Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

ΜΠΛΕΚ VS ΝΥΧΤΕΡΙΔΑ



















Ήταν 5 Αυγούστου του 1970, όταν στα περίπτερα κρέμεται το τεύχος 59 του εβδομαδιαίου Μπλεκ. Εποχές χούντας, κι εμείς με τα κοντά παντελονάκια παίζαμε στις πλατείες και αλάνες χωρίς επίβλεψη των μεγάλων. Άλλες εποχές.
Ο Μπλεκ μόλις έχει ξεμπερδέψει με την πριγκίπισσα των ινδιάνων Σενέκας και επιστρέφει στο φρούριο όπου τον περιμένουν οι φίλου του και ο Πιερ ο μάγκας και η κόρη του Τιρμπουσόν η οποία είναι ερωτευμένη μαζί του.
Ξαφνικά εμφανίζεται ένας πατριώτης πληγωμένος - ο οποίος μετέφερε μήνυμα για τον Μπλεκ - και εξηγεί την επίθεση που δέχτηκε από τη Νυχτερίδα. Είναι πράκτωρ των Αγγλων φοράει μπέρτα με κουκούλα και αφήνει το σημάδι της στο μάγουλο των πατριωτών.
Έτσι ξεκινά μια ιστορία με τον αγαπημένο μας ήρωα που θα διαρκέσει 13 τεύχη και θα αγαπηθεί ιδιαίτερα από τα παιδιά της εποχής.

Η νυχτερίδα θα κλέψει τα έγγραφα από τον Καθηγητή Μυστήριο και παραπλανά τον Μπλεκ με τις μεταμφιέσεις της. Βάζει συνεχώς εμπόδια στους ήρωες μας που την καταδιώκουν χωρίς αποτέλεσμα. Απαγάγει τον Ροντυ, προσπαθεί να ανατινάξει το φρούριο, σώζει από την εκτέλεση τον συνένοχο της Ταύρο και φυλακίζει τον Μπλεκ και τους φίλους τους ενώ διαφεύγει σε νησί.




















Απαγάγει τον κυβερνήτη του νησιού και παίρνει την θέση του. Φυλακίζει προς στιγμήν τον Μπλεκ και φεύγοντας πια απο το νησί απαγάγει ξανά τον Ρόντυ. Μαζί με ινδιάνους στείνει παγίδα στον Κυβερνήτη του Κεμπεκ τον οποίο ο Μπλεκ σώζει την τελευταία στιγμή.

Με τρομερές μεταμφιέσεις εμφανίζεται στο φρούριο και απαγάγει την Τιρμπουσόν. Η τελική πια καταδίωξη περιλαμβάνει ινδιάνους και μάχη με την Νυχτερίδα να χάνεται στο κενό μετά την καταστροφή της γέφυρας και τον Μπλεκ να σώζεται για άλλη μια φορά. Λίγο μετά ξεκινά μια άλλη ιστορία που είναι από τις πιο σημαντικές : Οι Λυκάνθρωποι.

Ελπίζω να την έχετε διαβάσει αφού έχει ξαναπαρουσιαστεί στον Μπλεκ και πρόσφατα στο Συλλεκτικό Μπλεκ και να θυμηθήκατε κάτι από τη μαγεία εκείνων των όμορφων παιδικών μας χρόνων.
Εδώ πρέπει να ευχαριστήσω το www.greekcomics.gr για τα εξώφυλλα της ιστορίας. Είναι αναμφισβήτητα το κορυφαίο σαίτ στο χώρο με φοβερή δουλειά από κάθε άποψη.

14 σχόλια:

  1. Νίκο η νυχτερίδα ήταν η πρώτη μου επαφή με τον ΜΠΛΕΚ. Ήμουν καθηλωμένος στο κρεβάτι από ιλαρα όταν η μητέρα μου μου έφερε το πρώτο μου ΜΠΛΕΚ. Προφανώς ήταν σε επαναδημοσίευση η ιστορία διότι το τεύχος το διάβασα το φθινόπωρο του 1974. Νά' σαι καλά για τα εξώφυλλα και τις αναμνήσεις.

    P.S. Δεν βοηθάς λίγο τον φίλο τον Ν. Μωραίτη στο σκαναρισμα για τους Μεγ. ΜΠΛΕΚ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς, μόνο αποσπασματικά την έχω διαβάσει. Τώρα όμως που έχω πλήρη εικόνα, θα την αναζητήσω στο Συλλεκτικό Μπλεκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάνο, ο φίλος μας ο Νίκος δεν αφήνει να πλησιάσεις τα κόμικς του ούτε στο 1 χιλιόμετρο. Την ιστορία προφανώς την διάβασες στη 2η επανεκδοσή της τότε στο Μπλεκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τά παραλες φίλε Νίκο,ενταξει τα φυλάω δεν λέω
    αλλά οταν θά ειμαι έτοιμος θα ανεβάσω και εγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σου ζήτησα να βοηθήσω αλλά ούτε να τα δω δεν με αφήνεις ρε φίλε. Για να δούμε....
    Για την Νυχτερίδα τι λες? Σου άρεσε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτή η ιστορία είναι από εκείνες που μένουν χαραγμένες στο μυαλό κάθε παιδιού που θα τη διαβάσει. Έτσι μου έμεινε κι εμένα, αν κι έχουν περάσει πάρα πολλά χρόνια από τότε που την διάβασα για πρώτη φορά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συμφωνώ με τον Αγαθοκλή.
    Δέν μου λέτε εμαθε κανείς τιποτα γιά το Μπλεκ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Niko η κόρη μου χτες αγορασε την ΣΟΥΠΕΡ Κατερινα με νεα αριθμηση. Ο εκδοτης λεγεται Ανεμοδουρας, προφανως ειναι ανηψιος. Για να δουμε αν θα προχωρησει στην εκδοση του ΜΠΛΕΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Aυτό ειναι υπέροχο νεο.
    Μακάρι να γίνει,γιατι δέν εχω τά χρηματα
    νά το.....εκδώσω!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλό νέο αυτό. Μακάρι να ξαναβγεί ο Μπλεκ. Υπάρχουν τόσες πολλές αδημοσίευτες ιστορίες ακόμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Παιδιά συγχαρητήρια για την προσπάθεια σας!!!! Μπορείτε να κάνετε συχνά σκαναρίσματα Μπλεκ, μια και κάποιοι από μας δεν έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν αυτά τα σπάνια τεύχη; Παράκληση μεγάλη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητέ φίλε. Πολλά σκαναρισμένα τεύχη ΜΠΛΕΚ, μπορείς να βρεις στο group του ΜΠΛΕΚ, στον τομέα Photos. Χάρις στην εξαιρετική δουλειά πολλών μελών μας όπως ο Hunter, o Πάνος Θωμόπουλος κ.α. μπορούν όλοι να απολαμβάνουν αυτά τα σπάνια τεύχη. Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η ιστορία της νυχτερίδας μας είχε καθηλώσει. Περιμέναμε κάθε Τετάρτη πώς και πώς να διαβάσουμε το επόμενο τεύχος. Μήπως γνωρίζετε από ποιο νούμερο του Μπλεκ άρχισαν να επανεκδίδονται οι ιστορίες του; γιατί εγώ σίγουρα δεν το πρόλαβα από το 59 τεύχος που ξεκίνησε το επεισόδιο με τη νυχτερίδα αλλά από την αμέσως μεταγενέστερη επανέκδοση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή