Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

ΣΑ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΙ


Ζούμε σε μια εποχή που λείπει η χαρά και η αισιοδοξία. Κυριαρχεί η μιζέρια, η κατήφεια και ο προβληματισμός που εκφράστηκαν ξεκάθαρα στις πρόσφατες εκλογές.
Όλοι μας νομίζω πιανόμαστε από απλά πράγματα που μας γεμίζουν για να πάρουμε τα πάνω μας.

Ίσως να ήταν που είχα καιρό να πάρω δέμα με νέα κόμικς, ίσως και η γενική κατάσταση να με είχε ρίξει. Μόλις όμως άνοιξα το τελευταίο δέμα γέμισα χαρά σα το μικρό παιδάκι που του χαρίζουν δώρα η γλυκά και λάμπει από ικανοποίηση.

Και πως να μην νιώσω έτσι όταν βλέπω να βγαίνουν από το κουτί Μικρά Μπλεκ σαν τα παραπάνω η σαν τους Καουμπόυδες που βλέπετε παρακάτω. Τα "μπλεκάκια" είναι ένα στοίχημα με τον εαυτό μου να κλείσουν κάποια στιγμή (παρόλο που οι ιστορίες υπάρχουν από το Συλλεκτικό Μπλεκ) αφού τα τεύχη αυτά αντιπροσωπεύουν την πρώτη μεγάλη αγάπη (μαζί με το Ζαγκόρ) με το χώρο και είναι πάντα σημαντικές αναμνήσεις των παιδικών μου χρόνων.



Οι καουμπόηδες είναι τελευταία τρέλα. Σε μικρό διάστημα βρέθηκαν πάνω από 300 τεύχη και σιγά σιγά καλύπτουμε το χαμένο έδαφος και ανακαλύπτω ξανά έναν κλασσικό τίτλο ιδιαίτερα αγαπημένο σε πολλούς από εμάς (Η γνωριμία με τον Jim Adams και το περιοδικό του Μικρού Σερίφη έπαιξε εδώ μεγάλο ρόλο).

Χάρηκα πάρα πολύ όταν έπιασα ξανά στα χέρια μου πολλά τεύχη της "Μάχης" που πάντα ξεχώριζα από τα Πολεμικά



αλλά και τα τεύχη της "Δράσης" που με συγκίνησαν και αυτά αφού είναι τα πρώτα που λαμβάνω και ξαναδιαβάζω μετά από 25 χρόνια.


Τα παρακάτω τεύχη είναι για τον φίλο "Kalimeris 7" (προσφορά του Κώστα) και όπως του υποσχέθηκα θα του χαρίσω κι εγώ όλα τα διπλά μου τεύχη του "Μικρού Ιππότη". Μια σειρά που ευτυχώς θέλει ελάχιστα ακόμη τεύχη για να ολοκληρωθεί και ανατρέχω αρκετά συχνά.


Στο τέλος βρήκα πολλά τεύχη Xmen τα μόνα που μαζεύω από ηπερήρωες αφού μόνο σε αυτά έχω πιθανότητες να κλείσω τη σειρά των 83 τευχών που κυκλοφόρησαν στη χώρα μας.

Ετσι πέρασα άνα θαυμάσιο Σαββατοκύριακο (που συνέπεσε με τα γενέθλια μου) και έγινα για κάποιες ώρες το μικρό παιδί που όλοι κρύβουμε μέσα μας. Ενιωσα την ανάγκη να μοιραστώ τη χαρά αυτή μαζί σας. Αντε πάμε γι 'αλλα...

(Κώστα -Mycomics.gr- σε ευχαριστώ πολύ για τα καλούδια αυτά και περιμένω με αγωνία το ταχυδρομείο για νέες συγκινήσεις).

18 σχόλια:

  1. Αχ βρε τυχερακια!!! Σε καποια ονειρα μου βλεπω οτι εχω μεταφερθει στη δεκαετια του 70, βρισκομαι σε καποιο απο τα περιπτερα της εποχης και ειμαι ετοιμος να λεηλατησω οτι περιοδικο υπαρχει. Και υστερα χτυπα το ξυπνητηρι!!! ΚΛΑΨ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ φαντάζομαι να έχω πάει εκδρομή σε κάποιο γραφικό χωριουδάκι της ηπειρωτικής Ελλάδας. Κάπου εκεί που περιδιαβαίνω τα πλακοστρωμένα δρομάκια του, νάσου και ξεπροβάλλει η εικόνα ενός ερειπωμένου σπιτιού, έτοιμου για "μπουλντόζα". Διαβαίνω το κατώφλι σπρώχνοντας ελαφγά την ετοιμόρροπη ξύλινη πόρτα για να βρεθώ στο "χώρο υποδοχής". Μια παλιά σιφινιέρα με προκαλεί να εξερευνήσω τυα συρτάρια της. Ω, του θαύματος! Κάθε ένα από αυτά είναι γεμάτο από κιτρινισμένα περιοδικά της νιότης μας. Μπλεκ, Ζαγκόρ, όμπραξ, Σεραφίνο, Τιραμόλα, αλλά και ...Μεγάλα ΜΠΛΕΚ, η πλήρης σειρά! Λίγο φθαρμένα είναι η αλήθεια, κάπως ταλαιπωρημένα από το χρόνο και την υγρασία, αλλά είναι εκεί, μπροστά μου και (δεν;) είναι όνειρο!
    Hunter, respect σε σένα και σ' όλους που ονειρεύονται ακόμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά εσείς θα με τρελάνετε τελείως?? Να ήσαστε καλά ρε παιδιά. Καμιά φορά τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Εδώ έχουμε πολλά μισοερειπωμένα χωριουδάκια (πολιτική της αποκέντρωσης) που όταν τα διασχίζεις έχεις την αίσθηση ότι βρίσκεσαι τριάντα χρόνια πίσω. Έρημα σπίτια, παλιά μαγαζάκια κλειστά, με αυτές τις ξύλινες πρασινομπλέ πόρτες, ραγισμένες και σκονισμένες τζαμαρίες που δεν βλέπεις τίποτα μέσα, με τα χοντρά λαμαρινένια στόρια. Αν το ψάξω λέτε να αισθανθώ κανένα….. ρίγος; Θυμάμαι όταν ήμασταν πιτσιρικάδες και ξεσκονίζαμε τα πατάρια στα ψιλικατζίδικα και τα μπακάλικα τις περιοχής για να βρούμε παλιά περιοδικά. Τι ωραία χρόνια. Φίλε μου Hanter μπορεί οι ιστορίες του Μπλεκ να υπάρχουν στο συλλεκτικό, οι αναμνήσεις μας όμως είναι κοκκινόμαυρες.
    Ο Κάρλος απ’τη Τζαμάικα ε; να ξέρατε τι μου θύμισε…….ότι δεν έχω διαβάσει ποτέ το τέλος της ιστορίας με τον καπεταν γεράκι (τεύχος 187)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγχαρητήρια, Hunter, μας ταξίδεψες και πάλι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χάρη, Συμφωνώ κι εγώ ότι οι αναμνήσεις μας είναι τελικά κοκκινόμαυρες!!!!

    Ηρθε η ώρα να μάθεις το τέλος του καπετάν γεράκι! Το τεύχος 187 θα σκαναριστεί για σένα και θα το πάρεις με μείλ όταν είμαι έτοιμος.

    Γιαυτό δεν είμαστε εδω? Να μοιραστούμε ότι έχουμε με άλλους φίλους και όλοι να καλύψουν τα κενά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευχαριστώ πάρα πολύ. Και εγώ όταν με χρειαστεί η ομάδα θα είμαι εδώ. Ξέχασα να ευχαριστήσω και τον Κώστα για τις σκαναρισμένες σελίδες που μου έστειλε. Ευχαριστώ myκώστα.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Hunter θά μάς τρελανεις? μή μου πείς οτι το πρωί
    πού ήμουν στο γραφείο σου,ειχες ολα αυτά τα τεύχη
    εκεί?Δέν την γλυτώνεις την.....ληστεία.
    Θέλω να ευχαριστήσω τον φίλο Κώστα Γιαννακόπουλο για τους Μικρούς Ιππότες και να του ξαναευχηθώ να
    του ζήσει ο μπόμπιρας.
    Επίσης να ευχαριστήσω τον Νίκο Πίκουλα,για τον ίδιο λόγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν είπες όμως στην παρέα μας, τι μου έφερες εσυ στο γραφείο. Ενα θησαυρό!!!!!!!
    Δέκα Μεγάλους Μπλεκ από την συλλογή σου που θα σκαναριστούν και θα δοθούν σε επιλεγμένα μέλη της κοινότητας μας! Και μόνο που θα κοιμηθώ με τα μυθικά αυτά τεύχη δίπλα μου (αφού τα διαβάσω όλα πρώτα), εχω τρελλαθεί από τη χαρά μου.

    Και ακολουθούν κι άλλοι δέκα σύντομα....

    Αυτό κι αν είναι το τέλειο δώρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Να τα εκατοστίσεις Hunter (λίγο καθυστερημένα…) και ότι επιθυμείς! Πίστεψέ με, έκανες ένα από τα καλύτερα δώρα στον εαυτό σου. Μακάρι και εμείς σε κάθε μας γενέθλια να αποκτούσαμε ένα μα μόνο ένα τεύχος από εκείνα που μας λείπουν από κάποια αγαπημένη μας σειρά! Καλό διάβασμα…και όχι μόνο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλημέρα σε ολα τα παιδιά.
    Νίκο χρονια πολλά και από μενα[χθες ξέχασα να στο
    πω]είχα και εγώ τα γενέθλια μου το Σάββατο 6 του
    μήνα,οπότε πηρα δώρο και εγώ[τους Μ.Ιππότες] και
    άρχισα απο χθές το βράδυ να τους διαβάζω.
    Και πάλι σας ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τα γενέθλια του αγαπημένου μας κυνηγού τώρα τα πήρα χαμπάρι.
    Εύχομαι λοιπόν και εγώ χρόνια πολλά, πολύτευχα και πολύχρωμα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φιλε Νικο να σου ευχηθω και απο εδω, τις καλυτερες μου ευχες για τα γενέθλια σου!ευχομαι, περα απο υγεια, να κλεισεις και ολες τις σειρες που σε βασανιζουν!!και οσο για την ηλικια, τα ειπαμε ηδη...μετραμε με βαση αυτα που διαβαζουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χρόνια πολλά κι από μένα στους δυο Νικολάδες της παρέας! Να ζήσετε και να μας προσφέρετε πάντα σκαναρισμένους θησαυρούς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χρονια πολλα Νικοληδες!!!!!!!!!
    Ευχαριστουμε πολυ για την προσφορα σας!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χρόνια πολλά και σε σένα, Hunter! Να σε χαιρόμαστε εμείς κι εσύ να χαίρεσαι τα τεύχη σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ευχαριστώ πολύ όλους σας για τις ευχές. Νικόλα κι εγώ 6 του μήνα έχω γενέθλια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Χρόνια πολλά kalimeris7 κι ότι επιθυμείς!Υγεία και ευτυχία πάνω από όλα.Να είσαι πάντα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. HERCULES ευχαριστώ πολυ να είσαι και εσύ καλά,κα-
    θώς και ολη η παρέα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή