Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2012

The Woman is Art - Η Γυναίκα Είναι Τέχνη


Ένα blog-φόρος τιμής στο "ασθενές" φύλο

Ένα νέο blog έκανε την εμφάνισή του την 1η Ιανουαρίου του 2012. Πρόκειται για μια προσπάθεια-έκπληξη, καθώς ασχολείται μεν με ένα συνηθισμένο για blog αντικείμενο -την γυναίκα- το κάνει, όμως, με έναν πρωτότυπο τρόπο: παρουσιάζει εικόνες και σχέδια που έχουν δημιουργήσει διάφοροι καλλιτέχνες, διάσημοι και μη και το κάνει οργανωμένα... Με μια ανάρτηση για κάθε μέρα, ευελπιστεί στο τέλος του χρόνου να έχει συγκεντρώσει 365 αναρτήσεις, ουσιαστικά 365 εικόνες με γυναίκες... Ανάμεσα στις κατηγορίες των αναρτήσεων ξεχωρίζουμε τα "Κορίτσια στην Άγρια Δύση" και τα "Κορίτσια των παραμυθιών". Αναφέρουμε, ενδεικτικά, κάποιες κατηγορίες ακόμα: "Πολεμίστριες", "Κορίτσια των σπηλαίων", "Κορίτσια της ζούγκλας", "Μάγισσες", "Κορίτσια και Δράκοι", "Γυναίκες από τη Μέση Γη".
Τα κείμενα των αναρτήσεων δεν είναι πάντα σχετικά με τις εικόνες, η ομορφιά των οποίων όμως είναι τέτοια που αυτό το παραβλέπεις... Πολύ σημαντικό θετικό στοιχείο αποτελεί και η συνήθως υψηλή ανάλυση των εικόνων που βοηθά στο να μην χάνουν τα χρώματά τους. Κάποιοι από τους δημιουργούς, έργα των οποίων έχουν παρουσιαστεί μέχρι σήμερα: Al Rio, Gil Elvgren, Boris Vallejo, Joseph Michael Linsner, Frank Frazetta, Michael Kaluta, Warren Louw, Jennie Yuen, Gene Colan, Dave Hoover κ.α.


Παραθέτουμε και ένα απόσπασμα από την πρώτη ανάρτηση που δημοσιεύθηκε:
"Εδώ, θα παρουσιάζεται μια εικόνα της Γυναίκας τέτοια, που θα κάνει κάθε γνήσιο αρσενικό να νιώθει όμορφα! Επειδή η Γυναίκα είναι Τέχνη και η Τέχνη είναι Γυναίκα θα έχουμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε μαζί πώς οι διάφοροι καλλιτέχνες αποθανάτισαν τις μούσες τους (πραγματικές ή φανταστικές, δεν έχει σημασία) πάνω στο χαρτί ή χρησιμοποιώντας τα πλέον σύγχρονα μέσα, με την βοήθεια κάποιου υπολογιστή…
Οι αναρτήσεις είναι πιθανόν να δημοσιεύονται με ελάχιστα ή και καθόλου σχόλια. Είπαμε, άλλωστε, πως σκοπός μας είναι η προβολή ωραίων εικόνων (και όχι φωτογραφιών)…
Δεν θα γίνει καμία κατάχρηση… Μια ανάρτηση, με μία εικόνα την ημέρα. Και για τις μέρες που δεν θα μπορούμε να κάνουμε ανάρτηση, με την πρώτη ευκαιρία θα συμπληρώνουμε τα κενά. Έτσι, στο τέλος του χρόνου, θα έχουμε «ανεβάσει» 365 διαφορετικές εικόνες… 365 διαφορετικές πλευρές του ίδιου έργου Τέχνης… Της Γυναίκας!
Ακολουθήστε μας, λοιπόν, σε αυτό το όμορφο ταξίδι μέσα από πίνακες ζωγραφικής, ασπρόμαυρα ή έγχρωμα σχέδια, κόμικς και εξώφυλλα, στην πορεία μας προς τον τελικό σκοπό: να αποδείξουμε ότι «Η Γυναίκα Είναι Τέχνη»!!!"

Κλείνοντας, να αναφέρουμε ότι κάτι παρόμοιο με αυτό που κάνει τώρα το "The Woman is Art", παρακολουθούσαμε για πολλά χρόνια μέσα από τα εξώφυλλα του ένθετου περιοδικού κόμικς "9", της Ελευθεροτυπίας. Καλή συνέχεια, αγαπητέ συν-bloger, Don Juan!

http://thewomanisart.blogspot.com/


2012
ΕΤΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΣΕΡΙΦΗ
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!
1962-2012
50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου