Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2014

60 χρόνια ΜΠΛΕΚ!!!

Μπλεκ
Ο δημοφιλής "ξανθός γίγας", ο ανυπέρβλητος και γενναιόκαρδος υποστηρικτής των αδυνάτων και επικεφαλής των κυνηγών-επαναστατών του δάσους "Μέιν" κατά την Αμερικανική Επανάσταση (1776-1783) ενάντια στους βρετανούς αποικιοκράτες ("redcoats"), συμπληρώνει φέτος 60 χρόνια ζωής!

Ο -περίφημος για την ηράκλεια σωματική του ρώμη- "Μπλεκ" ("Il Grande Blek Macigno", "Blec le Roc" ) 'γεννήθηκε' το 1954, χάρις στην έμπνευση και την σχεδιαστική ικανότητα των τριών αείμνηστων καλλιτεχνών Giovanni Sinchetto, Pietro Sartoris και Darrio Guzzon του στούντιο "EsseGessE" που τον δημιούργησαν και έκτοτε συνεχίζει τη δράση του, σα να μην πέρασε μια μέρα!

Στην Ελλάδα το χαρακτήρα εισήγαγε ο εκδότης και δημοσιογράφος Στέλιος Ανεμοδουράς τον Ιούνιο του 1969, συνέχισε ο γιος του Γιώργος Ανεμοδουράς -που μετά το πέρας της εβδομαδιαίας έκδοσης (1994) προχώρησε στην παραγωγή μηνιαίων "Συλλεκτικών" Τόμων- και πλέον, επαναφέρει ο εγγονός Λεωκράτης Ανεμοδουράς, ο οποίος με πολύ όρεξη και μεράκι ανέλαβε το δύσκολο έργο της αναβίωσης της σειράς ("Νέος ΜΠΛΕΚ") υπό μορφή πολυθεματικού εντύπου περιοδικού.

Χαιρετίζουμε την προσπάθειά του και του ευχόμαστε το αγαπημένο μας κόμικ να μακροημερεύσει και να μας χαρίζει πάντα στιγμές οπτικής απόλαυσης και νοσταλγίας! Με το καλό!!!

10 σχόλια:

 1. Καλησπέρα!!! Πότε θα κυκοφορήσει;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Και εγω δεν μπορώ να περιμένω μέχρι να δημοσιεύτη ο «Νεος Μπλεκ». Διατηρήστε τη μεγάλη προσπάθεια.

   Διαγραφή
 2. Πιθανότερη ημερομηνία κυκλοφορίας είναι η Κυριακή 6 Απριλίου, σαν ένθετο-προσφορά εφημερίδας. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου πάντα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Καταρχήν, να ευχηθώ χρόνια πολλά στον αγαπημένο μας Μπλεκ που κλείνει τα 60 του χρόνια και να ευχηθώ να δούμε σύντομα καινούριες ιστορίες να δημοσιεύονται στην Ιταλία και κατ'επέκταση στον Νέο Μπλεκ. Κλείνοντας, να πω ότι χαίρομαι ιδιαίτερα που σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, εκτός απροόπτου βέβαια, θα έχουμε στα χέρια μας τον Νέο Μπλεκ!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Η ημερομηνία κυκλοφορίας "παίζει" από την 6η έως και την 19η Απριλίου (Μεγάλο Σάββατο)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μακάρι να κυκλοφορήσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα!!! Μία διευκρίνιση θα ήθελα μόνο. Οι ιστορίες του Μπλεκ που θα δημοσιευτούν σε αυτό το καινούριο πολυθεματικό περιοδικό θα είναι αδημοσίευτες στον Συλλεκτικό Μπλεκ ή θα είναι γενικά οι καλύτερες ιστορίες του ήρωα;

   Διαγραφή
 5. Θα είναι αδημοσίευτες ως επί το πλείστον, στο "Συλλεκτικό". Επιπλέον, έχει καταβληθεί προσπάθεια να επιλεγούν οι διαχρονικά καλύτερες ιστορίες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Πότε θα βγεί το νέο ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Από όσο γνωρίζω, ο εκδότης κ. Λεωκράτης Ανεμοδουράς βρίσκεται στις τελικές διαπραγματεύσεις. Για ότι οριστικό προκύψει, θα ενημερωθείτε άμεσα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή