Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Επιστροφή στα '70ς! - Ζαγκόρ #24 (5/6/1971)

(γράφει ο Νίκος Δημ. Νικολαΐδης)

Σας παρουσιάζω σήμερα το παλαιότερο τεύχος του αγαπημένου μου περιοδικού "Ζαγκόρ"που έχω στην κατοχή μου, ένα από τα ελάχιστα που κατάφερα και διέσωσα από την παιδική μου ηλικία, πριν έχω την τύχη να εμπλουτίσω τη συλλογή μου με κατοπινές προσθήκες!
Ο λόγος για το τεύχος υπ' αριθμόν 24, που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα το Σάββατο 5 Ιουνίου του 1971, δηλαδή μόλις 3 ημέρες μετά τη διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου Πρωταθλητριών ομάδων Ευρώπης στο Στάδιο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου μεταξύ Άγιαξ και Παναθηναϊκού (2-0).

Η ταυτότητα του περιοδικού:


Τίτλος: "Στα χέρια των Καγιούγκα"
Σελίδες: 36
Τιμή: 2 δραχμές
Διαστάσεις: 17 Χ 12,5 εκ.
Χρωματισμός: Εξώφυλλο και οπισθόφυλλο έγχρωμα, εσωτερικές σελίδες διχρωμία.
Εκδότης: Στυλιανός Ανεμοδουράς
Οίκος: "Γενικαί Εκδοτικαί Επιχειρήσεις Ο.Ε."
Αποκλειστικότητες εικονογραφημένων ιστοριών: Στούντιο "Cepim" & "Dardo" (Milano)

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ



  • Σελίδες 3-20: "ΖΑΓΚΟΡ"


Πέντε εγκληματίες, δραπέτες των φυλακών έχουν καταφέρει να αιχμαλωτίσουν το "πνεύμα με το τσεκούρι" και τον Τσίκο, ενώ δε διστάζουν να δολοφονήσουν άνανδρα κάποιους χρυσοθήρες με στόχο να τους κλέψουν τα ρούχα. Επικεφαλής της συμμορίας είναι ένας παλιός γνώριμος του Ζαγκόρ, ο άνθρωπος με την ουλή στο πρόσωπο, Σαμ Φλέτσερ, γνωστός και σαν "Σιδερένιος Άνθρωπος". Η σπείρα φτάνει στην κατασκήνωση μιας αιμοχαρούς ινδιάνικης φυλής, των "Καγιούγκα" των οποίων ο φύλαρχος "Να-Πάβα" μισεί θανάσιμα το Ζαγκόρ. Ο Φλέτσερ του προτείνει μια ανίερη συμμαχία, παραδίδοντάς του τους δυο φίλους, με αντάλλαγμα πολεμιστές "Καγιούγκα" να τον βοηθήσουν να εξολοθρεύσει την αντίπαλη φυλή των "Μοχώκ". Ο Ζαγκόρ αντιδρά και παρότι δεμένος πισθάγκωνα "παγώνει" τους ερυθρόδερμους με την καταλυτική ιαχή του, όμως οι γροθιές του Φλέτσερ και του "Χιονάτου" τον κάνουν να λυγίσει...



Πρόκειται για ανατύπωση από την αυθεντική ιστορία με τίτλο "Gli Evasi" ("Οι Δραπέτες") που κυκλοφόρησε στην Ιταλία το Σεπτέμβριο του 1969, σε σενάριο των Cesare Melloncelli/'Guido Nolitta' και εικονογράφηση των Gallieno Ferri και Franco Donatelli


  • Σελίδα 21: Διαφήμιση του "Μεγάλου ΜΠΛΕΚ" (Ιουνίου)


  • Σελίδα 22: Αναγγελία της επικείμενης έκδοσης του περιοδικού "Όμπραξ"




  • Σελίδες 23-24: "ΚΑΠΤΑΙΝ ΜΙΚΙ"

"Τα 3 Σομπρέρος"
Ο Μίκι και ο δόκτωρ Αφαιμάξι (Dr Salasco) έχουν επιβιβασθεί στο πλοίο "Μαύρο Πουλί" το οποίο ελέγχεται από κακοποιούς, για να αποσπάσουν κάποια πολύτιμα κρατικά έγγραφα. Μετά από την απρόοπτη βύθιση του σκάφους και ενώ οι ληστές αλληλοεξοντώνονται, οι δυο φίλοι ρίχνονται στα ίχνη τους. Σχεδιασμός: Pietro Sartoris ("eSseGeSsse")


  • Σελίδα 35: Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ (αποκλειστικότητα της εφημερίδας "Corrire dei Piccoli" μέσω "Eurostudio" (Milano)


Παρουσίαση του σκώληκα και της Κοκκινέλης ("Λαμπρίτσα") με εικόνες στο οπισθόφυλλο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου