Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024

PAUL TREVILLION: ο ακαταπόνητος δημιουργός!

Ο Paul Trevillion με τον Sir Bobby Charlton
(Γράφει ο Νίκος Δ. - Θ. Νικολαΐδης)

Ο Πολ Τρεβιγιόν (Paul Trevillion) είναι Βρετανός καλλιτέχνης, ζωγράφος και δημιουργός κόμικς, γεννημένος στις 11 Μαρτίου του 1934 στο Tottenham του Νότιου Λονδίνου. Η επαγγελματική σταδιοδρομία του διαρκεί τουλάχιστον επτά δεκαετίες, έως και σήμερα που ο πολυσχιδής καλλιτέχνης έχει ήδη συμπληρώσει τα 90 του χρόνια! Είναι ο δημιουργός της ποδοσφαιρικής σειράς (κουίζ) You Are the Ref. Αρχικά απασχολήθηκε ως κωμικός, αλλά αργότερα στράφηκε στη ζωγραφική. Κατά τη διάρκεια της μακροχρόνιας καριέρας του έχει συνεργαστεί με έναν μεγάλο αριθμό από έντυπα (περιοδικά και εφημερίδες) ενώ έχει εικονογραφήσει και αρκετά βιβλία. Έχει σχεδιάσει εκατοντάδες πορτρέτα διάσημων ποδοσφαιριστών και αθλητών πολλών άλλων σπορ (δεινός σπόρτσμαν και ο ίδιος), όπως και του Βρετανού πρωθυπουργού Ουίνστον Τσώρτσιλ (1874-1965). Τη δεκαετία του ’60 και πιο συγκεκριμένα το 1963, ο πολυπράγμων Τρεβιγιόν (που είναι και μουσικός) φιλοτέχνησε τη δημοφιλή ποδοσφαιρική σειρά Roy of the Rovers στο περιοδικό Tiger. Ως πρότυπο για τη μορφή του εμβληματικού Roy Raceτου αρχηγού και ηγέτη των Rovers του Melchesterο Paul χρησιμοποίησε τα χαρακτηριστικά του προσώπου του Bobby Charlton (1937-2023) ο οποίος μάλιστα για ένα διάστημα ήταν ο κύριος αρθρογράφος στο περιοδικό. 



Πέρσι (2023) εορτάστηκε στην Αγγλία η επέτειος (60εντηρίδα) εκείνης της σπουδαίας συνεισφοράς. Με πρωτοβουλία που ανέλαβε το κοινωφελές  ίδρυμα Duncan Edwards United και προσωπικά ο πρόεδρός του και επί πολλά έτη συνεργάτης του τιμώμενου, James Cadman, παρουσιάστηκε συνολικά το έργο του Trevillion σε μία σειρά από εξαιρετικά πρωτότυπες εκδηλώσεις. 


Ο Paul Trevillion μας τιμάει με την ιδιότητα του «πρεσβευτή» του ελληνικούφαν-κλαμπ του Ρόυ Ρέηςόπως άλλωστε και ο έτερος εξαιρετικός δημιουργός της σειράς  (1975-1986) David Sque.


Σχετικά με το έργο του Paul Trevillion, επισκεφτείτε και τους παρακάτω συνδέσμους (link)

https://www.paultrevillion.com/about-the-artist.html

https://www.facebook.com/paultrevillionsportsartist/?paipv=0&eav=AfbqPytBn7uJ_LLjFJC5HOXpCjR25z0FI25hwbLIxPYvXCj4_z-NNnKP1ZSPpRC9zY4&_rdr

https://x.com/PaulTrevillion

http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/7490402.stm

https://www.theguardian.com/football/series/you-are-the-ref

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου