Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

60 χρόνια ΜΠΛΕΚ!!!

Μπλεκ
Ο δημοφιλής "ξανθός γίγας", ο ανυπέρβλητος και γενναιόκαρδος υποστηρικτής των αδυνάτων και επικεφαλής των κυνηγών-επαναστατών του δάσους "Μέιν" κατά την Αμερικανική Επανάσταση (1776-1783) ενάντια στους βρετανούς αποικιοκράτες ("redcoats"), συμπληρώνει φέτος 60 χρόνια ζωής!

Ο -περίφημος για την ηράκλεια σωματική του ρώμη- "Μπλεκ" ("Il Grande Blek Macigno", "Blec le Roc" ) 'γεννήθηκε' το 1954, χάρις στην έμπνευση και την σχεδιαστική ικανότητα των τριών αείμνηστων καλλιτεχνών Giovanni Sinchetto, Pietro Sartoris και Darrio Guzzon του στούντιο "EsseGessE" που τον δημιούργησαν και έκτοτε συνεχίζει τη δράση του, σα να μην πέρασε μια μέρα!

Στην Ελλάδα το χαρακτήρα εισήγαγε ο εκδότης και δημοσιογράφος Στέλιος Ανεμοδουράς τον Ιούνιο του 1969, συνέχισε ο γιος του Γιώργος Ανεμοδουράς -που μετά το πέρας της εβδομαδιαίας έκδοσης (1994) προχώρησε στην παραγωγή μηνιαίων "Συλλεκτικών" Τόμων- και πλέον, επαναφέρει ο εγγονός Λεωκράτης Ανεμοδουράς, ο οποίος με πολύ όρεξη και μεράκι ανέλαβε το δύσκολο έργο της αναβίωσης της σειράς ("Νέος ΜΠΛΕΚ") υπό μορφή πολυθεματικού εντύπου περιοδικού.

Χαιρετίζουμε την προσπάθειά του και του ευχόμαστε το αγαπημένο μας κόμικ να μακροημερεύσει και να μας χαρίζει πάντα στιγμές οπτικής απόλαυσης και νοσταλγίας! Με το καλό!!!