Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη, 4 Αυγούστου 2010

Το παιδί-πάνθηρας!Μια από τις διαχρονικές σειρές του περιοδικού ΜΠΛΕΚ, αν όχι και η πλέον δημοφιλής μετά από τη βασική του ξανθού γίγα, ήταν "Το παιδί Πάνθηρας". Το ευφάνταστο σενάριο (από τον μετρ του είδους Tom Tully) και το χορταστικό-παραστατικό σχέδιο (από τον αείμνηστο Mike Western) ήταν τα δυο βασικά συστατικά της επιτυχίας του!

Ουσιαστικά το story αποτελεί μια παραλλαγή γνωστών ιδεών, καθώς οι επιρροές του σεναριογράφου εκπορεύονται από κλασσικές δημιουργίες όπως ο θρύλος του λυκάνθρωπου, του Ζορρό, του Σούπερμαν ή ακόμη και του ... Φάντομ Ντακ: Ένας νεαρός που ζει με την ανήμπορη θεία του και εργάζεται σε μια τοπική εφημερίδα μικρής αμερικανικής πόλης, αποκτά υπερφυσικές ικανότητες ύστερα από το γρατζούνισμα που δέχεται από έναν πάνθηρα. Μετατρέπεται λοιπόν σε έναν ακαταπόνητο τιμωρό του εγκλήματος και σε υπερασπιστή κάθε αδυνάτου, στα πρότυπα των προαναφερομένων ηρώων.

Πρωτότυπος τίτλος του strip ήταν “The Leopard from Lime Street” και δημοσιεύθηκε στο αγγλικό περιοδικό “Buster” αλλά και στα γαλλόφωνα “Sunny Sun”, “Janus Stark” και “Antares”.