Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

Ιταλικός Ζαγκόρ 2018


Μπορεί ο Zagor στην Ελλάδα να συνεχίζει ακάθεκτος, με το 2018 να περιμένουμε άλλα 11 τεύχη Ζαγκόρ (#9-19), αλλά στην Ιταλία, στη χώρα που γεννήθηκε ο Ζαγκόρ, η εκδοτική του πορεία συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία και το 2018 θα ανανεωθεί με πολλές εκπλήξεις:

Α. ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΧΘΡΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΩΝ: Η Ξανθιά, ο Ramath με τον Φίσλεγκ, και δυο άλλοι κλασσικοί εχθροί θα επιστρέψουν από τον Σεπτέμβριο του 2018. Καταρχήν, η Ξανθιά θα επιστρέψει τον Φεβρουάριο στο Zagor #631, σε σενάριο Zamberleti και σχέδια M. Laurenti. Η πρώτη ιστορία με την Ξανθιά δεν έχει δημοσιευτεί στην Ελλάδα (Zagor #140-141, 152 σελίδες, σενάριο Nollita/Gamba, σχέδια Donatelli/Gamba). Η ιστορία "Il Ritorno del Blondie" κυκλοφορεί από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Μάιο (Zagor #631-633). Η νέα ιστορία με τον Ramath και τον Κάπταιν Φίσλεγκ (στην Ελλάδα διαβάσαμε στα μικρά Ζαγκόρ και στα Νέος Μπλεκ #19-21) ξεκινάει στο Zagor #633 μέχρι και το Zagor #336 (Μάιος-Αύγουστος). Τον Σεπτέμβριο ξεκινάει μία ιστορία όπου θα δούμε τον Ζαγκόρ αντιμέτωπο με δύο κλασσικούς εχθρούς του, όπου συνωμοτούν εναντίον του, και μένει να δούμε πως θα καταφέρει να προσπεράσει τον κίνδυνο ο Ζαγκόρ στο Zagor #637. Τα εξώφυλλα θα σχεδιάζονται πλέον από τον A. Piccinelli. 

B. ΝΕΕΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Τρία Maxi και ένα Speciale θα μας κρατήσουν συντροφιά φέτος, με, αρχικά, τα Maxi να έχουν τρεις αυτόνομες ιστορίες Ζαγκόρ των 320 και 288 σελίδων, με το πρώτο "Terre Fredde" να κυκλοφορεί 20 Ιανουαρίου, πάντα ασπρόμαυρο, σενάριο J. Rauch, σχέδια D. & S. Vitto. Το επόμενο που κυκλοφορεί θα έχει την επιστροφή του εχθρού του Πρίγκιπα Αλέξη (αδημοσίευτη η πρώτη ιστορία του, Zagor #126) και κυκλοφορεί τον Μάιο. Μία ακόμα ιστορία θα βγει τον Σεπτέμβριο και ο Bonelli πρόλαβε τα νέα πως τον Ιανουάριο του 2019 θα έχουμε μία έκδοση σαν αυτή του Σεπτεμβρίου 2017, όπου θα περιέχει 5 48 σελίδων ιστορίες σχετικά με το παρελθόν του ήρωα! Το Speciale που θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο θα περιέχει μία 160 σελίδων ιστορία "Le Creature del Buio". 

Γ. ΝΕΕΣ COLOR ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Φέτος, οι Color εκδόσεις θα έχουν δύο εξαιρετικές ιστορίες! Μία με μία νέα περιπέτεια με τον Περιπατητή Φίτζυ, ο πιο σημαντικός άνθρωπος στην ζωή του ήρωα αφού είναι εκείνος που τον μεγάλωσε. Η πρώτη Color θα κυκλοφορήσει τον Αύγουστο. Η δεύτερη είναι ιστορία έκπληξη, αφού ο Ζαγκόρ θα συναντήσει έναν άλλον ήρωα από τον εκδοτικό οίκο Bonelli, τον Brad Barron! Η συγκεκριμένη ιστορία θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο, σε σχέδια Tito Faraci και σχέδια Walter Venturi. 

Δ. ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟΥ: Δύο πολυτελείς εκδόσεις βιβλιοπωλείου θα κυκλοφορήσουν φέτος, και οι δύο αφιερωμένες σε δύο κλασσικές περιπέτειες του Ζαγκόρ, μία το L' Inferno dei Vivi, το οποίο κυκλοφορεί 15 Φεβρουαρίου σε 208 έγχρωμες σελίδες, και το άλλο είναι το Kandrax il Mago. Και οι δύο ιστορίες αποτελούν περιπέτειες που είχαν δημοσιευθεί στην Ιταλία το '60 και το '70 αντίστοιχα. Η πρώτη δημοσιεύθηκε στην Ελλάδα στο μικρό Ζαγκόρ ενώ η δεύτερη είναι αδημοσίευτη. Πρωτοδημοσιεύθηκαν στην Ιταλία στα Zagor #20 και #129-133.