Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Ο Ροϋ Ρεης όταν πρωτομπηκε σην ζωή μου






Ο Ροϋ Ρεης έκανε την πρώτη του εμφάνιση στην Ελλάδα, μέσω του περιοδικού Ζαγκορ, στις 23 Δεκεμβρίου 1971. Το χριστουγεννιάτικο τεύχος του αγαπημένου περιοδικού ξεκίνησε την πιο λαμπρη περιοδο του, φιλοξενώντας ένα ποδοσφαιρικό είδωλο που δεν εχει καμία σχέση με τον σημερινό αθλητισμό. Η παρέα του Ροϋ, ο Μπλακι, ο Τζεφ, ο Πηκ το βουνό, ο Ταμπυ. ο Βερνον, μας οδήγησαν σε έναν φανταστικό και παράλληλα ονειρεμενο κόσμο. Είμαι απόλυτα σίγουρος πως όλοι σας στην φαντασία σας υπήρξατε συμπαίκτες του Ροϋ, σκοράρατε μαζί του, σηκώσατε κύπελλα ευρωπαικά, μακριά από επαγγελματικές σκοπιμότητες, αναβολικά, χρηματισμούς και ότι άλλο φθείρει την ανθρώπινη ψυχή.
Στο παρακάτω link έχω ανεβασει το ιστορικό τεύχος του Ζαγκορ, με την πρώτη παρουσία του Ροϋ στην Ελλάδα. Θα παρακαλούσα τον φίλο Κώστα Γιαννακόπουλο, αν επιθυμεί, να το χρησιμοποιήσει ελεύθερα και στην δικιά του ιστοσελίδα, καθώς επίσης και οποιονδήποτε άλλον φίλο διατηρεί δικό του ιστολόγιο.

Η συνέχεια του Ρόϋ στο διαδίκτυο...


Η σειρά Roy of the Rovers τερματίσθηκε επίσημα το φθινόπωρο του 2001, έπειτα από ένα άκρως επιτυχές τετραετές relaunching στο μηνιαίο MotD Magazine. Βλέπετε οι ανά τον κόσμο λάτρεις του αγαπημένου ποδοσφαιρικού ήρωα δεν μπορούσαν με τίποτα να δεχτούν ότι ο γερόλυκος Roy Race θα έβγαινε στη σύνταξη, μετά το τραγικό του ατύχημα το 1993 και την απώλεια του αριστερού του ποδιού, που έκλεισε μια περίοδο 39 ολόκληρων ετών εβδομαδιαίας έκδοσης (Tiger comic 1954-1975, RotR comic 1976-1993).
Ωστόσο, το 2005 ένας βρετανός σεναριογράφος με τον οποίο δεν είχα συναντηθεί ποτέ, μου πρότεινε τη συνέχεια της ιστορίας από το σημείο που είχε σταματήσει στα 2001 και εγώ ανταποκρίθηκα κάνοντας τα σχέδια πάνω στο πλάνο που δουλέψαμε, με την πολύτιμη συνδρομή του φίλου Strkav από τη Χίο, ο οποίος έφτιαξε κάποια πολύ χρήσιμα προσχέδια για το ξεκίνημα, μου πρότεινε διαλόγους και τους μετέφρασε στα αγγλικά.
Η τριάδα μας πρόλαβε να φορτώσει ίσα ίσα τρία επεισόδια, καθώς ο κατέχων την επίσημη άδεια της Egmont LTD (Copyright holders) Mark Towers (www.royoftherovers.com) παραινέβηκε άγαρμπα και ανάγκασε τον άγγλο φίλο να αποσύρει τον ιστότοπο που είχε δημιουργήσει.
Στην εικόνα, ένα μικρό δείγμα από τη δουλειά αυτή που έληξε, δυστυχώς, άδοξα.

Δε χρειάζεται να σας αναφέρω πως όταν ενημέρωσα το "9" της Ελευθεροτυπίας για την προσπάθειά μας, με έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους...