Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

Κριτική Ταινίας - Justice League (2017)

ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑΣ – JUSTICE LEAGUE (2017) 
του Ίωνα Αγγελή

«SPOILER-FREE»

Η νέα ταινία βασισμένη στους χαρακτήρες κόμικς της DC έφτασε και αυτή τη φορά είναι η μάλλον πιο σημαντική παραγωγή τους, καθώς είναι η DC εκδοχή του Marvel’s The Avengers. Αν κάποιος μου ζητήσει να πω την ταινία με δύο λόγια, για να το εκφράσω θα το κάνω επί 100 φορές. Η ταινία είναι μέτρια. Πετυχαίνει σε πολλά αλλά αποτυγχάνει σε πολλά επίσης!  Καθώς βλέπεις την ταινία, δυστυχώς δεν μπορείς να ξεχάσεις την προβληματική παραγωγή του (δύο σκηνοθέτες, 2μηνιαία επανάληψη γυρισμάτων κλπ.). Η ταινία φαίνεται πως προσπαθεί να είναι στο ύφος της Wonder Woman (πιο «φωτεινό», ελπιδοφόρο) και αυτό προσωπικά μου άρεσε. 
Την κριτική θα τη χωρίσω σε δύο κεφάλαια, θετικά και αρνητικά, και τώρα ας περάσουμε στο «ψητό»: 

ΘΕΤΙΚΑ

1. SUPERMAN: Τελικά πήρε πιο πολύ χρόνο στην ταινία από ότι περίμενα. Πέρα από αυτό όμως είναι η καλύτερη ταινία Superman που έχω δει! Επιτέλους χειρίστηκαν τον ήρωα όπως του αξίζει! Τέλειες σκηνές μάχης, τέλειο χιούμορ και πραγματικά μου έδωσε ελπίδα και το νόημα του Superman. Ωραία στολή επίσης😉! Και ο τρόπος που τον έκαναν να αναστηθεί είναι πανέξυπνος!

2. ΟΙ ΝΕΟΙ ΗΡΩΕΣ: Ένα από τα βασικά καλά του Justice League είναι πως σε κάνει να θες να δεις και άλλο από τους νέους ήρωες, Aquaman – Flash - Cyborg. Καταρχήν, ο Aquaman ήταν ΤΡΟΜΕΡΟΣ! Από την αρχή μέχρι και το τέλος έσκαγα στα γέλια μαζί του! Είναι ο πιο «επαναστατικός» ήρωας της Justice League με πολύ ενδιαφέρον story! Επίσης ο κόσμος της Ατλαντίδας είναι υπέροχος! Ο Flash από την άλλη έχει πάρα πολύ πλάκα! Και ως ο πιο νέος είναι ο πιο αδέξιος, ο τύπος που δεν μπορεί να μιλήσει σε κοπέλα και ο πιο ενθουσιώδης της ομάδας! Το τραγικό του «backstory» το έδωσαν εξαιρετικά και παραλίγο να δακρύσω! Τέλος ο Cyborg είναι ίσως το καλύτερο μέλος της ομάδας και ο πιο καλά εισαγωγημένος ήρωας από τους άλλους τρεις και είναι ο ήρωας που θέλω να δω περισσότερο στο μέλλον. Μπορεί να μην χιουμοριστικός και να ήταν πιο μουντός αλλά το να βλέπεις έναν άνθρωπο-μηχανή να περνάει ψυχολογικό στρες και από έναν δυστυχισμένο να γίνεται χαρούμενος είναι πολύ ωραίο!

3. BATMAN: Εξαιρετικός Batman αυτή τη φορά και μου άρεσε πιο πολύ και από το Batman v Superman! Μας δείχνει έναν Batman έτοιμο να αλλάξει για να σωθεί ο κόσμος. Έπειτα σε μία σκηνή (spoilers) μας λέει πως ο Superman ήταν πιο άνθρωπος από εκείνον και πραγματικά αν το σκεφτείς είναι ιδιαίτερα τραγικό αυτό. (Spoiler-Free) Έπειτα οι στολές που χρησιμοποιεί στην ταινία είναι υπέροχες και έχει και πολλές εκπλήξεις περί αυτού. Επίσης το ότι δείχνει έτοιμος να προχωρήσει στη ζωή του σε νέα πράγματα είναι πραγματικά τέλειο. Και πολύ ωραίο χιούμορ παρεμπιπτόντως. 

4. VISUAL EFFECTS – ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΑ: Αν και σε μερικές σκηνές το cgi είναι μέτριο αλλά στο σύνολο περιέχει τα καλύτερα ειδικά εφέ σε ταινία DC που έχουμε δει! Η κινηματογραφία είναι επίσης υπέροχη και για αυτό κιόλας αγαπάω τον Zack Snyder (σκηνοθέτης, παραγωγός). 

5. ΣΚΗΝΕΣ ΦΤΙΑΓΜΕΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΑΝΣ: Τα post-credit scenes, τα διάφορα easter-eggs και μερικές 100% σκηνές βγαλμένες από κόμικς σκηνές είναι από τα καλύτερα μέρη της ταινίας! 

6. ΜΟΥΣΙΚΗ: Υπέροχη μουσική για την ταινία αλλά τι άλλο να περιμένεις από τον Danny Elfman; Ταίριαζε απόλυτα με την ταινία και ήθελα και άλλο πραγματικά! 


ΑΡΝΗΤΙΚΑ 

1. WONDER WOMAN: Ποιος θα το περίμενε πως μετά από την τρομερή ταινία της θα κατέληγε να είναι το χειρότερο κομμάτι του Justice League. Όχι αναγκαία μέσω του story της (το οποίο είναι αρκετά καλό) αλλά για την διαχείριση των «κάλων» της. Δεν μπορεί να βλέπουμε συνεχώς τον πισινό της, και συνεχώς να φοράει ρούχα που δείχνουν το μπούστο της! Έπειτα η σκηνή όπου ο Flash πέφτει πάνω της με το κεφάλι του ανάμεσα στα στήθη της (φορούσε στολή) ήταν απαίσιο! Ξέρουμε πόσο όμορφη είναι η ηθοποιός αλλά το να την χρησιμοποιεί με σεξιστικό τρόπο είναι το πιο μεγάλο λάθος της ταινίας. Απορώ πως η ηθοποιός Gal Gadot άφησε κάτι τέτοιο να γίνει. Πάντως μετά από αυτό δεν θα την ξαναδώ με το ίδιο μάτι. 

2. ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ: Η ταινία δεν είναι για μόνο 2 ώρες με τίποτα! Η ταινία θα έπρεπε να ήταν τουλάχιστον 2 και 30 λεπτά! Σε μερικές στιγμές η ταινία φαίνεται βιαστική να σε πάει από το ένα μέρος στο άλλο με εσένα να μην μπορείς να την επεξεργαστείς όπως της αξίζει. Μερικές στιγμές επίσης είναι εντελώς ανούσιες χωρίς να δίνουν κάτι καινούριο στη πλοκή. Η ταινία είναι σκέτο χάος που αντί να φτιαχτεί, χειροτέρεψε!

3. STEPPENWOLF: Αν πίστευες πως ο Malekith από το Thor 2 ήταν ο χειρότερος εχθρός σε comicbook ταινία ετοιμάσου να αλλάξρις τη λίστα σου. Ο Steppenwolf είναι ένας κακός χωρίς λόγο να πολεμάει, χωρίς ιδιαίτερα δύναμη, κακογραμμένος και το cgi του είναι σαν φιγούρα για παιδιά. Οι Paredemons ήταν πιο τρομακτικοί από αυτόν εις μακράν! 

4. ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΣΚΗΝΕΣ: Τα trailers για το Justice League ας το παραδεχτούμε ήταν υπέροχα. Το θέμα όμως είναι πως το 50% των σκηνών που είδαμε από τα trailers λείπει! Αυτό βέβαια δικαιολογείται λόγω της 2ωρης ταινίας. Ή λόγω της επανάληψης γυρισμάτων. 

5. ΤΑΙΝΙΑ ΔΥΟ ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ:  Ταινία Zack Snyder ή ταινία Joss Whedon; Και των δύο θα έλεγα. Το πρώτο μισό της ταινίας φαίνεται πάρα πολύ Snyder αλλα μετά το υπόλοιπο, αυτό το υπόλοιπο, ηταν Whedon 100%! Μπορεί να έχει στυλ Zack Snyder αλλά η πλοκή είναι Whedon! Αυτός ο άνθρωπος νομίζω είναι μία από τις αιτίες που η ταινία ήταν τόσο μπέρδεμα! Φαίνεται καθαρά πως βλέπεις ξαναγυρισμένο υλικό. 

6. ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΟΗΜΑ: Ποιος χρειαζόταν τόσους δεύτερους χαρακτήρες; Οι πατεράδες των Cyborg και Flash ήταν οι μόνοι που χρειαζόταν. Όλοι οι άλλοι ήταν άχρηστοι στη πλοκή κάτι που με έβαλε σε σκέψεις. 


Γενικότερα η ταινία έχει πολλά καλά όμως και άλλα τόσα κακά. Δεν είναι τέλεια, όμως ούτε και χάλια, είναι μία μέτρια ταινία που σίγουρα αξίζει να την δεις. 
ΣΚΟΡ: 7.5/10