Αναμφίβολα ένας από τους καλύτερους και προικισμένους ποδοσφαιριστές της εποχής του. Δυστυχώς ο άσωτος χαρακτήρας του τον εμπόδισε να κάνει μακροχρόνια καριέρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιντεντ. Και ατυχώς για αυτόν δεν μεγαλουργεί στην σημερινή εποχή, όπου πακτωλοί χρήματων ρέουν αφθονοι για ποδοσφαιριστές της αξίας του.
Εμεις οι πιτσιρικάδες της εποχής, όπου δεν είχαμε την τύχη η τότε τηλεόραση να μεταδίδει ζωντανούς αγώνες ποδοσφαίρου τόσο τακτικά, τον γνωρίσαμε μέσα από το περιοδικό ΖΑΓΚΟΡ και συγκεκριμένα από το τεύχος 53, Χριστούγεννα 1971. Στο ίδιο τεύχος μάλιστα ξεκίνησαν να δημοσιεύονταν και τα κατορθώματα του ΡΟΥ ΡΕΗΣ και θα τολμήσω να υποστηρίξω οτι ήταν μια λαμπρή περίοδος για το περιοδικό, όπου στην κυριολεξία από την πρώτη μέχρι και την τελευταία σελίδα το ενδιαφέρον ήταν τεράστιο.
Τα μαθήματα ποδοσφαίρου που μας δίδασκε ο Τζώρτζ Μπέστ, υπήρχαν στην τελευταία σελίδα του περιοδικού και δημοσιευόντουσαν μαζί με τον ΡΟΥ μέχρι το τεύχος 130, αν δεν με απατά η μνήμη μου. Είχαν πάρα πολύ ενδιαφέρον, αφού είχαμε την ευκαιρία να δούμε έστω και σε σκίτσα, βασικές αρχές του ποδοσφαίρου. Στην συνέχεια παραθέτω μερικές εικόνες από αυτά που ελπίζω να σας ξυπνήσουν όμορφες αναμνήσεις.Προσθήκη λεζάντας |
Πραγματικά χρυσή εποχή για το περιοδικό και τις ελληνικές εκδόσεις κόμικ εν γένει. Κλασσικό οπισθόφυλλο από αυτά που δεν μπορείς να ξεχάσεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίχε τρομακτικό ενδιαφέρον για όλους όσους αγαπούν το ποδόσφαιρο. Όσον αναφορά τον παίκτη, ήταν το κάτι άλλο. Ντρίπλα, διείσδυση, κόλλημα της μπάλας και πολλά γκόλ. Είμαι και φανατικός Μάντσεστερ ρε παιδιά... Μόλις σταμάτησε άρχισαν τα πέτρινα χρόνια και διήρκησαν πολύ.. Μέχρι που ήρθε ο Σερ Αλεξ...
Έξοχη σειρά πραγματικά! Αυτή και η "You are the Ref" του Paul Trvellion, μας δίδαξαν ποδόσφαιρο, έστω και δια αλληλογραφίας! Μπράβο Πάνο για το θέμα!
ΑπάντησηΔιαγραφή