, γνωστό και  ως El Bravo, Jesus ή και Gaucher, έναν κυνηγό ειδικό στη σύλληψη και πώληση άγριων αλόγων, μια ασχολία που ασκεί μαζί με τον Ray Jackson («Laughing Pinson»). Ο Kekko ανατράφηκε από τους Ινδιάνους Arapaho και η κουλτούρα τους τον χαρακτηρίζει έντονα.


Vladimiro Missaglia
Οι εμπνευστές

Δημιουργοί αυτού του χαρακτήρα είναι τα αδέλφια Vladimiro (1933-2008) και Ennio Missaglia που εργάσθηκαν μαζί επί δεκαετίες, πριν τους χωρίσει ο πρόωρος θάνατος του δεύτερου σε ηλικία 63 ετών, το 1993. Ο Vladimiro, που υπέγραφε και ως Miro, ήταν ο σχεδιαστής της σειράς (από κοινού με το Marcello Caprioglio) και ο Ennio έγραφε το σενάριο. Το 1976-77 και μετά από πρόταση του εκδότη της Γαλλικής εταιρίας Mon Journal  παρουσίασαν το νέο τους ήρωα, έναν ξανθό νεαρό κάου μπόι που είναι «φτυστός» ο Μπλεκ ! 



Η μηνιαία αυτή σειρά (El Bravo) γνώρισε μεγάλη επιτυχία και συμπλήρωσε 111 τόμους (άλμπουμ) από τον Οκτώβριο του 1977 έως και το Φεβρουάριο του 1987. Το #1 είχε τίτλο LEnfer des Enfers (Η Κόλαση των Κολάσεων) και εκτός της βασικής ιστορίας με πρωταγωνιστή τον Kekko Bravo, περιείχε δύο ακόμη, των χαρακτήρων Black Jack και Loup Solitaire.


Θα μπορούσε να συμβεί!

Με δεδομένο ότι ο Μπλεκ, γεννηθείς περί το 1750, με τη γνωστή απέχθειά του προς το γάμο, θα ήταν πιθανό να νυμφευθεί τελικά αλλά σε μεγάλη ηλικία, ίσως και στα 50 του χρόνια, δηλαδή γύρω στο 1800. Αν ο γιος του είχε τα... ίδια μυαλά, θα μπορούσε κι αυτός περίπου στα σαράντα του χρόνια να αποκτήσει διάδοχο, γεννημένο δηλαδή περί το έτος 1840. Οπότε ο Kekko άνετα μπορεί να χαρακτηριστεί εγγονός του αγαπημένου μας ήρωα. Αυτό που δεν ξέρουμε είναι αν οι eSeGeSse αντιλήφθηκαν ποτέ την κραυγαλέα ομοιότητα μεταξύ των δύο ηρώων, για να πράξουν τα δέοντα. Μάλλον όχι...





Οι υπόλοιποι El Bravo

Με τον ίδιο αυτό τίτλο είχαν κυκλοφορήσει τη δεκαετία του ‘50 δύο ακόμη τουλάχιστον εικονογραφημένα περιοδικά. Πρόκειται για σχεδιαστικές δημιουργίες κυρίως του σπουδαίου Franco Bignotti (1952-1955).






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου