Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

ΑΛΜΠΟΥΜ ΜΕΛΟ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΝΔΥΜΑΣΙΩΝ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ


Eπιτέλους βρέθηκε πλήρως συμπληρωμένο το πιο αγαπημένο μου
από τα άλμπουμ της Μελο. Αυτό με τις εθνικές ενδυμασίες και σημαίες 
από όλα τα κράτη του κόσμου.

Πρέπει να ήταν στα τέλη της δεκ. του 60 μέχρι τα μέσα της δεκ. του 70 που η σοκολατοποιία Μελο αποφάσισε να κυκλοφορήσει  γκοφρέτες με χαρτάκια τα οποία συμπλήρωναν τα πολύ όμορφα άλμπουμ της.


Θυμάμαι το αλμπουμ με τους Σταθμούς στην Ιστορία της Ελλάδος αλλά και όλου του κόσμου. 
Εκεί υπήρχαν χαρτάκια με σημαντικές στιγμές από την Ελληνική Ιστορία (Μάχη των Θερμοπυλών, Άλωση της Πόλης,  Επανάσταση του 1821 κλπ), Ανακαλύψεις (Τροχός, Γυαλί, Τηλέφωνο  αερόστατο κλπ), σημαντικοί άνθρωποι (Νευτων, Γαλιλαίος, Νταβίντσι), Σημαντικές στιγμές στην ιστορία (Γαλλική Επανάσταση, Παγκόσμιοι πόλεμοι, Κατάκτηση του διαστήματος κλπ). Γενικά ξετυλιγετε η ιστορία της ανθρωπότητας σε 120 πολύ όμορφα χαρτάκια.

 Στο αλμπουμ ο Κόσμος του Βολάν   του 1968 μπορούσες να απολαύσεις τα αγωνιστικά και σπορ αυτοκίνητα της εποχής με πληροφορίες για την τελική ταχύτητα, τα κυβικά εκατοστά κλπ.

Αλλα άλμπουμ που θυμάμαι ελάχιστα πια ήταν η Πινακοθήκη  Μελο  , το Γνώσεις- Χιούμορ -Πνέυμα και βέβαια το υπέροχο Ο Μαγικός κόσμος του Ντίσνευ με τα χαρτάκια όλων των ηρώων του Ντίσνευ.

Ένα άλλο άλμπουμ που ήταν πραγματικά απολαυστικό ήταν αυτό με τις στολές Στρατιωτών από όλο τον κόσμο τα από αρχαία χρόνια μέχρι τη δεκαετία του 60.  
Υπήρχε ακόμη το Ταξιδεύοντας στον κόσμο  όπου παρουσιάζονταν οι σημαίες και μια αντιπροσωπευτική σκηνή από ζωή της χώρας αλλά και το άλμπουμ με τις Σημαίες όλου του κόσμου.


Ίσως υπήρχαν και άλλα που ξεχνάω τώρα και φαντάζομαι όλα αυτά είναι πια πολύ δύσκολο να βρεθούν και μάλιστα πλήρως συμπληρωμένα. 
Γιαυτό και είναι μεγάλη η ευχαρίστηση που μετά από πολλά χρόνια αναζήτησης απέκτησα το δικό μου αγαπημένο από τα άλμπουμ της Μελο όπου βλέπεται μερικά από τα φύλλα του.
Το άλμπουμ θα σκαναριστεί και θα δοθεί με μειλ στους φίλους του σαιτ.



7 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια για το νέο σου απόκτημα! Εύχομαι να βρεις κι άλλα τέτοια κομμάτια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έβαλα το σήμα του Group σε μεγάλο μέγεθος στην κορυφή του blog. Νομίζω ότι είναι πιο όμορφα έτσι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγχαρητήρια για την ολοκλήρωση του άλμπουμ σου Hunter και μακάρι να τα καταφέρεις και με τα άλλα! Ο επιμένων νικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστώ πολύ Δόκτωρ αν και φαντάζει δύσκολο πια. Αλλα ποτέ δεν ξέρεις. Jim καλά έκανες φίλε μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε ζηλεύω Νικο για το απόκτημα σου. Το θυμάμαι αμυδρά αυτο το αλμπουμ. Επίσης θυμάμαι το αλμπουμ με τα αυτοκόλλητα με τον ΤΑΡΖΑΝ γυρω στο 1975 αν δεν με απατα η μνημη μου με καποια δυσευρετα απο αυτα για να μην κερδισεις ποτέ.
    Θα τα πουμε συντομα φιλε! Υπαρχουν εξελιξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εξαιρετικό εύρημα!!! Όμορφο και το μεγαλομένο λογότυπο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. εχω και εγω αυτο το βιβλιο και το πουλαω..οποιος ενδιαφερεται ασ επικοινωνησει μαζι μου και στο eimail: swsw21@windowslive.com η στο ioanna222@windowslive.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή