Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021

Alli Simons: Ένας γνήσιος λάτρης των κόμικς!

(Γράφει ο Νίκος Δημ. Νικολαΐδης)

Μία από τις αγαπημένες εικονογραφημένες σειρές των εφηβικών μου χρόνων, στο περιοδικό «Μπλεκ» (αρχικά) και εν-συνεχεία στο «Αγόρι», ήταν η ιστορία του αιωνόβιου υπέρ-αθλητή William Wilson. Ο ελληνικός τίτλος της σειράς ήταν «Υπεράνθρωπος» και μας κράτησε συντροφιά στα #410-428 και #1-2 του «Νέου Δυναμικού».

Ψάχνοντας στο διαδίκτυο προ ετών, ανακάλυψα ένα εξαιρετικό site, πλήρως αφιερωμένο σε αυτό τον χαρακτήρα. Είναι μία προσπάθεια ενός ιδιώτη, λάτρη των κόμικς, όπως και εγώ, να αποτίσει φόρο τιμής σε μία σειρά που λάτρεψε. Ομολογουμένως, ο φίλος μου, Alli Simmons (φώτο), μία πολύ αξιόλογη και πολύπλευρη προσωπικότητα, έχει κάνει επαγγελματική δουλειά !

Επικοινώνησα μαζί του και του έστειλα εικόνες της ελληνικής έκδοσης, τις οποίες αξιοποίησε στο έπακρον, εμπλουτίζοντας την ήδη εντυπωσιακή ύλη της αναφοράς του.

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα:

The Amazing Wilson


Ποιος είναι ο William Wilson

Wilson the Wonder Athlete ή και The Man in Black, είναι ο τίτλος ενός Βρετανικού κόμικ, που εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1943 από το περιοδικό «The Wizard» (#1029, 24 Ιουλίου 1943, υπό τον τίτλο «The Truth about Wilson») της εταιρείας «D.C. Thomson & Co.» Το σενάριο ήταν του Gilbert Lawford Dalton και τα σχέδια του Jack Glass. Ακολούθως, η σειρά εμφανίσθηκε σε διάφορα έντυπα («The Hornet», «Hotspur», «Spike», σε σχέδια του Neville Wilson), έως και το 1984.

Ποιος είναι ο Alli Simmons

Γεννημένος στο Fontainebleau της Γαλλίας από Δανή μητέρα και Άγγλο πατέρα, ο Alli σαν παιδί γύρισε πολλές χώρες, λόγω της επαγγελματικής ασχολίας του πατέρα του, που ήταν στρατιωτικός.

Από μικρός στράφηκε στον αθλητισμό και στα κόμικς, μελέτησε πολύ επιστημονική φαντασία, καθώς το αντικείμενο τον συνάρπαζε. Τη δεκαετία του ’70 γνώρισε την ιστορία του Wilson και άρχισε να συλλέγει οτιδήποτε την αφορούσε. Σπούδασε μαθηματικά και βιολογία, ενώ ασχολήθηκε με μία πλειάδα σπορ, όπως κολύμβηση, τένις, σκουός, σκέιτινγκ, τρίαθλον κ.α. Απέκτησε το προσωνύμιο «Sport Billy» ενώ ο ίδιος δηλώνει εμφαντικά ότι αποτελεί έναν «Gym Queen» (φράση που χρησιμοποιούν στο στρατό, όταν θέλουν να περιγράψουν έναν φανατικό της άθλησης). Ονειρεύτηκε να γίνει ένας αθλητικός ήρως που θα πάλευε για τη χώρα του και η στρατιωτική του σταδιοδρομία τον έφερε σχεδόν σε ολόκληρο τον κόσμο! Ουσιαστικά, έχει ταυτιστεί με τον αγαπημένο του κόμικ ήρωα.

Εργάσθηκε για τα Ηνωμένα Έθνη επί 6 μήνες στη Λευκωσία της Κύπρου, ενώ υπηρέτησε για συνολικά 27 μήνες στην Επισκοπή, κοντά στη Λεμεσό. Στη Λάρνακα γνώρισε τη μετέπειτα σύζυγό του, Sally, με την οποία εξακολουθεί νυμφευμένος επί 31 έτη.

 

Γύρω στα 2013 ο Alli διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε σχεδόν τίποτα στο διαδίκτυο σχετικά με τον ήρωα των παιδικών του χρόνων, έτσι άρχισε να συγκεντρώνει υλικό από τα περιοδικά του και σύντομα κατάφερε να δημιουργήσει ένα αποτέλεσμα που εντυπωσιάζει τον επισκέπτη! Η φιλοδοξία του ήταν να «φορτώσει» στο site του όλες τις εκδόσεις που αναφέρονται στον Wilson, κάτι που ασφαλώς πέτυχε! Του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια !!!

Τα τελευταία χρόνια, ο Alli, έχοντας συνταξιοδοτηθεί από τον στρατό, ύστερα από υπηρεσία 35 ετών (2017), ζει με τη γυναίκα του στο μικρό νησί Alderney (όπου εκείνη εργάζεται), μέσα στη φύση, απολαμβάνοντας σπορ και φυσική ζωή με τα σκυλιά τους, ενώ ασχολείται με τον τοπικό σύλλογο εθελοντών ναυαγοσωστών, αλλά και με τη φωτογραφία. Δείγματα της δουλειάς του υπάρχουν στο άλλο του site www.alderneyviews.com

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου