Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Ο ΡΟΫ ΞΑΝΑΓΥΡΙΖΕΙ (συνέχεια)

Το ματς ξεκίνησε και η Ζίντεν πέρασε αμέσως στην επίθεση.
Στον πάγκο μας, ο Τόνυ ήταν ανήσυχος αφού κατά βάθος είχε κι αυτός τις αμφιβολίες του για την κατάσταση του Τάμπυ, ωστόσο ο γυμναστής μας, ο Τάφυ Μόργκαν έδειχνε βέβαιος ότι δεν θα υπήρχε το παραμικρό πρόβλημα κάτω από τα γκολ-πόστ. Είχα απορροφηθεί αρκετά από τις σκέψεις μου, που δεν κατάφερα να αντιληφθώ εγκαίρως ότι ο σέντερ φορ των Ολλανδών, ο περίφημος Βαν Μάαφ θα επιχειρούσε τόσο νωρίς ένα ξαφνικό μακρινό σουτ, λες και γνώριζε για το πρόβλημα του Μόρτον! Και πραγματικά, η βολίδα που εξαπέλυσε λίγο έλειψε να καταλήξει στα δίχτυα μας, αφού η μπάλα την τελευταία στιγμή πήρε «φάλτσα» τροχιά και αιφνιδίασε τον τερματοφύλακά μας που για άλλη μια φορά δίστασε να πλονζάρει στα δεξιά φοβούμενος μη χτυπήσει το πόδι του. Ευτυχώς, παρακολούθησα τη φάση και κατάφερα με ένα «ψαλίδι» να μετατρέψω τον κίνδυνο σε κόρνερ. Από εκείνη τη στιγμή υποχρεωθήκαμε σε άμυνα με προεξάρχοντα το Λόφτυ που ευτυχώς για μας, κυριαρχούσε πλήρως στον αέρα. Στο ημίχρονο όλοι μας νοιώθαμε ανακουφισμένοι που το σκορ ήταν ακόμη στο 0-0 και ο Τόνυ έδειχνε πια αποφασισμένος να αντικαταστήσει το γκολκίπερ μας, όμως εγώ είχα ήδη σκεφθεί μια άλλη λύση. «Πρέπει να τον πείσουμε ότι δεν έχει κανένα λόγο να φοβάται» είπα.




















Με το που άρχισε το β’ ημιχρόνιο οι φίλαθλοί μας αντιλήφθηκαν τι συνέβαινε καθώς παίζαμε πολύ συντηρητικά και κλεισμένοι στην άμυνά μας, γιατί φοβόμαστε μην υπάρξει νέο λάθος του Τάμπυ. Κάποια στιγμή ο αριστερός κυνηγός της Ζίντεν κατάφερε να σπάσει τον κλοιό μας και να βρεθεί απέναντι στην εστία μας, εκεί όπου ο γκολκίπερ μας θύμιζε...άγαλμα! Κατάλαβα πως ήταν η κατάλληλη στιγμή για να παρέμβω και σαν σίφουνας ήρθα από πίσω του, έδιωξα με αστραπιαία προβολή τη μπάλα στα πλάγια και -από τη φόρα που εσκεμμένα είχα- έπεσα πάνω στον Μόρτον με όλη μου τη δύναμη. Σωριαστήκαμε και οι δύο κάτω και εκείνος έτρεμε μήπως έχει πάθει ζημιά στο πόδι του... Τον βοήθησα να σηκωθεί αμέσως λέγοντάς του «Το πόδι σου είναι μια χαρά, έπεσα πάνω του και δεν έπαθε τίποτα». Και καθώς οι Ολλανδοί εκτέλεσαν το πλάγιο άουτ, του έδειξα τη μπάλα που κατευθυνόταν από ψηλά προς το τέρμα μας, προσθέτοντας «Τώρα θα αποδείξεις σε όλους πως είσαι ο παλιός Τάμπυ Μόρτον, να η ευκαιρία σου, απέκρουσε τη σέντρα!».
Η στιγμή ήταν δύσκολη. Ο Τάμπυ, σαν να τον χτύπησε ρεύμα ζύγισε την κατάσταση, ενώ οι αντίπαλοι κυνηγοί καραδοκούσαν. «Δική μου» είπε και τινάχθηκε με απλωμένη τη γροθιά του διώχνοντας τη μπάλα μπροστά από το κεφάλι του Ολλανδού σεντερ φορ! «Είμαι εντάξει Ρόϋ, συνήλθα, το τζαρτζάρισμα μου έκανε καλό» φώναξε ανακουφισμένος. «Τώρα πια δε χρειάζεσαι τη βοήθειά μου» του απάντησα. Και πραγματικά, ο Τάμπυ έπαιζε πλέον με απίστευτη σιγουριά και αυτοπεποίθηση, εξουδετερώνοντας κάθε πιθανή απειλή για μας. Προς το τέλος μάλιστα, έκανε ένα φοβερό γέμισμα, η μπάλα αναπήδησε ξεγελώντας τον αντίπαλο σέντερ μπακ, δίνοντάς μου έτσι την ευκαιρία να πετύχω με κεφαλιά τρυπώνοντας ανάμεσα σε δυο μπακ ένα υπερπολύτιμο για μας γκολ! Και αν δεν ήμουν άτυχος λίγα λεπτά αργότερα όταν ένα ισχυρό σουτ που έδωσα πέρασε «ξυστά» από το δοκάρι, θα πηγαίναμε με άλλο «αέρα» στη ρεβάνς της Ολλανδίας.




















Τα παιδιά, παρά το «ισχνό» 1-0 με το οποίο τελικά νικήσαμε, είχαν ενθουσιαστεί, επευφημώντας και ενθαρρύνοντας τον Τάμπυ. Μάλιστα κάποιοι έφθασαν στο σημείο να πουν ότι δε θα τους πείραζε τώρα πια αν έφευγε από την ομάδα ο Τσάρλυ Κάρτερ...
Στα αποδυτήρια εξάλλου, ο Κάρτερ είχε ήδη ανοίξει συζήτηση με τον Σαρπ, που φαινόταν ιδιαίτερα χαρούμενος. «Φαίνεται πως ο Τσάρλυ αποφάσισε να υπογράψει δισκογραφικό συμβόλαιο» παρατήρησε και ο Τόνυ Στορμ, αλλά την ίδια στιγμή τα πάντα άλλαξαν.
Με χαρά μου είδα εκείνη ακριβώς την κρίσιμη ώρα να «μπουκάρει» μέσα ο Μάρτιν Μίλλερ. «Είναι αυτός που περίμενα» είπα. Και στρεφόμενος στον Τσάρλυ «Πριν υπογράψεις, πρέπει να μάθεις κάτι» τον σταμάτησα, ενώ δίπλα του, ο Σαρπ κόντευε να εκραγεί! «Είχες υποσχεθεί ότι δεν θα προσπαθήσεις να τον επηρεάσεις» γρύλισε εκείνη η αλεπού, όμως η συνείδησή μου επέβαλλε να προστατεύσω τον Τσάρλυ από τη γελοιοποίηση. Ο Κάρτερ αναγνώρισε αμέσως τον καλλιτέχνη φίλο μου που εργαζόταν στην ίδια μουσική εταιρία με την οποία βρισκόταν και εκείνος σε διαπραγματεύσεις. «Μου πρότεινε και μένα συμβόλαιο συνεργασίας» είπε ο Τσάρλυ, αλλά ο Μάρτιν τον διέκοψε λέγοντας «Τα πράγματα όμως δεν είναι τόσο ρόδινα όσο νομίζεις». Ο Μίλερ είχε ανακαλύψει ότι το προτεινόμενο συμβόλαιο περιείχε και μία παράγραφο όπου τονιζόταν πως θα μπορούσε η εταιρία να διακόψει ανά πάσα στιγμή τη συνεργασία, χωρίς καμία προειδοποίηση! «Μπορεί ξαφνικά να μείνεις άνεργος, ενώ ο κύριος από δω θα έχει βγάλει από σένα πολλά λεφτά» πρόσθεσε και αυτό έκανε τον Κάρτερ να βγει από τα ρούχα του! «Δε μου το είχες πει αυτό» ούρλιαξε από θυμό και άρπαξε τον Σαρπ -που ψέλλιζε «θα σου το έλεγα, τι έπαθες;»- από τα πέτα ρίχνοντάς τον μέσα στην πισίνα! «Τώρα θα τραγουδήσεις εσύ φίλε» φώναξε, ενώ οι υπόλοιποι είχαμε ξεκαρδιστεί από τα γέλια με το θέαμα.
«Δηλαδή δε θα μας αφήσεις» ρώτησα. «Όχι φυσικά, τώρα κατάλαβα πόσο ηλίθια φέρθηκα» απάντησε ο Τσάρλυ και έσπευσε να δώσει το χέρι του στον Τάμπυ. «Μην νομίζεις όμως ότι θα κρατήσεις για πολύ τη θέση, τώρα θα έχεις γερό ανταγωνισμό» τον πείραξε. Για να πάρει την πληρωμένη απάντηση από αυτόν «Μου αρέσει ο ανταγωνισμός Τσάρλυ». Και εγώ με τη σειρά μου σκέφθηκα «τρέμετε Ζίντεν, ποιος σας σώζει τώρα!»

15 σχόλια:

  1. Το επεισόδιο αυτό, το είχαμε διαβάσει και μέσα από το Magazine του Club Φίλων Μικρός Σερίφης, αλλά και μέσα από το Μπλεκ Magazine. Τώρα, βλέπουμε και αυθεντικά κομμάτια της εικονογράφησής του. ANwDyNoS, σε ευχαριστούμε πολύ για όλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εχουμε πει ότι είναι πολυ ωραίο το σκίτσο και ακόμη πιο ωραία η απόδοση - περιγραφή του ANwDyNoS. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για όλους να γνωρίσουν την πιο επιτυχιμένη ποδοσφαιρική κομικ ιστορία ever, έχοντας το πρωτότυπο σελίδα σελίδα και την ιστορία στα ελληνικά με έναν άλλο τρόπο και όχι με μια απλή μετάφραση.

    Τα πρωτότυπα τεύχη που βλέπεις φίλε Jim (αν μου επιτρέπεις να σε αποκαλώ με το μικρό σου) μου έχουν στοιχίσει μια μικρή περιουσία. Αλλά αυτός ήταν ένας από τους πιό αγαπημένους ήρωες των παιδικών μου χρόνων και η τύχη (μοίρα) το έφερε έτσι ώστε αυτόν να αναζητήσω πρώτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νικόλα έχεις καθήσει να φτιάξεις τις ενδεκάδες της Μέλτσεστερ κάθε χρονιάς? Εγώ έχω κάνει την προσπάθεια μέσα από τα Tiger και το Αγόρι γιατί έχω επίσης συνδεθεί και με τους υπόλοιπους παίκτες πλην του Ρου(9) και Μπλακι(8) που δεν άλλαξαν σχεδόν ποτέ. Ας πούμε είχα πάντα μια συμπάθεια μεγάλη από την εποχή του Ζαγκόρ (εκεί το σκίτσο ήταν σαφώς κλάσεις ανώτερο από το Αγόρι όπου πολλές φορές ήταν πολύ λευκό και κακοτυπωμένο)με το αριστερό φτερό - όπως λένε οι Εγγλέζοι - ή αριστερό εξτρέμ όπως λέγαμε εμείς, τον περίφημο έγχρωμο Βέρνον Ελλιοτ με το 11 στη φανέλλα. Ισως γιαυτό όταν έπαιζα μπάλλα και αργότερα μπάσκετ αναζητούσα το 11.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Rovers transfers 1955-76
    (by Nikos Nikolaidis)

    1955-56
    In: Roy Race, “Blackie” Gray, Arty Hedlow

    Line-up: Len Dollard, Dave Williams, Bob Roberts, Hughie Griffiths, Andy Mc Donald (capt.), “Buster” Brown, Charlie King, Gray or Hedlow, Race, Jim Hallet, Tom Dawson.

    1956-57
    In: Pierre Duppont

    1957-58
    Out:-
    In:-

    1958-59
    In: Tubby Morton, Paddy Ryan, …Stokes
    Out: Mc Donald, Duppont

    1959-60
    In: Ken Harcombe

    1960-61
    In: Don Pike

    1961-62
    In: Ossie Jones
    Out: Ryan

    1962-63
    In: Albert “Bomber” Reeves
    Out: Griffiths

    1963-64
    In: Tonny Storme

    1964-65
    In: Jumbo Trudgeon

    1965-66
    Out:-
    In:-

    1966-67
    Out: Roberts, Williams.
    In: Ken Cooper, Derek Millar, Thumber Thorp.

    1967-68
    Out: Storme.
    In: Terry West, Alec Blackburn, Andy Croydon.

    1968-69
    Out: Jones, Brown, Reeves.
    In: Dughlas Ballard (out a few months later), Geoff Giles, Lofty Peak.

    1969-70
    Out: Dawson.
    In: Vernon Elliot, Chris Dylan, “Chalkie” White, Eddie Eager.

    1970-71
    Out:-
    In:-

    1971-72
    Out: Millar, Cooper.
    In: Noel Baxter, Ralph Derry.

    1972-73
    Out: Eager, Dylan, White, West.
    In: Mervyn Wallace, Peter Warner, Graham Show, …Ensworth, …Morris.

    1973-74
    Out: Croydon.
    In: Jimmy Slade, Charlie Carter, Eric Motson.

    1974-75
    Out:-
    In: Sammy Spangler (out a few weeks later).

    1975-76
    Out: Derry, Trudgeon.
    In: Garry Faine, Dancan McCay, Gerry Holloway, Trevor Cassidy, Len Peters, Willie Edwards.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπράβο σου aNwDyNos για τη συνέχιση της ιστορίας! Θα περιμένουμε με ενδιαφέρον για τη ρεβάνς! Ελπίζω σύντομα! Μπράβο σας Hunter και adamsjim για τα ωραία σας σχόλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νικόλα με βοήθεια αυτό από το επίσημο σαιτ του Ρου και τα τεύχη από τις χρονιές που εχω, επιχείρησα να καταγράψω την ενδεκάδα κάθε χρονιάς με τα νούμερο κάθε παίκτη και ένα δύο αναπληρωματικούς που πάντα υπήρχαν. Το κατάφερα αρκετά καλά από το 1964 περίπου και μετά αν και με κούρασε η ιστορία προς το τέλος με τους διάφορους νέους που ερχονταν και έφευγαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πράγματι Νίκο μου, στο επίσημο site έχουμε βάλει καταχωρήσεις με τα line-up, τόσο εγώ για την περίοδο 1954-76, όσο και ο strkav για το υπόλοιπο (1977-93). Έτυχε βλέπεις όταν σταματούσα εγώ να διαβάζω ΑΓΟΡΙ να ξεκινήσει εκείνος! Έτσι συμπληρώθηκε το παζλ. Γεγονός είναι πως η σειρά "χωλαίνει" στην έλλειψη αναπληρωματικών παικτών, θυμίζω ότι επί Yvonne Hutton αρχικά εμφανίσθηκαν οι Eager, "Chalkie" White, ενώ αργότερα ο μόνος γνωστός ήταν ο Graham Show. Επί David Sque πάντως εμφανίσθηκαν σταδιακά αρκετοί, ενώ δεν έχω πλήρη εικόνα για την περίοδο που σχεδίαζε ο Mike White.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χωρίς αλλη βοήθεια αλλά με τα παραπάνω in & out απο το site και τα τευχη Αγοριού, Tiger (οσα είχα) αλλά κυρίως με το καταπληκτικό βιβλίο με την περίληψη κάθε χρονιάς "The Playing Years" κοίταζα τις φανέλλες και συμπλήρωνα τις ενδεκάδες κάθε χρονιάς. Τα κατάφερα νομίζω για το διάστημα 1965 - 1980 (που είναι η χρυσή περίοδος του κόμικ και είναι πιο πολύ συναισθηματικά δεμένος. Εχω ολη τη χρονιά του 1962 αλλά μου λείπουν αρκετά από τις 2 επόμενες που είναι και οι πιο σπάνιες (1963-64). Φθάνουν 10 λίρες το τεύχος τώρα και ολόκληρη η χρονιά τελευταία χτυπήθηκε πάνω από 300 λίρες με όλα τα τεύχη μαζί. Βάλε και το ταχυδρομείο είναι λίγο απαγορευτικό σήμερα για μένα. Προσπάθησα με ένα εγγλέζο συλλέκτη και φίλο να τα μοιραστούμε αλλά πάλι πήγε ψηλά.

    Μετά το 1980 έχουμε πολλές αλλαγές και δεν υπάρχουν σταθερές ενδεκάδες και νόυμερα. Σε μια εποχή που ακόμη στο ποδόσφαιρο οι αρχική ενδεκάδα έπερνε τα νούμερα από το 1 ως το 11 υποχρεωτικά και υπήρχε μια αλλάγή με το 12 αρχικά και μέχρι πριν μετά με νούμερα ως το 16.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κομβικό σημείο η χρονιά 1979 όταν η Μέλτσεστερ κάνει μεταγραφή (Μαιος) τον Ισπανό διεθνή Paco Diaz (με το μουστάκι) και για να χωρέσει στην ενδεκάδα παίρνει το νούμερο 7 που από το 1972 κατέχει ο Mervin Wallace (παικταράς, δεξί φτερό, που πάλεψε μια χρονιά με το Ρου για το έπαθλο με τα 50 γκολ σε μια χρονιά. Αυτή κι αν ήταν φοβερή χρονιά φίλε μου. Ο Mervin παίρνει με τη σειρά του το 6 που μέχρι τότε είχε το "βουνό" σέντερ μπακ Lofty Peak ο οποίος μάλλον σταματάει αφού τίμησε την θρυλική κόκκινη φανέλλα από το 1968.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Στις επόμενες συνέχειες της ιστορίας θα πούμε κι άλλα ελπίζω και θα δώσω και την ενδεκάδα της σεζόν που περιγράφεις όπου είναι η χρονιά οριστικής καθιέρωσης με το Νο 1 του "γάτου" Charlie Carter. O χονδρούλης Tubby Morton υπεράσπισε τα δίχτυα της Μέλτσεστερ από τις αρχές της δεκαετίας του 60. Ενα νέο μεγάλο αστέρι καθιερώνεται και νομίζω αυτός ήταν που έγινε ο πιο αγαπητός γκολκίπερ στην ιστορία της ομάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εύστοχες όλες οι επισημάνσεις σου φίλε Hunter. Δικαίως πιστεύω ότι αξίζεις τον τίτλο του κορυφαίου μελετητή των ιστοριών, τόσο από πλευράς αρχείου πρωτότυπων τευχών, όσο και γνώσεων! Αν αποφασίσεις μάλιστα να γράψεις βιβλίο-μελέτη για τον Roy of the Rovers (και δεν αστειεύομαι) σίγουρα θα γίνει ανάρπαστο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αν προσπαθείτε και οι δύο, φίλοι μου, να μας πείσετε ότι είστε ειδικοί επί του ROY, μην προσπαθείτε άλλο, το καταλάβαμε! Μπράβο ρε παιδιά! Αν κάτι έχει έχουμε κάνει κακό τις τελευταίες δεκαετίες σε αυτή τη χώρα είναι ότι πάντα, με ότι καταπιανόμασταν, το εξετάζαμε ή το δουλεύαμε επιφανειακά!
    Εσείς δείχνετε σαφέστατα ότι δεν ανήκετε σε αυτή τη κατηγορία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ενώ εσύ ανήκεις, ε;;;;; Εδώ μέσα ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΝΩΣΤΕΣ του αντικειμένου, ΤΥΧΑΙΟ; Δε νομίζω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλά στην είπε Jim, εσύ κι αν είσαι ειδικός στο χώρο..!!!!!!
    Το θέμα είναι να μεταβιβάζονται και σε άλλους οι όποιες γνώσεις και να μην γίνεται η κουβέντα μεταξύ ενός κλειστού κύκλου "βαρεμένων" με τα κόμικ. Να ενεργοποιηθούν και άλλοι που μένουν βουβοί ή απλά παρατηρητές και να μοιραστούν έστω κάποιες δικές τους ιστορίες ή οτιδήποτε άλλο. Δεν βλέπω ρε παιδιά κάποιον να ρωτάει έστω κάτι για ένα τίτλο για μια ιστορία κλπ

    Η ζωή όμως τρέχει με ρυθμούς τρελούς και προβλήματα για όλους και ο χρόνος λίγος φαντάζομαι. Και η γενιά μας που συνδέεται με αυτή την εποχή έχει οικογένειες με παιδιά και πολλές υποχρεώσεις..

    Αντε καλή συνέχεια σε όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πες τα φίλε μου Hunter, διότι πλην 2-3 άλλων που απλά σχολιάζουν (και δεν εννοώ τον Jim κάνει ένα σωρό πράγματα για τα blog μας ο άνθρωπος) τίποτα στον ορίζοντα. Δηλαδή ρε παιδιά τι το φτιάξαμε το blog και εγκαταλείψαμε το group (να τα πούμε όλα επί τη ευκαιρία). Ας μέναμε στο γκρουπάκι των yahoo που ήθελε και λιγότερο χρ4όνο να ποστάρεις, αν είναι εκεί το θέμα...
    Συγνώμη που γίνομαι καυστικός, αλλά δεν πάει άλλο, δυο κούκοι δε φέρνουν καμία Άνοιξη. Καλά δηλαδή που έβαλε ένα θεματάκι και η RozA ΚΑΙ ΈΣΠΑΣΕ ΛΊΓΟ ΤΟ "ΜΟΝΟΠΏΛΙΟ" του aNwDyNos και του Hunter...

    ΑπάντησηΔιαγραφή