Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

ΠΟΡΤΙΕΡΟ ΜΑΚΗΣ ΡΟΔΙΤΗΣ: "Εσωτερική Πάλη"!



Από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να εμφανισθεί στα περίπτερα Αθηνών-Πειραιώς και στα stand του αεροδρομίου των Σπάτων το δεύτερο τεύχος του Μάκη Ροδίτη, με τίτλο "Εσωτερική Πάλη". Στην επαρχία θα κυκλοφορήσει ένα μήνα αργότερα. Επί τη ευκαιρία, ο εκλεκτός φίλος και εκδότης Νίκος Ζώης μας είπε λίγα λόγια:

"Όταν πριν δύο χρόνια μου έδειξε ο φίλος Νίκος Νικολαΐδης τα σκίτσα του Ροδίτη εξ'αρχής μου φάνηκαν ενδιαφέροντα. Βεβαίως ο Νίκος δεν είναι επαγγελματίας σκιτσογράφος αλλά αυτό δεν το θεωρώ μειονέκτημα. Όπως και εγώ ο ίδιος δεν είμαι επαγγελματίας εκδότης, ότι κάνουμε το πραγματοποιούμε με αγάπη και με μεράκι.

Έγινε μία πρώτη προσπάθεια από το δημιουργό να εκδοθεί ο Ροδίτης σε κάποιο μεγάλο εκδοτικό οίκο η οποία δεν στέφθηκε με επιτυχία. Αυτό μου έδωσε την δυνατότητα να του ζητήσω να το βγάλουμε μαζί. Αναζητήσαμε άξια και επαγγελματία χρωματιστή και την βρήκαμε στο πρόσωπο της Σταματίνας Χελιώτη. Η συγκεκριμένη έχει δουλέψει σε θρυλικά περιοδικά όπως το Μπλεκ και το Λοχαγό Μάρκ (Περιπέτεια).
Ο Ροδίτης θα ολοκληρωθεί σε τρία τεύχη (με το τρίτο να κυκλοφορεί τέλη Μαΐου ή αρχές Ιουνίου).
Υπάρχει η σκέψη (μετά το τρίτο τεύχος) να συνεχιστεί η ιστορία του Ροδίτη με νέο τίτλο, σαν ένθετο σε άλλο περιοδικό ή μόνο του. Αυτό θα το γνωρίζουμε το φθινόπωρο.
Πάντα σαν προυπόθεση είναι να βγάλουμε κάτι καλό , διαχρονικό το οποίο θα περνάει καλά μηνύματα.
Συγχρόνως με τον Ροδίτη κυκλοφορούν και τα εξής τρία περιοδικά "πρίν ξημερώσει το 1821 - Ρήγας Βελεστινλής", "Θρύλος του Φαρ-Ουέστ" τεύχ. 5, "ένας απλός Βιοπαλαιστής" τεύχ. 1 (ένθετο), ενώ πρίν το Πάσχα θα κυκλοφορήσει το εικονογραφημένο κόμικ "Πιτσιρικάδες" με ένθετο το "Πρώτος" τεύχ. 3. Επίσης σύντομα θα εκδοθεί και έικονογραφημένη η ιστορία του Κολοκοτρώνη.

Εύχομαι Νίκο καλή επιτυχία στο Ροδίτη!

χαιρετώ
Νίκος Ζώης"

4 σχόλια:

  1. Νίκηδες ειστε και οι δυο ΑΞΙΟΙ συνχαρητηρίων!!!!!
    Περιμένουμε ολοι να "βγουν" τα περιοδικα,ομως
    επειδη εχετε και μεράκι,δεν κοιταζετε εσεις που
    γνωρίζετε προσωπα και πράγματα,να εκδωσουμε και
    το Μπλεκ? το ξερω πως ειναι πολυ δύσκολο αυτο
    αλλα.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητηρια παιδια για την προσπαθεια σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητοί θα ήταν σωστό να ενημερώσω όλους ότι ένας κοινός γνωστός, ένα πολύ καλό παιδί ο Παναγιώτης ο Πλαφουτζής έπαιξε θετικό ρόλο στην έκδοση του Ροδίτη.
    Πριν συζητήσω οριστικά με τον Νίκο είχα μία συζήτηση με τον Παναγιώτη το Πλαφουτζή. Αμφιταλαντευόμουν διότι σαν θέμα το ποδόσφαιρο δεν με ενδιέφερε πολύ. Ο Παναγιώτης ο Πλαφουτζής με τον τρόπο του μού έδειξε ότι καλό είναι να βγεί ο Ροδίτης.
    Χρειαζόμαστε καλούς φίλους σαν τον Παναγιώτη το Πλαφουτζή.
    Να είμαστε όλοι καλά,
    Νίκος Ζώης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νίκο μου δεν γνώριζα αυτή τη λεπτομέρεια, αλλά είναι ενδεικτική του εξαίρετου χαρακτήρα και των δυο σας. Από τη μία ο Παναγιώτης που σου "εισηγήθηκε" θετικά για την έκδοση θέτοντας ως κριτίριο τη φιλία και την εκτίμηση που μου έχει (και είναι αμοιβαία). Από την άλλη εσύ, που μη κατέχοντας αρκετά το αντικείμενο, δέχτηκες ωστόσο από αγνή παρόρμηση και αναγνώριση της προσπάθειάς μου. Να είστε και οι δυο σας πάντα καλά! ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή