Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή 8 Απριλίου 2018

"Bend it like.. Roy!: Καλοκαίρι '74" (1/12) (του Ν. Νικολαΐδη)








Απόδοση σεναρίου: Νίκος Δημ. Νικολαΐδης
Επιμέλεια κειμένου: Ίωνας Αγγελής
Σχέδια: Νίκος Δημ. Νικολαΐδης

Bend it like... Roy!

Κεφάλαιο 1: Καλοκαίρι 1974

Ονομάζομαι Roy Race και από σήμερα θα σας διηγούμαι σε συνέχειες τις αγωνιστικές προσπάθειες της ομάδας μου, των Ρόβερς του Μέλτσεστερ που μας έφεραν στην κορυφή της Ευρώπης πριν από 43 ολόκληρα χρόνια.

Το καλοκαίρι του 1974 προερχόμαστε από μια κοπιαστική χρονιά κατά τη διάρκεια της οποίας είχαμε κατακτήσει μετά από σκληρούς αγώνες τα δυο εγχώρια Κύπελλα ("Λιγκ Καπ" και Κύπελλο Αγγλίας) και χρειαζόμαστε "αποτοξίνωση" από τη μπάλα. Αυτός ήταν και ο λόγος που αποφασίσαμε με το "Μπλάκυ" και τις κοπέλες μας (τότε δεν είχα ακόμη νυμφευτεί την Πένυ) να πάμε για διακοπές στην Ισπανία με την ελπίδα να περάσουμε απαρατήρητοι και να απολαύσουμε το Μεσογειακό ήλιο που τόσο πολύ μας λείπει στην Αγγλία. Που να φανταστούμε όμως τι μας περίμενε ...

Ενώ λοιπόν χαλαρώναμε σε κάποια δημοφιλή παραλία της Μαγιόρκα, πίνοντας τα αναψυκτικά μας και κρυμμένοι στην ανωνυμία των λουόμενων που προέρχονταν από ένα σωρό χώρες, ξαφνικά μια παρέα ντόπιων νεαρών έτρεξε προς το μέρος μας, αλαλάζοντας από ενθουσιασμό! Μας είχαν αναγνωρίσει, ο Θεός ξέρει πως, οπότε τα μαζέψαμε άρον-άρον (προς μεγάλη ενόχληση και των κοριτσιών) και σπεύσαμε να εξαφανιστούμε από προσώπου γης! Ε, αν αυτό λεγόταν χαλάρωση και ανανέωση, σίγουρα εμάς δε μας αφορούσε!!! Η δημοσιότητα, βλέπετε, εκτός από τις εκδηλώσεις λατρείας των οπαδών μας στο "Μελ Παρκ" και αλλού, έχει και τις... παρενέργειές της! Δεν μπορούσαμε όμως να φανταστούμε ποτέ ότι δε θα συμπληρώναμε ούτε μισής ώρας ξενοιασιά και θα τρέχαμε... πανικόβλητοι!!!

(Συνεχίζεται)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου