Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη 10 Απριλίου 2018

"Bend it like.. Roy!: Ποδόσφαιρο και... πάλι ποδόσφαιρο!" (3/12) (του Ν. Νικολαΐδη)

Απόδοση σεναρίου: Νίκος Δημ. Νικολαΐδης
Επιμέλεια κειμένου: Ίωνας Αγγελής
Σχέδια: Νίκος Δημ. Νικολαΐδης


Bend it like... Roy!

Κεφάλαιο 3: Ποδόσφαιρο και... πάλι ποδόσφαιρο!

Ο Μπλακυ, η Σιου (το κορίτσι του) και η Πενυ είχαν πάρει πολύ ζεστά το θέμα με το πρόβλημα του Σαν Πάλος σε αντίθεση με μένα που δεν ήθελα να ακούσω κουβέντα. Είχαμε μόλις 10 μέρες για να ξεκουραστούμε πριν από μια νέα, απαιτητική σεζόν όπου μάλιστα θα μετείχαμε στο Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης, και δε σκόπευα να τις χαραμίσω άσκοπα. 

Όταν λοιπόν οι υπόλοιποι πρότειναν μια βόλτα στη λουτρόπολη που μέναμε με ένα παραδοσιακό αμαξάκι δέχτηκα αλλά με την προϋπόθεση να μην μιλήσει κανείς μας για μπάλα. Είχα μπουχτίσει! Ωστόσο μόλις φτάσαμε στο κέντρο της πόλης αντίκρισα πολύ κόσμο συγκεντρωμένο να παρακολουθεί τι άλλο από ένα ματς του τουρνουά που λέγαμε.

Ήμουν βέβαιος ότι ο Μπλακυ ευθυνόταν για τη "σύμπτωση " αλλά δεν άντεξα στον πειρασμό να πλησιάσω. Έπαιζαν ο Φιλιπε και τα άλλα παιδιά του Σαν Παλος με αντίπαλο μια Βάλαγκα την οποίαν ενίσχυαν επί πληρωμή όπως επέτρεπαν οι κανονισμοί δυο επαγγελματίες παίκτες κάτι πού αδυνατούσε να κάνει η φτωχή ορεινή ομάδα που είχαμε γνωρίσει και που έτσι όπως ήταν φυσικό έχανε από νωρίς 1-0. Αυτό ήταν ! Αν κάτι δεν ανέχομαι είναι η αδικία οπότε αποφάσισα να ακούσω τις προτροπές της παρέας μου και να βοηθήσω τον κακόμοιρο σύλλογο. Ειχα ηδη αντιληφθεί τον τρόπο παιχνιδιού των αντιπάλων " διαβάζοντας " το ματς κι ετσι χάρις στις συμβουλές μου το Σαν Πάλος ανέτρεψε τα προγνωστικά που την ήθελαν χαμένη " από χέρι " νικώντας με  3-2 στα τελευταία λεπτά ! 

Ο ενθουσιασμός του Φιλιπε και των συμπαικτών του δεν μπορούσε να περιγράφει με λόγια κι έτσι, δίχως καλά καλά να το καταλάβουμε ο Μπλακυ κι εγώ βρεθήκαμε να παίζουμε στον επόμενο αγώνα τρεις μέρες μετά εναντίον της σκληροτράχηλης Καμπονα σε ένα γήπεδο που έμοιαζε με.. χωράφι!  Ξεκίνησα με γκολ στα πρώτα λεπτά αφού είμαστε απροπόνητοι και δε θα αντέχαμε πολύ την αφορητη ζεστη όμως οι αντίπαλοι με αναγνώρισαν κι ένας θεόρατος σέντερ μπακ παραλίγο να με... έκοβε στα δυο! Αντέξαμε όμως χάρις στον γκόλκιπερ μας τον Κάρλος κι εγώ πέτυχα ένα ακόμη τέρμα ενώ τα παπούτσια που φορούσα με πονούσαν γιατί ήταν πολύ σκληρά. Βρήκα όμως τη λύση να παίξω τερματοφύλακας όπου παρά τα σκληρά τζαρτζ που δέχτηκα, στάθηκα όρθιος και τελικά πήραμε τη δεύτερη νίκη μας!  Είμαστε πια στον Τελικό κατά της πλούσιας Καμπλόνα που είχε πρόεδρο έναν ανήθικο γαιοκτήμονα, το σενιόρ Χουάν Μπένιτεζ ο οποίος τόλμησε να θελήσει να μας δωροδοκήσει μέσα στο ξενοδοχείο μας άλλα του δώσαμε ένα καλό μάθημα στέλνοντας τον για βουτιά στην πισίνα.  Έτσι εκείνος έβαλε δυο ανθρώπους του να μας ξεγελάσουν με δόλιο τρόπο κατά τη διάρκεια μιας παραδοσιακης γιορτής με κυνηγητό ταύρων στο δρόμο!  Μας πότισαν υπνωτικό την παραμονή του τελευταίου παιχνιδιού και μας κλείδωσαν σε έναν μικρό πύργο στο βουνό από όπου είδαμε και πάθαμε να δραπετεύσουμε σκαρφαλώνοντας σαν... ορειβάτες ώρες αργότερα !!! 

Φτάσαμε κατάκοποι και μισολιπόθυμοι στο γήπεδο πάνω σε δύο... γαϊδουράκια ακριβώς τη στιγμή που άρχιζε ο τελικός. Χρέη προπονητή έκανε τώρα η... Πένυ που τα πήγαινε πολύ καλά αλλά στη λήξη του ημιχρόνου η Καμπλόνα άνοιξε το σκορ. Τα κορίτσια μας ξύπνησαν από το λήθαργο που είχαμε πέσει ριχνοντας μας παγωμενο νερο και ντυθήκαμε γρήγορα αποφασισμένοι να "καθαρίσουμε" το παιχνίδι όσο το δυνατόν ταχύτερα γιατί η νύστα θα επέστρεφε.. . Πράγματι ισοφάρισα άμεσα από φοβερή πάσα του Μπλάκυ κι ο Φίλιπε έβαλε ένα δεύτερο γκολ από δική μου σέντρα καθώς όλοι οι αντίπαλοι είχαν πέσει πάνω μου! Ξυπνήσαμε ώρες μετά από φωνές και γλέντια καθώς ολόκληρο το Σαν Πάλος, μαζί τους κι εμείς οι τέσσερις ξεφάντωναν για τη σπουδαία επιτυχία που θα τους έβγαζε από την αφάνεια και το μαρασμό! Δεν μπορείτε να φανταστείτε ποσό.. .. ανακουφισμένος ένοιωθα που δύο μέρες μετά θα γυρίζαμε στο Μέλτσεστερ!!!

Συνεχίζεται...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου