Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Παρουσίαση Κόμικς - Ζαγκόρ #7: Η Αρχαία Κατάρα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΟΜΙΚΣ – ΖΑΓΚΟΡ ΝΟ 7: Η ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΤΑΡΑ



Το τεύχος που επρόκειτο να αλλάξει τις Εκδόσεις Μικρός Ήρως έφτασε! 164 σελίδες, μηνιαίο, με τρεις από τους καλύτερους ήρωες να είναι στο περιοδικό. Νομίζω πώς άξιζε την αναμονή. Είναι το 7ο τεύχος του Ζαγκόρ όπως και (όπως εγώ θέλω να πιστεύω) το 25ο τεύχος του Μίστερ ΝΟ και οι άλλοι. Ας πέρασουμε όμως στην παρουσίαση: 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σενάριο: Jacopo Rauch, Tiziano Sclavi, Mauro Boselli
Σχέδια: Gallieno Ferri, Gianni Sedioli, Marco Verni, Franco Bignotti, Giovanni Ticci 
Χρώματα: GFB Comics, Γιάννης Μπεβεράτος
Υπεύθυνος Έκδοσης: Λεωκράτης Ανεμοδουράς
Μετάφραση Πρωτότυπου Κειμένου: Κωνσταντίνα Φατούρου
Επιμέλεια Κειμένου: Φωτεινή Πούλη
Graphic Design – Layout: Μαρίνα Πάνου, Ρόζα Φατσέα
Lettering: Γιάννης Μπεβεράτος
Αφιερώματα: Λευτέρης Ταρλαντέζος

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ




1. Ζαγκόρ: Η Αρχαία Κατάρα Μέρος Α’ (63 σελίδες) 
Περίληψη: Ο Ζαγκόρ και ο Τσίκο επισκέπτονται το αγρόκτημα της κόρης του Δρ Μετρβέλιτς, όταν η σκιά ενός μακρινού παρελθόντος επιστρέφει πάνω στο κορίτσι.



2. Μίστερ ΝΟ: Εξωγήινος! Μέρος Α’ (55 σελίδες) 
Περίληψη: Μετά από τη συντριβή ενός μυστηριώδες ιπτάμενου αντικειμένου, ο Μίστερ ΝΟ τρέχει να δει τι προξενεί τέτοια φασαρία στη ζούγκλα του Αμαζονίου. Ορισμένοι ντόπιοι τον υποβάλλουν σε τελετουργικές τελετουργίες. Και πρόκειται να τον σκοτώσουν, όταν ο ήρωάς μας σώζεται από ... έναν σοβιετικό αστροναύτη που προσγειώθηκε στη ζούγκλα!




3. Τεξ: Οι Δαίμονες Του Βορρά Μέρος Α’ (40 σελίδες) 
Περίληψη: Στο Φορτ Χόουπ, ένα μοναχικό φυλάκιο των βουνών στην έρημο της Βορειοδυτικής Επικράτειας, δέχεται επίθεση από μία άγνωστη φυλή που φοράει δέρματα λύκων και τρέφεται με ανθρώπινη σάρκα. Για να ανακαλύψει τη μοίρα δύο νεαρών αξιωματικών των φίλων του, ο συνταγματάρχης Τζιμ Μπράντον οργανώνει μια αποστολή διάσωσης, στην οποία επίσης συμμετέχει ο Τεξ, ο Κιτ, ο Κάρσον και η Τίγρης. Στην περιοχή, όπου υπάρχει αρχαία έχθρα ανάμεσά τους βρίσκεται η περήφανη, πολεμοχαρείς και ειρηνική Γέλοουναϊφ Ντογκριπ, η εμφάνιση νέων, αδίστακτων εχθρών σπέρνει τον τρόμο. Αλλά ενώ μαίνεται η μάχη και στο Φορτ Χόουπ κινδυνεύουν να κατακτήθουν, ο Τεξ καταλαβαίνει το τολμηρό σχέδιο για να φέρει την μάχη στην καρδιά των «λόφων της Ομίχλης», το βασίλειο των δαιμονικών «πολεμιστώς των λύκων»! ...

Σύντομα κριτική...