Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Δελτίο Τύπου της Λέσχης Φίλων Κόμικς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Μαριάννα Μίσιου

"ΤΑ ΚΟΜΙΚΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΤΑΞΗ... ΞΕΦΥΛΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΓΚΟΣΙΝΙ"

Την Κυριακή 20 Μαρτίου στις 12.00 το μεσημέρι, θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου της Μαριάννας Μίσιου με τίτλο "Τα κόμικς από το περίπτερο στη σχολική τάξη…ξεφυλλίζοντας τον Γκοσινί. Θεωρητικές, Ερμηνευτικές και Διδακτικές Διαστάσεις" των εκδόσεων ΚΨΜ, στη Λέσχη Φίλων Κόμικς, Αγ. Ειρήνης 5 στο Μοναστηράκι.

Το βιβλίο αυτό παρουσιάζει μια θεωρητική πραγμάτευση της έννοιας «κόμικς», με μελέτη περίπτωσης το έργο του σεναριογράφου René Goscinny με τους εικονογράφους Morris, Uderzo και Tabary.

Αρχικά, παρουσιάζονται σύγχρονα θεωρητικά έργα από διάφορους επιστημονικούς χώρους, που συνδυάζονται για τη μελέτη της πολυδιάστατης φύσης των κόμικς.

Στη συνέχεια ο Λούκυ Λουκ, ο Αστερίξ και ο Ιζνογκούντ, όλοι τους ήρωες αγαπημένοι από το Ελληνικό κοινό και με αδιάλειπτη παρουσία μισού αιώνα στην ελληνική σκηνή του βιβλίου, αφηγούνται την «Ελληνική τους περιπέτεια» και μπαίνουν στο μικροσκόπιο της ερμηνευτικής ανάλυσης. Τους χάρτινους ήρωες των κόμικς συντροφεύει και ο μικρός Νικόλας των ομότιτλων εικονογραφημένων βιβλίων, με τους Goscinny και Sempé.

Τέλος, στο βιβλίο διατυπώνονται νέες αντιλήψεις για το ρόλο και τη σημασία της Ένατης τέχνης στην εκπαιδευτική διαδικασία και αρθρώνονται προτάσεις που προωθούν τα κόμικς όχι μόνο ως εργαλείο, αλλά ως αυτούσιο αντικείμενο διδασκαλίας και μάθησης.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Διαμάντη Αναγνωστοπούλου, καθηγήτρια στο Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ο Γιάννης Κουκουλάς, συγγραφέας-δημοσιογράφος.

Σας ευχαριστούμε για την προσοχή και το ενδιαφέρον σας

Για πληροφορίες

Λέσχη Φίλων Κόμικς

Σταματία Αντωνάτου

Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων

Τηλ.: 210 3318168, 6974 926755

e-mail:erma_jaguar@hotmail.com