Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη, 11 Απριλίου 2018

Dick Herisson του Didier Savard

Γράφει ο Σπύρος Ανδριανός

Dick Herisson, ένα ακόμα διαμαντάκι της Γαλλο-Βελγικής σχολής από τον Didier Savard. Με τις περιπέτειες ενός ιδιωτικού ντετέκτιβ στη Γαλλία της δεκαετίας του '30.Το όνομα του ήρωα είναι ένα homage στον Harry Dickson, τον χαρακτήρα του Jean Ray (μάλιστα στο κόμικ ο ήρωας κατοικεί σε δρόμο με το ίδιο όνομα).
Καθαρή γραμμή της σχολής του Herge με μπόλικο μυστήριο, σκοτεινή και ενίοτε noir ατμόσφαιρα (που κυριολεκτικά τσακίζει κόκαλα - όπως αρμόζει στον κόσμο κάθε ντετέκτιβ), η σειρά αισίως έχει φτάσει σήμερα τα 12 αλμπουμάκια...

Στην Ελλάδα έχουν κυκλοφορήσει μόνο 2 (το 5ο και 8ο της σειράς) από τη Μαμούθ Κόμικς...Άν αγαπάτε τα αστυνομικά μυστήρια,την καλή περιπέτεια και θέλετε να διαβάσετε κάτι πραγματικά ξεχωριστό το κόμικ αυτό τότε είναι για εσάς!Οι τίτλοι των άλμπουμ που έχουν κυκλοφορήσει είναι οι εξής:

 1. L'Ombre du Torero (1984)
 2. Les Voleurs d'oreilles (1985) 
 3. L'Opéra maudit (1987). 
 4. Le Vampire de la Coste (1990) 
 5. La Conspiration des poissonniers (1993) (Συνωμοσία στη Ψαραγορά)
 6. Frères de cendres (1994)
 7. Le Tombeau d'Absalom (1996)
 8. La Maison du pendu (1998) (Το σπίτι του κρεμασμένου)
 9. Le Septième cri (2000)
 10. La Brouette des morts (2002)
 11. + 12 .L'Araignée pourpre (2004) μέρος Α' και Β'

7 σχόλια:

 1. Πολύ ενδιαφέρον άρθρο! " Σιδεροκεφαλος " ευχομαι αγαπητέ Σπύρο! !!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κατατοπιστική και ουσιώδης η παρουσίασή σου Σπύρο. Μόλις τώρα παρήγγειλα και τα 2 τεύχη (δυστυχώς δεν γνωρίζω γαλλικά για να έπαιρνα και άλλα τεύχη από το internet αν θα άξιζε τον κόπο). Να και ένας τίτλος μυστηρίου που είχα ξεχάσει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Φιλοδοξία ολων μας εδώ είναι να συσπειρωσουμε ξανά την παρέα μας και η κατάθεση της άποψης σας μέσω σχολιασμου ενισχύει τις προσπάθειες μας. Welcome back Doctor! !!

   Διαγραφή
  2. Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και σου εύχομαι καλή ανάγνωση!!

   Διαγραφή
 3. Φίλε Νίκο, καθημερινά επισκέπτομαι τη σελίδα-blog έστω και για λίγο. Πάντα υπάρχει χρόνος για τις ενδιαφέρουσες και πλήρεις παρουσιάσεις των φίλων της σελίδας και τα σχόλια για αυτές. Διαφωνώ βέβαια με τις απόψεις κάποιων εξ αυτών αλλά είναι προσωπικές και δεν είναι ανάγκη οι δικές μου να ταυτίζονται πάντα με εκείνων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Σε ευχαριστούμε πολύ, μείνε σε επαφή!

  ΑπάντησηΔιαγραφή