Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

10 Αδημοσίευτες Ιστορίες Που Πρέπει Να Δούμε Στο Νέος Μπλεκ

Πριν ένα μήνα έκανα μία λίστα με τις 10 Αδημοσίευτες Ιστορίες Που Πρέπει Να Δούμε Στο Ζαγκόρ η οποία και πήρε μεγάλη δημοτικότητα όπως και θετική αντίδραση, οπότε επέλεξα να συνεχίσω, αυτή τη φορά όμως με τον Μπλεκ, και συγκεκριμένα την έκδοση Νέος Μπλεκ. Η παρακάτω λίστα επιλέχθηκε από προσωπικής άποψης, όπως και από στοιχεία Ιταλικών και άλλων χωρών ιστοσελίδων. Οι ιστορίες αφορούν όλους τους ήρωες που περιλαμβάνει το Μπλεκ, τον Tarzan, τον Dylan Dog, τον Ρίνγκο και, φυσικά, τον κεντρικό ήρωα της έκδοσης Μπλεκ! Το Παιδί Πάνθηρας δεν συμπεριλήφθηκε αφού ο ίδιος ο ήρωας είναι μία τεράστια ιστορία. Όλες οι ιστορίες είναι εξαιρετικές και από τις καλύτερες των ηρώων! Ας ξεκινήσουμε:

1. "Πληγωμένη Καρδιά" (Cuore Spezzato)
Ο κυνηγός Μπραντ διηγείται στον Καθγητή και τον Ρόντυ μία περιπέτεια του Μπλεκ, όπου και τον πρωτοσυνάντησε. Η περιπέτεια αυτή μας μιλάει για έναν νεαρό Μπλεκ, που γνωρίζει την ινδιάνα Μικρό Πόδι και ερωτεύονται, και αυτός ο έρωτας θα φέρει και θάνατο μαζί του. 
Μία επική ιστορία Μπλεκ, με εξαιρετικό σενάριο όπως και φανταστικά σχέδια. Γνωστή ως η καλύτερη ιστορία Μπλεκ, είναι μία σκοτεινή περιπέτεια του ήρωα που του δίνει μία νέα προοπτική. Γεμάτο με σκηνές αριστουργηματικές, είναι μία περιπέτεια που πρέπει να μπει άμεσα! 
Το κόμικ 60 σελίδων «Πληγωμένη Καρδιά» δημοσιεύθηκε στο Σέρβικο Velici Blek #78 τον Ιούλιο του 1982 και μετά από την Ιταλική Edizioni If στο Il Grande Blek #130 τον Δεκέμβριο του 2013 (επανεκδόθηκε στο #170 τον Απρίλιο του 2017 αυτή τη φορά σε έγχρωμο). Σενάριο και σχέδια Bane Kerac. 


2. "Ταρζάν Και Το Λιοντάρι-Άνθρωπος" (Tarzan And The Lion-Man)
Ο Ταρζάν μαζί με τον σύντροφό του Jad-Bal-Ja, ανακαλύπτουν πως στη ζούγκλα κατέφθασε μία ομάδα κινηματογραφιστών, με σκοπό να γυρίσουν μία νέα Χολιγουντιανή παραγωγή, φέρνοντας το χάος στη ζούγκλα, με τον Βασιλιά της να παίρνει την κατάσταση στα χέρια του...
Μία συναρπαστική περιπέτεια και η 6η καλύτερη του ήρωα. Σχέδια και σενάριο τρομερά και απίθανα. Μία ιστορία που πρέπει να μπει οπωσδήποτε! Η συγκεκριμένη περιπέτεια δημοσιεύθηκε στην Ελλάδα, στο Ταρζάν του Δραγούνη.
Το κόμικ-άλμπουμ 72 σελίδων «Ταρζάν και το Λιοντάρι-Άνθρωπος» δημοσιεύθηκε στα Tarzan DC Comics #231-234 σε συνέχειες, τους μήνες Ιούνιος-Ιανουάριος 1974-1975, και μετά στο άλμπουμ της Dark Horse «Tarzan The Joe Kubert Years Volume 3» (2006). Σενάριο και σχέδια Joe Kubert, βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Edgar Rice Burroughs. 


3. "Η Χαμένη Κοιλάδα" (Lost Valley)
Ο Ρίνγκο και η παρέα του αρπάζουν από έναν κακοποιό τα κλοπιμαία, τα οποία και δεν είναι τίποτα άλλο παρά 5000 δολάρια. Η περιπέτεια ξεκινάει με τον χάρτη της "Χαμένης Κοιλάδας"  να βρίσκεται στο επίκεντρο των κακοποιών και με τον Ρίνγκο να προσπαθεί να φτάσει πρώτος στον θησαυρό!
Ξεκαρδιστική, με πολύ δράση και γενικά μία ψυχαγωγική περιπέτεια του ήρωα.

Το κόμικ 96 σελίδων «Χαμένη Κοιλάδα» δημοσιεύθηκε στο επετειακό Il Piccolo Ranger #100, τον Μάρτιο του 1972 και μετά από την εκδοτική Edizioni If στο Il Piccolo Ranger #50 (Μάιος 2016). Σχέδια Francesco Gamba, σενάριο Alessandro Lavezzolo.


4. "Η Ιστορία Του Ντύλαν Ντογκ" (La Storia Di Dylan Dog)
Ο Ντύλαν Ντογκ μπλέκεται σε ένα παιχνίδι με τον χρόνο, ζώντας τα σημαντικότερα γεγονότα της ζωής του, όλες τις κακές και καλές αναμνήσεις, με σκοπό να τελειώσει αυτό που ξεκίνησε εναντίον του Xabaras, αιώνιο εχθρό του ερευνητή, και να βρει την αγάπη στο πρόσωπο της νεογέννητης Morgana. 
Η ιστορία είναι ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο στη ζωή του Ντύλαν, καθώς ξεδιαλύνετε το μυστήριο πίσω από το παρελθόν του. Είναι επίσης η 7η καλύτερη ιστορία του.
Το κόμικ 94 σελίδων "Η Ιστορία Του Ντύλαν Ντογκ" δημοσιεύθηκε στο επετειακό Dylan Dog #100, τον Ιανουάριο του 1995, σε έγχρωμο. Σενάριο Tiziano Sclavi, σχέδια Angelo Stano.


5. "Ο Μπλεκ Στο Λονδίνο" (Blek a Londra) 
Ο Μπλεκ μαζί με τον Καθηγητή και τον Ρόντυ πηγαίνουν στο Λονδίνο!
Μία τρομερή περιπέτεια Μπλεκ από τον εξαιρετικό Jean-Yves Mitton. Αν και έχουν πει πως δεν θα συνεχίσουν με τον Mitton, αυτή η ιστορία νομίζω αξίζει να συμπεριληφθεί στην έκδοση. Είναι μία μεγάλη περιπέτεια Μπλεκ, των 110 σελίδων!
Το κόμικ 110 σελίδων «Ο Μπλεκ Στο Λονδίνο» δημοσιεύθηκε στο γαλλικό Kiwi #253 και #254 σε συνέχειες, τους μήνες Μάιο-Ιούνιο του 1976, και μετά από την Ιταλική Edizioni If στο Il Grande Blek #71 (01/2009). Σενάριο Marcel Navarro, σχέδια Jean-Yves Mitton. 


6. "Φιλονικία Στη Βοστώνη" (Bagarre a Boston)
Ο Μπλεκ και οι κυνηγοί έχουν μία αποστολή: να σώσουν έναν φυλακισμένο αρχηγό της Αμερικανικής Επανάστασης. Αφού τον ελευθερώσουν όμως τους περιμένει μία αποκάλυψη όπως καμία άλλη!
Η ιστορία είναι μία ακόμα εξαιρετική δημιουργία και ίσως η καλύτερη του σχεδιαστή Branco Plavsic. Καλογραμμένο σενάριο και θα άξιζε να συμπεριληφθεί!
Το κόμικ 64 σελίδων «Φιλονικία Στη Βοστώνη» δημοσιεύθηκε στο γαλλικό Kiwi #415 τον Νοέμβριο του 1989 και μετά από την Ιταλική Edizioni If στο Il Grande Blek #118 (12/2012). Σενάριο Svetozar Obradovic, σχέδια Branco Plavsic 


7. "Ταρζάν Ο Τρομερός" (Tarzan The Terrible)
O Tarzan ψάχνει την Τζέιν στα άδυτα της ζούγκλας. Μέχρι να την βρει όμως θα πρέπει να περάσει από πολλές δοκιμασίες!
Μπορεί μεν οι ιστορίες του Kubert να μπαίνουν στο Μπλεκ, αλλά θα ήταν ωραίο να γινόταν και έκτακτες προσθήκες από ιστορίες άλλων δημιουργών (προτιμότερα Russ Manning). Γνωστή ως η καλύτερη ιστορία του Ταρζάν, είναι μία περιπέτεια που κανείς δεν πρέπει να χάσει!
Το κόμικ-άλμπουμ 42 σελίδων «Ταρζάν Ο Τρομερός» δημοσιεύθηκε στα Tarzan #166-167 σε συνέχειες, τους μήνες Απρίλιο-Μάιο του 1967 και μετά στο άλμπουμ της Dark Horse «Tarzan The Untamed» (2002) και στο «Tarzan The Russ Manning Years Volume One» (2012). Σενάριο Gaylord DuBois, σχέδια Russ Manning. 


8. "La Spara di un Ranger" (Μία Λέξη Για Έναν Ρέηντζερ)
Ο Ρίνγκο συνεργάζεται με τον Μπάφαλο Μπιλ, με στόχο να απελευθερώσουν κάποιους αποίκους από τα χέρια της φυλής Comanche με επικεφαλής τους τον Κόκκινο Λύκο!
Μπορεί να είναι μία σχετικά μεγάλη περιπέτεια του ήρωα, αλλά είναι από τις πιο επικές ιστορίες Ρίνγκο και θα άξιζε να εκδοθεί και στην Ελλάδα!
Το κόμικ 124 σελίδων "Μία Λέξη Για Έναν Ρέηντζερ" δημοσιεύθηκε στα Il Piccolo Ranger #94-95 σε συνέχειες, τον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο του 1971, και μετά από την Edizioni If στο Il Piccolo Ranger #48 (Μάρτιος 2016). Σενάριο Alessandro Lavezzolo, σχέδια Francesco Gamba. 


9. "Finchè Morte Non Vi Separi" (Μέχρι ο Θάνατος Να Μας Χωρίσει)
Ο έρωτας του Ντύλαν Ντογκ με την πανέμορφη Lilly, στις πεδιάδες της Ιρλανδίας, έιναι ένα ξεχασμένο γεγονός από τον χρόνο, και θα μείνει... αιώνιο;!
Μία ακόμα τρομερή περιπέτεια του Ντύλαν, όπου διαδραματίζεται μία σκοτεινή περιπέτεια του ήρωα, και σίγοθ
Το κόμικ 110 σελίδων "Μέχρι ο Θάνατος να μας χωρίσει" δημοσιεύθηκε στο επετειακό Dylan Dog #121, τον Οκτώβριο του 1996, σε έγχρωμο. Πλοκή Mauro Marcheselli, σενάριο Tiziano Sclavi, σχέδια Bruno Brandivisi. 


10. "Μόνα Λίζα" (Monna Lisa)
Ο Μπλεκ και οι φίλοι του μπλέκονται σε μία περιπέτεια, η οποία θα καθορίσει τον πόλεμο!
Μία πολύ καλή ιστορία Μπλεκ, η οποία και είναι γνωστή ως και μία από τις καλύτερες του ήρωα.
Το κόμικ 75 σελίδων «Μόνα Λίζα» δημοσιεύθηκε στο γαλλικό Kiwi #281, τον Σεπτέμβριο του 1978 και μετά από την Ιταλική Edizioni If στο Il Grande Blek #78 (08/2009). Σενάριο και σχέδια Ciro Tota.