Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σάββατο, 31 Ιουλίου 2010

Το κυνήγι του θησαυρού!Με αφορμή την ερώτηση που έθεσε στο group μας ο αγαπητός φίλος Κωνσταντίνος Κοσμάς, έψαξα και βρήκα τη "ΜΟΝΟΠΟΛΗ" του Μπλεκ, μια προσφορά του αγαπημένου μας περιοδικού προς τους αναγνώστες του, στα τέλη του 1976.
Ενόψει λοιπόν των εορτών, ο ΜΠΛΕΚ περιείχε σε αλλεπάλληλα τεύχη του, τμήματα ενός επιτραπέζιου παιχνιδιού (στα πρότυπα των αντίστοιχων που κυκλοφορούσαν τότε) που ονομαζόταν "Το κυνήγι του θησαυρού", το οποίο θα έκανε συντροφιά στους φίλους του, όλο το χειμώνα.
Ήταν πραγματικά, μια πολύ ευχάριστη έκπληξη για όλους μας και θυμάμαι με τι προσμονή και λαχτάρα μάζευα τα εξώφυλλα. Το περιοδικό κυκλοφόρησε με διπλό εξώφυλλο, στο οπισθόφυλλο του έγχρωμου εξωτερικού υπήρχαν τμήματα του παιχνιδιού. Έξοχα τα σχέδια του αείμνηστου Byron (Βύρων Απτόσογλου) προσέθεταν μια επιπλέον ευχάριστη νότα στην όλη εικόνα. Όταν το παζλ των εξωφύλλων ολοκληρώθηκε, απέμενε η με θρησκευτική ευλάβεια συγκόλληση τους, προκειμένου να υλοποιηθεί η σύνθεση της ΜΟΝΟΠΟΛΗΣ.
Αξέχαστα χρόνια...

5 σχόλια:

 1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καλά που το θυμηθήκατε τώρα αυτό? Εχω λίγα τεύχη εκείνης της περιόδου αλλά θα ψάξω να δώ τι γίνεται. Φαντάζομαι κάποιοι από τους φίλους εδώ θα το έχουν ολοκληρωμένο..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Το έχω εγώ, εκτός φυσικά από τις καρτέλες του...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Δεν θυμαμαι καθολου αυτο το επιτραπεζιο. Και νομιζω οτι το αγοραζα το περιοδικο τοτε. Αρχισαν τα γεραματα μου φαινεται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. το θυμαμαι σαν σε ονειρο!!! Θα το ανεβασει καποιος;

  ΑπάντησηΔιαγραφή